• 2018-10-23, 20:02
 • 14

Nu kommer mer bilder på Plasmapen behandlingen jag gjorde på Löfvingkliniken i fredags, alltså för bara fyra dagar sedan. En behandling som stramar upp och krymper lös hud utan kirurgi med snabb återhämtning. Ingen kniv eller nålar. Rabattkod längre ner.

Har skrivit om det HÄR och HÄR innan. Jag har lagt ut bilder dag för dag för att visa upp hur det kan se ut dagarna efter, det är inte alla kliniker som är öppna med det men märker att ni är väldigt många som vill följa för att se. Kul med så stort intresse.

Bilden nedan är ca 8 timmar efter plasmapen, jag gick ut ändå, brydde mig inte hur jag såg ut. Passande nog gick vi på Halloween på Liseberg.

Vad är Plasmapen? En behandling som stramar upp lös hud, funkar på tex övre ögonlock, under, påsar, rynkor mm, öven halsen, hamstekinder osv. Plasmapen Louise Walsh har en elektrod som avger en flash av plasmaljus när man riktar den mot huden vilket skapar ett litet microbrännsår, små prickar. En läkningsprocess startar och nytt kollagen bildas. Håller i flera år. Små skorpor faller av efter ca en vecka.

Ni är många läsare som är intresserade att göra Plasmapen och från idag får ni 20% rabattLöfvingkliniken i Göteborg! Rabatten gäller bokningar två veckor från idag men ni kan alltså göra behandlingen ett datum längre fram. För att läsa och boka, klicka HÄR. 

Ring Löfvingkliniken för att boka tid eller för en konsultation på 031-711 6202 uppge mitt namn så får du 20% rabatt. Eller kolla hemsidan för tider HÄR.  Kostar från 3000kr och uppåt.

Här får jag riktigt bra bedövning som Caroline strök noggrant på där vi ska behandla. Man ska låta de sitta på minst 20 minuter. Jag var lite nervös och spänd, men det gjorde inte ont! Bedöving måste man ha, annars känns det. Liksom bränner till. Jag lyssnade på framgångsodden, slappnade av och det gick hur bra som helst.

Vi fotade inte när vi gjorde behandlingen för jag ville inte störa när hon jobbade.

Men det tog ca en timma men då gjorde jag ganska stort område. Över ögat, under ögat och ut mot sidorna. Nästa gång ska jag göra på halsen.

Tack Caroline för din proffsiga behandling. Kunde inte få bättre råd och hjälp även efter behandlingen. Tack Jennie som är deras superduktiga fillersköterska, (läppar, även belkyra mm) kolla hennes instagram JJestetic får ni se. De är superduktiga tjejer! Du känner dig trygg till 100%. Håkan Löfving är neurolog, det är hos honom jag gör botox, han är expert på smärta och migrän. Men även mycket duktig på estetik.

Precis direkt efter behandlingen.

Här ser ni de små prickarna. Det känns varmt efter och bränner, sticker lite. Man kan jobba som vanligt, passa på, för timmarna direkt efter är inte lika illa som lite senare på dagen. Man ska röra på sig mycket men inte svettas, inte träna. Inte ta på området eller tvätta håret, (får tvätta men det får inte komma på området)  Inte sminka sig alls. Det är viktigt med noggrannhet kring läkningen för det går då snabbare och man vill inte ha en inflammation.

Några timmar senare såg jag ut så här.

Galet! Det gör inte ont, men man ser inte klok ut. Bland det värsta jag sett bara för jag gjorde både uppe och nere.
När jag vaknade på lördag morgon såg jag ut så här: Man vaknade till iaf.

Vill visa er för man ska vara beredd. Rött, svullet och jävligt. Jag satt upp och sov, man ska inte gnida mot kudden så jag vågade knappt ligga ner.

Jag visste om det, ändå blev jag livrädd, haha. Drack massor med olika juicer med C-vitamin, gick många promenader hela lördagen, drack mycket vatten, kylde med is.

Dag två var absolut värst. Skönt med en lugn hemmadag och bara ta det lugnt.

Så här såg jag ut dag 3 på söndagen vid 10. Väldigt svullen men mindre rött.

Men sen hände det något. Vid 16 på söndagen, alltså bara dag tre såg jag ut så här:

Helt otroligt! Mycket c-vitamin och promenader gör susen, så är det bara. Inte lägga er på soffan bara. Jag trodde inte mina ögon.

Dag 4! Klockan är 9 måndag morgon, alltså igår. På väg in i studion för att läsa in det sista på min ljudbok. Kan ni fatta vad fint det blev så fort. Om man kolla skräcködlan från i lördags.

Måndag eftermiddag dag 4 på väg till Skövde. Här ser man tydligt att ögat blir större, jag har redan här ett piggare utseende och det har stramats upp. Lite puder på kinderna nedanför det vi behandlat. Inget smink alls där du behandlat.

Här är från idag tisdag, dag 5. Torrt runt om ögonen för det är mycket skorpor nu. Smörjar men man ska inte röra. Häller i mig massor med fräscha juicer med näring så kroppen får boost inifrån.

Har till och med kunnat fota idag inför ett samarbete i morgon.

Känns så bra! Ser stor skillnad, ska bli skönt när sårskorporna lossnar, inatt kliade det så jag höll på att bli galen. Man får med sig krämer man ska smörja med som jag gör. Du får inte smörja med något annat än de du får med dig från kliniken. Du får inte ta allergimedicin, detta är en läkningsprocess som kroppen ska ta hand om.

