• 2018-01-23, 20:11
  • 12

Detta lagade jag till lunch igår och måste tipsa er. Ugnstekt kycklingfile som jag marinerade och gjorde en vitkålssallad med majonäs, ingefära och vitlök. Alltså det var så gott! Jag älskar vitkål och det är väldigt nyttigt med kål, dessutom billigt. Jag gillar fräsch mat som både är hälsosam, billig och enkel att göra.

Här har jag lite majonäs i men brukar ofta göra kålen med olja och vinäger. Gratinera tomater med riven parmesan över och grilla färsk sparris med havssalt och olivolja.

Så gott!

Detta är gott till vardag men funkar även till helgmiddagen, då skulle jag kanske lägga till hasselbackspotatis eller bakad potatis med vitlökssmör. Slurp!

Kyckling i ugn med coleslaw och gratinerad tomat och sparris  4 port
4 fina kycklingfileér

Färsk basilika

Marinad till kycklingen
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1/2 dl neutral olja
1 hackad vitlök
1/2 tsk chilipulver
salt och peppar

Gör så här:
Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg i fileérna. Ställ i kyl en timma. Ibland har jag bråttom och en halvtimma funkar.

Sätt ugnen på 220 grader. Ta upp kycklingen från marinaden, lägg dem i en ugnssäker form och stek kycklingen i ugnen ca 20 minuter tills den fått färg.

Medan kycklingen är i ugnen gör vitkålssalladen.

Vitkålssallad (Coleslaw) 4 port
300 gram strimlad vitkål (Ca 6 dl grovriven vitkål)
3 msk majonäs
3 msk creme fraiche
1/2 tsk chilikrydda eller en 1/2 hackad chili
2 tsk finriven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk honung
1/2 pressad lime
Salt och peppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint, lägg i en skål och salta och peppra lite. Låt stå en stund.
Skala och pressa vitlöken, lägg i resten av ingredienserna i en skål. Krama ur vitkålen, det är lite vätska.

Lägg i vitkålen med det andra och rör runt. Blanda noga så allt blandas, smaksatt med ev mer peppar och salt.

Gratinerade tomater med parmesan
Dela två stora fina tomater och lägg i en liten form med olja. Peppra, salta och riv rikligt med parmesanost. Gratinera i ugnen 220 grader ca 15 minuter.

Grillad sparris
Fräs färsk sparris med olivolja, svartpeppar och havssalt i en panna på hög värme några minuter tills de fått färg.

Lägg upp coleslaw på en tallrik,lägg på kycklingen, tomat och sparris.

Dekorera med färsk basilika.

Hur gott som helst! Du får i dig protein, massa nyttigheter från kålen och tomaterna doftar och smakar gudomligt.

 

 

 

  • 2011-04-17, 19:15
  • 0

Grattis till SHF -99 som vann B-slutfinalen idag!!!! Härligt! Marilyns lag som jag skrev om i föregående inlägg förlorade tyvärr kvartsfinalen i A-slutspelet, bra kämpat tjejjer!! Ni är så duktiga allihopa! Det är underbart att stå bredvid som förälder stolt som en tupp, när barnen får beröm av sin tränare eller när man ser deras lycka och kämparglädje. Jag gråter direkt…. är så blödig! Det har varit en härlig cup och Marilyn tyckte det var jätteroligt. På onsdag är det avslutning och handbollssäsongen är slut för den här gången. TACK bästa tränare, ni är fantastiska mot våra barn! Tack också för allt i helgen!!

Men… nu drar fotbollssäsongen igång på allvar och redan nästa helg är det cup i Tidaholm! Vi vet vad vi har att göra på veckorna iaf,,, men jag är jätteglad över att barnen har sina intressen, kompisar och gemenskap. Det är viktigt i den här åldern. Och jag tycker det är lika kul med föräldragemenskapen, extra kul att flera av handollsgänget även tränar i VÅMB. Igår bokade vi förresten rum nere i Helsingborg- ute i god tid den här gången.. Eskilcupen i augusti  :-)

:-)

Föräldrahörna :)

Måste visa vad vi käkade när vi kom hem, jag marinerade kycklingfile med sweeetchili, soja och lite salt, peppar. Stek på låg värme i ugn, så möra och goda dom blir! Till det hade vi ungstekta rotgrönsaker med timjan och vitlök. Ringla lite olivolja och strö havssalt över, sen lite fetaostkräm till och en fräsch sallad. Jag tog även i vitlök och lite soltorkade tomater i krämen… ( creme fraiche)

Tänk i sommar när man grillar... vad gott detta är då. Ett kallt glas rose till!

Just nu blir jag alldeles lycklig över solen och våren. Mina små vårpenseér på bordet, lyktorna är framme, snart är värmen hääääär!

Hur har ni haft det i helgen? KRAM