• 2019-06-25, 12:55
  • 2

Äter ni mycket sallader i sommar? Jag älskar fräscha, lätta sallader men så gott att även att ha till grillat eller på en buffe. Vackert att ställa fram och man tar vad man har hemma.

Igår hade vi god melon och även halloumi i kylen. Älskar det! Hade i couscous så blir det mer mättnad i salladen. Finns alla varianter, ta jordgubbar om du inte har melon, eller strö på solroskärnor. Fetaost…

Gjorde en kall sås på creme fraiche med färsk basilika, ringla över lite på salladen och olivolja, balsamico och vitvinsvinäger. Så gott!

Nu är vi snart i Göteborg!

Halloumi och melonsallad med kall basilikasås 

Romansallad
Ruccola/spenat eller vad du har hemma
Melon
Halloumi
Körsbärstomater

1/2 Rödlök

Couscous (5 min, gör enligt anvisningar. Busenkelt)

Två ostar räcker till 4 portioner i salladen. Skär knappt cm tjocka skivor, stek i olja och sänk värmen. Ta upp och lägg på fat så länge.

Lägg ut stora romansalladsblad på ett stort fat. Strö på sallad du har hemma i mitten på fatet. Skär melon i mindre bitar, dela tomaterna. Koka upp couscous och rör runt, häll upp couscous på salladen och vänd runt allt. Skär rödlöken tunt och  vänd i.

Lägg sist på halloumin.

Ringla på lite olivolja, balsamico, vitvinsvinäger

Basilikasås  4 port
2 dl creme fraiche
1 dl lätt creme fraiche
1 pressad vitlök
1/2 pressad citron
1/2 kruka färsk basilika
1 tsk honung

Hacka den färska basilikan, rör ihop allt och ställ kallt en stund.

Servera och njut!