Hoppas att detta kan hjälpa dig, men ni ska fråga kliniken ni går till. Jag kommer visa bilder dag för dag så ni ser hela processen. Tar ca en vecka för det att läka men runt 12 veckor för att se färdiga resultatet. Man ska inte basta eller sola, smörja med solskydd 50 och glasögon i solen men det har jag alltid ändå.

Kram från mig

Uppskattar om inte bilderna eller mitt namn används på andra kliniker för att göra reklam för plasmapen. Detta är ett samarbete mellan mig och Löfvingkliniken.

 

 

 • 2017-06-12, 16:44
 • 8

Reklam och samarbete med Löfvingkliniken 

Jag älskar skönhetsbehandlingar och går regelbundet hos Caroline som är jätteduktig hudterapeut på Löfvingkliniken. Nu får ni 20% rabatt på alla ansiktsbehandlingar fram till 7/7. Perfekt att ta hand om huden lite extra inför sommaren.

Förra veckan gjorde jag en ny behandling som heter Z0 stimulation peel. Det är en mildare kemisk peeling som innehåller mandelsyra, mjöksyra, citrussyra och kojicsyra. En behandling på 90 minuter, peelingen sticks något men det är bara en kort stund. Hon rengör först och tömmer poorer mm, sedan avslutar med en riktigt fuktbomb.

Vad gör du för att huden ska hålla sig fräsch? Visst är det en lyxig känsla att ta hand om sin kropp med behandlingar förutom bra kost och motion?

Caroline är så duktig, hon tar hand om dig från början till slut. Den här behandlingen kostar 1400kr men uppge mitt namn så får du 20% rabatt fram till och med 7/7. Missa inte det!

Rabatten gäller även alla ansiktsbehandlingar men bokar du peelingen jag gjorde får du med en stimulationspeeling som är riktigt bra. Den kan du peela med hemma och huden blir len och fräsch.

Boka Caroline HÄR. 

Här kör hon en annan behandling, man dammsuger rent huden kan man säga. Finns massor med behandlingar, boka en behandling som passar just dig. Kan rekommendera microdermabrasion! 

Följer ni bloggen har ni säkert sett när jag även gör mesopeeling. Oj oj, där händer det grejer. Men den gör jag inte nu när jag hade fått en del färg men efter sommaren är det dags igen. Vill ni se stora resultat och vågar testa en lite djupare behandling så ska ni bara göra den. Huden blir 20 år yngre. Har bloggat en del om mesopeeling HÄR. Man ser hemsk de första dagarna men sedan blir det mirakel.

Bilden nedan är från förra veckan.

Blank som ett smörpaket men när du sedan lägger smink på dagen efter har du ett nytt face.

Missa inte uppge mitt namn, 20% rabatt på alla behandlingar hos Caroline fram tills 7 juli. Ring för bokning:

031- 711 62 02 eller maila HÄR.

 

 • 2017-03-19, 19:16
 • 80

Dags för Botox igen. Jag kör var tredje månad som på ett schema, eftersom om man som jag tar Botox mot migrän så behövs det så ofta. En del tror att det är min undanflykt för att jag inte vill erkänna att det är av estetiska skäl, men sanningen är båda delarna. Det tycker jag inte är något att skämmas för alls.

Vad tycker du om att använda Botox? Berätta i kommentarsfältet!

Jag älskar att jag känner mig snyggare efter behandlingen, eller rättare sagt när svullnaden gått ned. Direkt efteråt känner jag mig väl inte så jättesnygg, det ser mer ut som om jag varit i slagsmål. Men sedan blir det desto bättre. Den stora rynkan jag haft mellan ögonbrynen behöver jag knappt fylla i längre för att jag kan använda Botox för att möta Olle i grind.

Jag hatar verkligen den rynkan. När den var framme fick den mig att alltid se arg ut, utom när den fick mig att snarare se förvånad ut. Vilket som var mest irriterande vet jag inte. I stället kan jag lyfta upp huden och göra ansiktet mer lugnt. Men det gäller att använda Botox med finess så det ser naturligt ut. Jag vill inte vara blank som ett smörpaket i pannan, eller få ögon som tyngs ned och så kan det gå om man lägger för mycket. Det blir stelt, tungt och ser helt enkelt inte bra ut alls. Tricket är att lägga precis lagom så man känner sig nöjd och prova sig fram till den perfekta behandlingen.

Musklerna börjar slappna av ganska snabbt, jag älskar att känna av det redan dag två medan det mer kosmetiska resultatet, hur det kommer att se ut, kan ta två veckor innan det går att avgöra helt.

Nu vet jag att några läsare kommer att bli irriterade. Av någon anledning ska man inte prata högt om att man använder Botox, än mindre rekommendera andra att göra det. Jag kan inte förstå varför jag skulle smyga med något som jag valt att göra själv. Jag mår bra för att det hjälper mot migränen och för att det får mig att se bättre ut, åtminstone i mina egna ögon. Och det är vad som räknas. Vem skulle annars bestämma vad jag får och inte får göra, så länge det inte skadar någon annan?

Jag vet inte om jag skulle använda Botox om jag inte hade problem med migrän, men ärligt talat så tror jag att jag skulle det ändå. Utseendet är viktigt. Det är viktigt för mig för att jag själv bestämmer att det är viktigt för mig. Ingen tvingar mig till det och då ska ingen tvinga mig att låta bli heller.

