• 2010-12-19, 09:51
  • 0

God morgon fjärde advent! Jag har hittat några trevliga recept från min gamla blogg på mama.nu och tänkte dela med mig dom till er. Alla recept ligger sedan i kategorin “recept bakning”.

Mammas snickers

ca 30 bitar

I burk Jordnötssmör

1dl kokosflingor

2dl ljus sirap

1dl socker

1 liter puffade riskorn

500g ljus mjölkchoklad

Rör ihop jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull under upphettning. Vänd ner de puffade riskornen. Bred ut massan i en form som är ca 20x30cm. Ställ kallt ett tag. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Bred över chokladen. Gör gärna mönster med hjälp av en gaffel. ställ kallt en stund, skär i lagom stora bitar.

Supergott. :)

Lycka till!

 MARIANNETRYFFEL ca 40 st

2 dl grädde
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
150 g (ca 30 st) Mariannekarameller eller 1 påse marianne crush om du får tag på det
Florsocker alt. kakao till dekoration

Gör så här:
Koka upp grädden.
Tillsätt chokladen i bitar. Låt dem smälta och blanda jämnt tills det blir en tjock blank smet.
Låt blandningen svalna lite.
Krossa Mariannekaramellerna i matberedaren och blanda ner mariannekrosset i grädd/chokladsmeten.

Låt blandningen stelna i kylen.
Rulla små kulor av smeten som du slutligen vänder runt i florsocker (eller kakao).

Förvara svalt.

Jag skulle försöka kopiera bilden men hur jag än gjorde gick det inte! Nu gav jag upp, klicka istället HÄR så får du se recept och bild. Du kommer då till min gamla blogg på mama. :)

Nougatrutor 

150 g smör
6 dl havregryn
1 dl strösocker
4 msk ljus sirap
2-3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
250 g nougat

Gör så här
Smält smöret. Blanda alla ingredienser utom nougaten i en bunke, platta ut i en liten plåt, gör dubbel sats om du har en större plåt.

Grädda kakan mitt i ugen i 200 grader i ca 5-10 minuter.

Hyvla nougaten och lägg den på den varma kakan.
Bred ut nougaten jämnt över hela kakan och skär i lika stora bitar.
Låt kakan svalna och bryt sedan bitarna när den är kall.
Servera och njut…Dessa små kondisbitar är så där krispigt goda.