• 2016-02-28, 12:00
  • 13

Igår var det den sista delfinalen i Melodifestivalen och vi såg den hos våra vänner Annika och Per. Vad tyckte ni? Jag säger bara WOW!

Frans! Jag verkar inte vara den enda som hejade på honom efter kollat runt i sociala medier men han var ju charmig och duktig redan som barn. Zlataaaaaan! Helt övertygad om att han får sin stora karriär nu. (Hoppas jag) Jag röstade förstås på honom, vilken stjärna!

Molly var ju redan solklar direkt till finalen, hon är så duktig.

Så vad tyckte ni? Tyckte ni det var rätt låtar som gick vidare? Självklart höll jag även lite på Dolly Style- Gson från Skövde har skrivit låten, jag tycker faktiskt det var bra och tyckte det var helt rätt att dom gick till andra chansen.

DSC_0447

Fick jättegod mat och hade en supertrevlig kväll! Dom gillar också mellon och vi har tittat många gånger tillsammans, det är roligt att sitta och diskutera och analysera. Melodifestivalen är ju ett program med en massa tyckande minst sagt.

DSC_0435

(Ska visa mer bilder från kvällen i ett senare inlägg i kväll)

Som jag nämnde förra veckan samarbetar jag med Melodikollen nu under Melodifestivalen vilket jag är väldigt glad och stolt över då jag är ett riktigt fan av Mello. Jag älskar melodifestivalen!

Melodikollen är som sagt en tjänst av Telenor som snappar upp allt som sägs om tävlingen i sociala medier. (För oss mellonördar är detta galet bra.) På Melodikollen  finns även massa backstageklipp där Stefan och Stefan är reportrar och intervjuar artisterna.

Ni måste kika, det är riktigt kul och det finns så mycket kul att både läsa och titta på.

Här är ett klipp från när Stefan och Stefan minglar runt på efterfesten inatt efter programmet var slut och pratar med artisterna:

 

 

Snart börjar det närma sig final! Vem tror du vinner allt? Oscar Zia eller Molly verkar tippade vinna men min favorit är helt klart Ace Wilder! Gillar även Robin Bengtsson och David Lindgren förmodligen för det är det där svängiga och goa gunget. Frans kommer garanterat komma i topp….underbar låt…  ni ser ju, jag har många favoriter, haha och tycker denna final har riktigt många som är bra. Spännande!

Nu måste vi ut i solen, hoppas ni har en riktigt skön söndag i det fina vädret.

Kram Johanna

  • 2016-02-20, 13:02
  • 12

 

I kväll är det Melodifestivalen igen! Jag har alltid älskat Mellon! Sedan jag varit barn har jag suttit klistrad i soffan, det var alltid höjdpunkten på hela året. Vi röstade och satte poäng, åt alltid lite extra gott och sedan spelade jag låtarna om och om igen. När jag gick i tredje klass var jag Kicki Danielsson och uppträdde med “Varför är kärleken röd” inför hela klassen, vet inte om det är något bra eller dåligt minne dock.

Idag är det delfinal tre och jag har redan planerat maten, vi ska krypa upp i soffan och sitter bänkade kl 20.00 och ser fram emot att få se bidragen! Jag tycker det är så kul att se vad alla har på sig, det är ju helheten och inte bara låten. Men musiken är förstås viktig, låten måste sätta sig direkt.

IMG_0262

Därför är jag extra stolt och glad att jag valts ut att samarbeta med Melodikollen fram till finalen! Telenor har tagit fram Melodikollen som är ett sätt att komma närmre festivalen för alla schlagerfans då det är en sida som snappar upp allt som sägs i sociala medier om artisterna. Och det gillar vi ju!

IMG_5043.JPG

Melodikollen är alltså ett sätt att få se lite mer om hela festivalen nu när man ofta sitter och kollar sociala medier samtidigt som man tittar på Melodifestivalen. Perfekt när man dessutom gillar kolla både instagram, fb, bloggar eller andra kanaler. Man kommer lite bakom kulisserna.

 På Melodikollen kan man t.ex. följa vilka artister som det pratas mest om inför varje delfinal och så här ser topplistan ut inför kvällens program:

1.     Oscar Zia

2.     Lisa Ajax

3.     Swingfly featuring Helena Gutarra

Oscar Zia tycker både jag och tjejerna är riktigt duktig, men Lisa är också grym. Vi träffade henne på Cypern i somras, vilken gullig och duktig tjej.

IMG_4910-670x502

På Melodikollen finns även backstage-klipp från greenroom och efterfesterna, Telenors egna reportrar Stefan och Stefan gör roliga intervjuer med artisterna och man får se lite mer. ;)

Vilka tror ni går vidare? Nu laddar vi inför delfinal nummer 3!

KRAM Johanna

 

 

 

 

 

 

2016-02-20 Johanna Toftby