 

För alla som är nyfikna och överväger att prova Botox kan jag bara säga: Gör gärna det, våga att gå emot strömmen och inte lyssna på gnället. Men gå till en godkänd klinik, det är jätteviktigt. Själv går jag på Lövningkliniken, som har två läkare. Neurologen Håkan och narkosläkaren Louise gör att jag känner mig trygg under tiden och nöjd efteråt. De är inte bara superduktiga på den medicinska delen utan även på den estetiska. Båda behövs för att det ska bli bra.

I tisdags tog vi hand om mungiporna. Senast gjorde jag det i juli, så det höll i sig länge. Jag älskar hur snyggt det bli efteråt, vem vill se ut som en gammalgädda i munnen? Men just mungiporna är svåra, det är ett riktigt test av hur duktig kliniken är. Blir det fel så kan det se snett ut eller att man ser ut som en clown. Om det är bättre eller värre än en gädda får var och en bestämma själva, men helst väljer jag ingetdera.

Bilden till höger är tre dagar efter, mungipan har redan blivit bättre.

 

Har du själva testat Botox eller funderar på det? Berätta och fråga här på bloggen!

 

2017-03-19 Johanna Toftby ,
 • 2016-10-04, 19:47
 • 127

Många har hört av sig när jag skrivit om Botox. Ännu fler har hört av sig om att jag skrivit både om psykiskt välmående och om Botox. Jag ser inte att de sakerna skulle stå emot varandra egentligen, tvärtom. Att må bra psykiskt och att må bra fysiskt hänger ihop. Och visst kan jag må bra över att se mig i spegeln och bli glad över bilden som möter mig. Sedan älskar jag att jag blir av med svår migrän. Det är det bästa som hänt.

Vad tycker du? är botox naturligt eller onaturligt? Snyggt eller skrämmande?

IMG_6060.JPG
Det finns väldigt många starka åsikter om Botox, som mer eller mindre bygger på fakta. Jag är ingen expert själv, jag vet bara vad det gör för att få mig att må bättre, både fysiskt och psykiskt. För att ta reda på vad som egentligen är sant bad jag läkaren Håkan Löfving på Löfvingkliniken att reda ut vad Botox egentligen är, vad det används till och inte minst hur man ska använda det utan att ta några risker, vilket många verkar vara oroliga för. Mycket intressant text. Hoppas det hjälper. Texten är lång men läs gärna igenom, det är oerhört intressant.
Kram Johanna
//
Botulinumtoxin, som oftast säljs under namnen Botox, Vistabel eller Azzalure, bildas av en bakterie som heter Clostridium Botulinum. Intressant nog är det det enda helt genuina naturmedlet som apoteket har kvar i sitt sortiment. Närmsta släktingen till Botox är stelkrampstoxin som bildas av en närmast tvilling till den bakterien, Chostridium Tetani. De finns på samma ställen, så om man får i sig botulinumbakterier så sker det på samma sätt som man får stelkramp, det vill sägs, jordiga sår, dåliga konserver och så vidare. Eftersom de båda är närmast helt identiska trots att de gör rakt motsatta saker, det vill säga, ger kramp istället för avslappning så har den en gemensam egenskap – det är lika lätt att bli immun/vaccinerad mot båda.

img_1523

IMG_5111.JPG

Nu vet vi sedan 20 år exakt hur mycket och hur ofta det kan ges utan risk för immunitet. Dessutom, vid kosmetisk/estetisk användning finns inget känt fall av immunitet beroende på att doserna som då ges är så låga. Så, som någon kommenterade på bloggen: ”efter några år blir man immun mot Botox” är helt osant.

Botox kallas ofta för ”nervgift”. Sanningen är att Botox varken påverkar nerv eller muskel utan blockerar signalerna från nerv till muskel genom att blockera den signalsubstans (acetylkolin) som ska förmedla impulserna. Det blockerar i själva verket alla motoriska impulser, det vill säga, nervtrafik inifrån och ut mot periferin på det ställe det injiceras. Botox är extremt specifikt för just detta och är följaktligen inget ”allmänt gift” som t ex stryknin, cyankalium och så vidare. Om du dricker det, häller det i håret, droppar i ögat, sprutar jättedoser intravenöst eller för den delen rakt in i hjärtat (som styrs av adrenalin) så händer ingenting. Det måste injiceras där det finns just den specifika signalsubstansen acetylkolin. Annars är det verkningslöst. Botox sprider sig inte mer än cirka fem milimeter från det ställe det injiceras.

img_1521

Om något gör det rakt motsatta, det vil säga, blockerar impulser utifrån periferin och inåt på det ställe det injiceras så är det precis vad lokalbedövning gör. Men ingen kallar lokalbedövning för nervgift. Trots att lokalbedövning faktiskt går in i och påverkar själva nerven i motsats till Botox. Det är bara en fråga om språkbruk. Botox blockerar bara motorik och kan inte påverka känselnerver.

Vi har nu använt Botox som läkemedel i 27 år. Utvecklingsfasen av läkemedlet var 25 år. Med andra ord har vi i år, 2016, 52 års erfarenhet av injektion på människa. På den tiden har man inte ens sett ett enda säkert fall av ens allergi eller överkänslighet. Och inga andra negativa effekter heller, för övrigt. Estetiskt behandlade patienter som följts i över 20 år har samma goda effekt nu som då och inga negativa konsekvenser av något slag som finns beskrivna eller publicerade.

IMG_6061.PNG

Av intresse att veta är att 90 procent av all Botox används för medicinska behandlingar och bara 10 procent för estetiska. Men det är roligare att läsa om Tom Cruises rynkor än om att vi behandlar multisjuka och CP-skadade barn från två års ålder – de har tidigare gjort cirka 15-17 operationer innan 18-årsdagen, det vill säga, tillbringat hela barndomen i rehab. Nu gör de sin första operation kring 17-18-årsåldern på grund av att vi korrigerar dem med Botox. De har fått ett helt nytt liv.

Det finns nu cirka 115 publicerade medicinska användningsområden, till exempel migrän/spänningshuvudvärk (där cirka 90 procent får en kraftfull bättring, tandpressning och- gnissling, tennisarmbåge (man dämpar de överlastade musklerna som orsakar inflammationen i armbågen), nack-skulder-ryggspänningssmärtor, svettproblem (Botox blockerar körtelmotorik lika bra som muskelmotorik) med mera. En intressant ny användning är att blockera bröstmuskeln innan insättning av bröstimplantat. Man blir då närmast helt smärtfri efter operationen och det läker ihop mycket snabbare så konvalescensen förkortas betydligt och vid insättning av titanimplantat i munnen eftersom nerven till tanden förstörs så man tappar känseln och många därför inte känner att de pressar tänderna vilket är ett vanligt problem. Även där blir inläkningen mycket säkrare och snabbare och man undviker att patienten efteråt börjar pressa tänder på grund av att de inte känner dem.

img_1527

Estetiskt används Botox för att ta bort rynkor, lyfta och forma ögonbryn, smalna av näsor (blockeras näsrynkmusklerna så förtunnas de men återkommer om man avslutar behandlingen och de då kan användas igen), lyfta mungipor, ändra ögonens form, lindra överläppsrynkor, ta bort överdriven exponering av tandköttet när man ler (”Gummy smile”), ”Soft lift”, det vill säga, strama upp käklinjen (”Nefertitilyft” och många andra saker. Effekten kvarstår 3-5 månader.

IMG_2872-0.png

Avslutar man Botoxbehandlingen efter till exempel tio år så börjar huden helt enkelt rynkas på nytt från den tidpunkt man avslutar den. Huden har inget minne så man får inga ”retroaktiva rynkor”.

img_1705

Men hur ska man veta vart man ska gå? En fantastisk sak som kommer att starta i november är något som heter ”Säker Klinik”. Det är försäkringsbolaget IF som då kommer att bedöma och certifiera kliniker som de efter bedömning ser är så kvalificerade att de vid de klinikerna kommer att erbjuda en behandlingsförsäkring kostnadsfritt till patienterna där man får hjälp inom 48 timmar om någon komplikation uppkommer. Patienten får vid besöket en broschyr där telefonnummer och andra kontaktuppgifter står och man kan ringa dem direkt. Titta på http://www.sakerklinik.se/#start så ser du hur det kommer fungera. Start under november som sagt.

Vad tycker du om Botox? Kommentera här!

2016-10-04 Johanna Toftby ,
 • 2016-09-20, 19:20
 • 88

Botox. Ett laddat ord som skapar mycket känslor. Jag har gjort både botox och filler i flera år, det blir snyggt och jag trivs. Dessutom tar det även bort min hemska huvudvärk. Bästa jag gjort! Botox och skönhetsbehandlingar brukar ofta trigga igång diskussioner, många tycker mycket kring ordet botox.

Men jag kan bli vansinnig när andra ska tala om vad man inte får göra eller få göra. Ta upp ämnet botox vid en middag där det sitter människor du inte känner så lär du få argumentera ordentligt. Varför är det så laddat att stå för att man gillar att fixa sig? Självkänslan sitter inte i filler eller skönhetsbehandlingar, man duger som man är. Jag äger min kropp. Men ni anar inte hur många bloggare, folk jag känner som gör botox. Men man gör som man vill, ingen är skyldig att tala om vad man gör. 

Jag går hos Löfvingkliniken i Göteborg, dom är superproffs. Hamna inte på en oseriös klinik, en gång fick jag huvudvärk från helvetet efteråt som satt i 4 veckor. Går inte dit igen. 

dsc_0022-670x1007

När det var dags att besöka Håkan för några veckor sedan lade vi i botox där han har ritat på bilden nedan. Ser ju inte klokt ut egentligen. Det är väldigt många stick, men det är många “duttande” som jag kallar det.

Jag tar botox för migrän var 3-4 månad, då fyller vi även på lite dutt är och där. Annars håller sig botox på mig ca 5-6 månader. Filler kan man också lägga om man har djupare veck. Lade i filler i våras nedanför näsan, ner mot munnen. Dom där kraftiga linjerna, det gjorde Danielle i Sthlm så bra och det har hållit länge. Ofta dom och mungipan som gör man “ser gammal och trött ut”

fullsizerender

img_1521

Han lägger några stick under brynet precis för att få ett lyft. Det blir så bra! Inte jätteskönt där men det går snabbt över. Upp med ögonen istället för ner.

3 stick nedanför mungipan så åker mungipan upp istället för ner. Vill inte se så sur ut.

img_1527

Jag och gammelgäddan.

img_1523

fe1fd2751dc2cbd8736e79535713cc9d

Efter två veckor när jag gör samma min utan att le ser det ut så här. Lika avslappnad på båda bilderna. TOKNÖJD utan se för fixad ut.

IMG_5092.JPG

IMG_2428.PNG

Munnen blev mycket bättre genom enkelt att lägga några stick för ett lyft nedanför.

img_1705

3 veckor senare- Pigg på insidan, pigg på utsidan.

Känsligt ämne, jag vet. Men jag gillar skönhet, jag gillar livet. Vart går gränsen för vad man får eller inte får skriva om. Vi som bloggar som har mycket trafik har ingen skyldighet att skriva om allt. Men jag tror mer på att lyfta fram sånt man gillar och står för. Livet är för kort för att inte få göra som man vill. Utsidan och insidan är lika viktiga. Ännu mer om du skulle bli sjuk.

Jag har inte mycket linjer i mitt ansikte, men gillar att lyfta upp. Piffa så det blir naturligt snyggt.

Ibland skriver läsare att  man ska åldras med värdighet och det ska synas att man levt. Att botox är trams, rynkor ska synas.

Att åldras med värdighet för mig är min erfarenhet, mina upplevelser och det jag varit med om. Inte mitt utseende. Tack Håkan med gänget på Löfvingkliniken. Ni är duktiga och seriösa. Tänk att även bli av med en hemsk migrän, det är fantastiskt. Tänk om fler visste om att det fanns hjälp att få.

img_5093-2

Många har frågat efter en bloggrabatt hos Håkan, nu äntligen har vi fixat det! Han har haft kö på sina behandlingar, minst 3 månaders väntetid, han är duktig och populär. Men nu har dom flera som jobbar där så vi kör detta under oktober! Ni får 20% rabatt på alla estetiska behandlingar (Även hos duktiga Caroline som är hudvårdstearapeut, skriver mer om det)

Tel 031-711 62 02 eller hemsidan HÄR. 

Vad tycker ni om skönhetsbehandlingar? Jag vet det finns en stor nyfikenhet hos många, ni anar inte hur många kunder i frisörstolen frågar ut mig om botox. ;-)

Kul att ni gillar ämnet. Vi hörs snart, kram på er

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 • 2016-03-11, 13:00
 • 56

Botox och skönhetsbehandlingar brukar ofta trigga igång diskussioner, många tycker väldigt mycket. Man får tycka, jag tycker också mycket. Men jag älskar skönhetsbehandlingar och allt man kan tillföra eller förändra. Står för det till 100%. Handlar inte om dålig självkänsla eller dåligt självförtroendet, i mitt fall handlar det om intresse och det är kul som 40+ att fixa sig lite. Skönhet har alltid funnits, även som barn tycker vi om skönhet. Vi gillar att sminka oss, vi lånar mammas kajalpenna och kladdar både på dockor och oss själva. Klipper av håret på barbien, vem har inte klippt sig själv någon gång?

Får man tycka det är härligt att känna sig snygg? JA det får man. Man får tycka om att göra sig fin, det ligger i vår natur. Tänk när man tex varit sjuk en vecka med feber och eländig. Hur mår ni efter en dusch och fått fixa ordning sig lite? Man mår redan mycket bättre. Kropp och själ hör ihop, det är bara så. Att få göra sig fin gör att du blir piggare. Jag älskar också att gå osminkad, har nästan aldrig smink på dagarna, mest helgerna. Men jag blir helt klart piggare med lite makeup.

Skriver gärna om skönhet, tipsar om roliga behandlingar på seriösa skönhetskliniker. Jag vill hellre framhäva dom som är proffs, utbildade och man kan känna sig trygg för det är många läsare som undrar. Jag tycker det är helt förfärligt när man ser misslyckade operationer eller behandlingar på Skönhetsfällan på Tv3. Akta er för oseriösa kliniker.

Jag ska nedan skriva om några spännande behandlingar jag tycker om och har testat. Dom flesta har jag nog redan skrivit om men ska sammanfatta det lite då jag fått massor med frågor kring detta. Unga tjejer, unga kvinnor som mår dåligt, självklart är det tragiskt om man ser lyckan i tex botox. För det funkar inte så. Långt ifrån. Sedan vet jag dom som har stora komplex, har opererat tex näsan eller öron, tagit bort jobbiga ärr mm, fast man är ung. (Över 18) Det är en helt annan sak. Man måste få göra som man vill, ofta får man också träffa en psykolog eller prata noggrant med läkaren innan, dom seriösa klinkerna kastar sig inte på kniven och opererar. Man tar först reda noggrant på orsaken varför man vill operera.

Det är många som gör botox, flera bloggare, även många jag känner. Men man väljer ju själv även där om man vill prata om det. 

Jag var 35 när jag gjorde min första behandling i ansiktet. Då fyllde jag min argrynka i pannan på kosmetisk kirurgi i Falköping. Bästa jag gjort, för där försvann även min spänningshuvudvärk. Jag förstod att det även kan hjälpa medicinskt. Jag såg alltid arg ut även fast jag inte rörde ansiktet. Dallrig, trött och tränade inte alls lika mycket som idag så allt hör ihop. Hemskt… 

2009

bild2

Foto: Aftonbladet

Jag har varit flera gånger på Löfvingkliniken i Göteborg. (Flera gånger även hos duktiga Danielle i Sthlm men svårt med avståndet) Har stort förtroende för Håkan (Ansvarig Läkare och Neurolog) Jenny är sköterska och Caroline som är hudterapeut. Vi har gjort allt möjligt spännande, om vi börjar med botox som jag tror dom flesta hatälskar att läsa om. Antingen gillar man eller också hatar man. För mig finns inte “DET ÄR FEL”. För mig har alla rätt att göra precis som man vill. Jag dömer ingen för det. Värsta kommentaren jag vet är när någon skriver till andra: Vi ska åldras med värdighet, det är tragiskt att man måste göra behandlingar för att vara nöjd.

Nej. Det som är tragiskt är att inte låta andra göra som man vill. Kritisera ditt egna utseende istället för andras. Vill man inte ha massa rynkor behöver man inte. Vill man ta bort, jag då gör man det. Vill man göra lite grann, ja då gör man det också.

Glöm inte att botox är ett läkemedel som hjälper svårt sjuka barn på bland annat Drotting Silvias barnsjukhus men man pratar hellre om kändisarna som sprutar botox. Listan är långt vad man använder läkemedlet till inom sjukvården.

Eftersom jag ibland har svår huvudvärk gör jag även botox i pannan, ibland käken. Det är helt fantastiskt att det går bort genom att musklerna slappnar av, (tror mig, dom flesta har testat det mesta för att bli hjälpta med migrän innan innan.) Håkan behandlar många migränpatienter som får ett bättre liv utan den svåra huvudvärken. Nu var det ett glapp mellan gångerna jag gjorde botox, det är viktigt att det inte går för långt i mellan. (För migrän) Ibland funkar 5 månader men gör oftast efter 3-4 mån just för huvudvärken. Bästa jag gjort!

 

Jag lägger även lite “dutt här och där” för att få en jämnade hud tex öven pannan, jag vill dock inte ha en slät, blank panna som tynger ner. Tycker det kan se hemskt ut när ögonlocken som tynger efter botox och en jätteblank panna som är för slät mot det övriga i ansiktet. Men även där bestämmer man ju själv. Jag gillar ändå en naturlig look fast man piffar lite. Jag tycker det blir fint, känner mig så nöjd varje gång och den djupa rynkan i pannan jag hade är ett minne blott. Den har försvunnit men det handlar också om att man slappnar av.

Vet ni, ett dygn efter behandlingen försvann den tunga tegelstenen som satt i pannan efter migränattacken i helgen som var. Helt underbar känsla.

Till några underbara ansiktsbehandlingar! Jag går ganska ofta hos Caroline på Löfvingkliniken. Nu under vintertid så är min hy väldigt torr, säkert många som känner igen sig. Ibland gör jag Mesopeeling, en kemisk behandling som är en lätt avskalning av huden som börjar efter ca 2 dagar till 7 dagar. Produktionen av kollagen och elastin samt produktionen av nya hudceller i hudens ytterskikt stimuleras. Jag är toknöjd efter varje gång och man kan upprepa flera gånger. Huden blir så fin efteråt, slät och mjuk.

Så här ser man ut dag 2 :)

IMG_3756-670x893

Men efter 1-2 veckor är det som du har en ny hud.

DSC_0208-670x445

Men jag gör även mycket fuktbehandlingar som blir riktigt bra efter. Min hud suger åt sig fukt just nu. Efter jag gjort behandlingarna har jag blivit av med det torra, fått mindre blemmor och mindre plitor.

IMG_2509

Blank blir man kan jag säga direkt efter ;-) Det försvinner sen.

Den här gången använde Caroline en fuktbehandling med Hyaluronsyra, optimal återfuktare som binder fukt 1000 ggr sin egna vikt i vatten och fungerar som stötdämpare i tex leder. (Ingen syra som peelar huden) Passar alla hudtyper! Har även en “plumpingeffekt som slätar ut”.

Jag har blivit såld på Image produkterna så dom har jag nu på min hylla i badrummet. Caroline har använt dom när vi gjort behandlingar och dom luktar så där gott som det bara gör när man gör behandling. Ger massor med fukt, bra för oss lite äldre. ;) Det är andra omgången jag har den här serien och den är hur bra som helst. Gillar när man märker produkter funkar.

IMG_6856.JPG

Ska skriva om vad dom gör i nästa inlägg om ni vill veta mer. Caroline hälsar att ni får 20% rabatt på Image serien när ni bokar en klassisk ansiktsbehandling 60 eller 90 minuter. Vet ni, hon gör även massage på axlarna, nacke ner mot ryggen, armar och händer medan ni har ansiktsmasken. Jag ryser och njuter får topp till tå, maximal avkoppling. Caroline kan ni boka eller rådfråga på: 070-979 91 53  Håkan som gör andra behandlingar hittar ni på hemsidan HÄR.

Ps. Håkan, Jenny och Caroline svarar gärna på era frågor om ni undrar något. Skriv frågan här under inlägget så kan ni få svar från både läkare och ansiktsterapeut! 

IMG_7129.JPG

Mobilbild från bilen igår, idag är det lika fint väder! Fredag och allt!

Nu blir det Bodypump!

Kram på er

 

 

 

 

 

 

 

 • 2015-12-14, 23:13
 • 6

I fredags gjorde jag mesopeeling hos Caroline på Löfvingkliniken i Göteborg. Jag har gjort den behandlingen flera gånger innan och blir alltid så nöjd. Det är en kemisk peeling som går på djupet, du blir röd första dagen, känner dig bränd fast du inte är bränd. Sedan börjar man fjälla. Och som man fjällar.. man ser inte klok ut, haha! Jag börjar flaga redan efter en dag men det där är olika. Dom flesta börjar efter ett par dagar, sedan håller det på en vecka.

Så planera inte in någon fotografering eller någon viktig middag eller nåt sånt, för då kommer du få mycket blickar på dig. ;-)

Varför gör man detta då om man ser ut så en vecka. Jo, huden blir som ny. Jag vet även flera som gör denna behandling mot svår acne. Huden blir otroligt len och fin efteråt- rättare sagt helt fantastisk. Det är därför man står ut en vecka med flagande hud.

IMG_9490-670x503

Caroline är så duktig och go. Man blir varmt omhändertagen när man är där och jag njuter i 1,5 timma, kopplar bort allt. Kemiska peelingen ska sitta från 20-60 minuter och medan den sitter får du massage i nacken och på axlarna. Ryser….

Detta är Mesopeel.

Mesopeel är en säker peeling baserad på A-vitamin, känd för sin höga verkningsgrad inom anti-aning och vid aknebehandling. Innehåller också kojicsyra (utvinns från japanska svampar) bra vid pigmenteringar och ojämn hudton. Salicylsyra som är bra vid akne och som främjar peelingprocessen. Produktionen av kollagen och elastin stimuleras. Kan även läggas på en känslig hud. Behandlingen bör upprepas tre gånger, 2-4 veckor emellan.

Så här såg jag ut efter ett dygn.

IMG_7742.JPG

Röd, varm och i lördagskväll började jag redan fjälla. (Gjorde i fredags fm)

IMG_7670.JPG

Man blir röd och varm.. ser ganska sliten ut, haha! Man kan sminka sig som vanligt men jag håller mig till massor av fuktprodukter till ansiktet. Man vill typ smörja sig hela tiden. Det är skönt och känns bra för huden. Jag har både Image och Sensai produkter.

IMG_7741.JPG

Så där ja! Inte lika kul- söndag dag 2. Ännu rödare och fjällade massor. Ser nästan ut som jag har mjäll, och det har jag inte.

IMG_7669.JPG

Herregud vad jag ser ut. Detta var igår kväll… idag ännu värre. Stora flagor och det är svårt att inte låta bli att dra. För det ska man inte göra. Det lossnar när man tvättar och smörjar, men inte gnugga. Var försiktiga.

Nu längtar jag tills detta är över. Men man står ut. Huden kommer bli fantastisk och jag älskar behandlingar som gör att det syns och händer grejer.

Så här snygg blev huden i våras när jag gjorde. Galet nöjd! Len och fin hud. Jag tänkte göra en till behandling om en månad. Det ger ännu bättre resultat, speciellt nu när vintern är här och min hud blir fruktansvärd torr och tråkig av den torra luften.

IMG_3983-2

Huden får lyster, blir slätare och jag kan verkligen rekommendera detta trots det är en liten jobbig vecka. Men man får stå ut.

Jag skriver detta från hjärtat, skulle aldrig tipsa om något jag inte står för. Caroline är populär och duktig så passa på att boka in er på en behandling. Ni får nämligen 20% rabatt på alla behandlingar, även presentkort! Perfekt Julklapp! 

Caroline finns på Löfvingkliniken i Gbg- 0709-799 153  031-711 62 02 02 Hälsa från mig så får ni 20% rabatt!

Ska visa fler bilder på hur ansiktet ser ut i morgon. Hoppas det snart börjar lägga sig.

KRAM och god natt från mig

 

 

 

 

 

 • 2015-10-19, 13:30
 • 3

Ganska rolig bild när Caroline står där bakom, haha. Det vi sysslar med är IPL på benen som jag nu snart är helt klar med. Har gjort det ca 7 gånger totalt och är jättenöjd. Alla tycker olika. Vissa vill ha hår, vissa inte. Jag bryr mig inte hur andra ser ut eller vad ni tycker är rätt eller fel. Jag vill ha bort det! Bara man inte rakar sig i duschen på gymmet eller badhuset för sånt gör man hemma.

I fredags gjorde jag behandlingarna hos Caroline på Löfvingkliniken där jag går. Hon är helt underbar. Jag menar det. Hon är inte bara duktig och proffsig, hon är också härlig människa som verkligen tar hand om dig när du är där.

Hur fungerar IPL?
IPL är förkortning av intensivt pulserande ljus och metoden för hårborttagning har funnits sedan början av 1990-talet.

Ljuset och värmen (ca 70 grader) söker upp melanin, färgämnet i hårstrået, och leds ner mot hårsäcken och avdödar denna, därför är det nödvändigt att håret är mörkare än själva huden. Hårsäcken kan bli lite uppsvullen, knottrig, men det lägger sig oftast inom ett dygn.

Varför måste man upprepa behandlingen?
Endast hår i tillväxtfas, med levande hårsäck, förstörs. Ny behandling görs efter 1-3 månader eller helt enkelt när kunden märker att nytt hår börjar växa ut igen.

Läs mer på deras hemsida HÄR.  Man kan också behandla svår acne, ärr och pigmentförändringar mm. Många som även lider av svåra hudsjukdomar som man också kan bli hjälpt med.

IMG_2308.JPG

Jag gjorde även microdermabrasion för andra gången! Som ett vacum, en liten “dammsugare” som rengör huden ner på djupet ordentligt. Det är små aluminiumkristaller och man ser resultat på en gång. Huden får en lyster, slätar ut och vill man kan man jobba hårdare och djupare på linjer.  Gör alltid en syrabehandling före, den sticker en del men riktigt skön efteråt. Hon avslutar med en mask och som alltid- Man får ljuvlig massage under tiden. Man ligger nästan i koma och det är total avslappning.

Jag frågade om hon ville köra något kul på bloggen så ni läsare får rabatt! Hon ger 20% på alla IPL-behandlingar samt microdermabrasionbehandlingen.

För priser, tider mm kontakta Caroline på 070-979 91 53 eller Löfvingkliniken på 031-711 62 02

Tänk när jag gjorde mesopeelingen i vintras och våras. Herregud vad jag såg ut en vecka efteråt. Sedan blir huden som ny! Det är också et tips fram i vintern då man är extra torr. Blir dock torrare och torrare efter den kemiska behandlingen haha men sedan har du ny hud. Marilyn har en kompis som gjorde den för svår acne. Blev så bra! Den ska jag tipsa om längre fram.

IMG_3898-0-670x1285

DSC_0208-670x445

Jag gjorde IPL och Microdermabrasion i  fredags, bästa dagen för att “unna sig något”. Passa på att kanske önska er till julklapp eller present  =) Rabatten  20% gäller november ut men tider kan ni boka även efter nov. 

Nu har jag jobbat klart här hemma, ska ner till salongen och jobba i em. Driva en blogg på heltid är fullt ös men också något jag älskar. Brinner för att dela med mig och bonusen är när läsarna kommer fram eller hör av sig. Tack för alla mail! Det är roligt att läsa om när någon kommit igång med träning och fått ett bättre liv. <3

Hörs snart!

Kram kram

 

 

 

 • 2015-09-12, 10:00
 • 12

God morgon vänner!

Igår tog jag hand om kropp och själ från början till slut. Gör behandlingarna här i Göteborg så då försöker jag alltid att boka upp allt på en gång då jag annars jobbar mycket på veckorna.

Vill tipsa er om en amazing ansiktsbehandling jag gjorde hos Caroline på Löfvingkliniken. Hon är så bra så bra. Man vill nästan inte gå därifrån. Hon är proffsig, duktig och man är avslappnad djupt i hela kroppen.

Jag har gjort en del behandlingar hos henne nu, senaste gången var i juni då vi gjorde en djuprengöring, mask och C-vitamin behandling inför sommaren. Huden har blivit bättre och bättre och idag var det dags igen. Jag märker att detta funkar! Inga fula plitor längre, inga torra fläckar eller ojämnheter.

Jag älskar skönhet för kropp och själ! Tycker att det är roligt, spännande och framförallt avkopplande.

Hon gjorde en klassisk ansiktsbehandling på 90 minuter, bland annat C-vitamin Enzym peeling som öppnar upp huden. Seden en spännande Microdermabrasion! Det är aliminiumkristaller och vacumsug. Som en slag dammsugare kan man säga som drar upp porer, rengör på djupet, dessutom slipar. Vill man få bort ärr mm eller få en jämnare hud är denna grym när man kör några behandlingar.

När vi körde “dammsugaren” var det så skön känsla. Det kändes att den verkligen gick ner på djupet. Efter ännu mer rengöring, fukt och en mask var det dags för massage. Åh, det är ljuvligt! Jag måste boka en ny tid om några veckor för detta är balsam för själen.

IMG_8230.JPG

Jag frågade henne om vi skulle köra något kul för läsarna och det klart hon vill! Ni får 20% rabatt på den här klassiska behandlingen jag gjorde idag, men sedan ger hon även 20% på IPL. Jag har en bokad tid framöver för den. Man kan tex ta bort ärr, ytliga kärl, hår mm mm.

Erbjudandet gäller när ni bokar i september men ni kan boka tiden när ni vill framöver.

För att boka : 070-979 91 53 eller Löfvingkliniken: 031-711 62 02  Hälsa från mig!

Kram kram!

IMG_8240.JPG

Riktigt skön runda  i morse. Älska Göteborg! (Tights HÄR. Håller in och är sköna.)

 

 

 

 • 2015-04-30, 12:27
 • 72

Så här såg jag ut i morse när jag vaknade. Kaos. Sedan är man ju aldrig nöjd. Håret ska vara på huvudet och ingen annan stans. Tycker jag. ;) Vi är olika. Hatar allt hår som sitter på kroppen förutom på huvudet, även om nu mitt är lite väl mycket och stort.

I fm hade jag tid hos Caroline igen och nu är det 5e gången jag kör IPL, permanent hårborttagning. Bästa jag har gjort.

IMG_0030

Jag gör det hos Caroline på Löfvingkliniken här i Göteborg. Det är även hos henne jag gör mesopeeling. Hon är noggrann, duktig och rar.

Jag har stort sett inget hår kvar, på kroppen alltså. Slipper tänka och hålla på att raka jämnt. Finns det något fulare än mycket hår och som man måste se till att fixa med varje dag. Var och en gör som man vill förstås. Men när jag ser hår utanför bikinilinjen kräks jag nästan. Klarar inte av det.

FullSizeRender

Det känns kan jag säga, annars ljuger jag. Men vill man vara fin får man lida pin och det går snabbt över. Känns som ett gummiband smäller till och det är inga problem. Man kan sänka styrkan men då får man kanske göra det fler gånger.

Nu har jag gjort 5 behandlingar och nu är nästan allt borta. Hur skönt som helst!

Jag har gjort på hela benen, bikini, armhålan, även dom små fula korta fjunen i ansiktet som kan synas i skarpt ljus. Hatar det. Nu är allt borta.

IMG_0033

Haha! Så snygg är man under tiden.

Det är även hos Caroline som ni får rabatten på mesopeelingen. (Huden blir slätare och jämnare, mer lyster mm)

Nu får ni även 20% rabatt på alla IPL behandlingar fram till sista maj. Jag passade på nu när vi inte är i solen så mycket. Man ska inte sola på 4 veckor, men smörja även med solskydd. (Gör man ändå men var extra noga)

Frågor? Maila eller ring Caroline.  [email protected] 0709-799 153, 031-711 62 02.

Hon är jättegullig och hjälper er med frågor eller om ni vill boka. Kan jag hjälpa er med något, fråga på. Jag älskar olika behandlingar och tar gärna hand om kroppen.

Här i Göteborg vräker det ner regn så tränings plåtningen utomhus har vi ställt in tills det blir bättre väder igen. Dags att sätta fart, ska på möte strax.

Hoppas ni mår bra och får en fin Valborg.

Kram  .

 

2015-04-30 Hälsa , ,