• 2013-02-06, 21:23
  • 0

Äntligen mina vänner finns båda ute igen! Det är många som väntar på att beställa och komma igång. Idag har jag tränat med Michael, han är den bästa tränaren jag någonsin haft. Helt galet bra övningar. Nu ska vi bli tighta och få ordning på kroppen, ni också va? Heja heja!

20130206-211809.jpg
Jag gillar verkligen att bara kunna dra fram min matta sen kör jag! 35 minuter intensivt tungt pass som tränar hela kroppen. Sen klar. Visst är det bra?! Man blir glad av deras träning och motiverad!
HÄR beställer ni.
I nästa inlägg ska jag visa var jag har varit idag :)

Puss

  • 2013-01-13, 19:10
  • 0

Idag sov vi länge… Den här lugna helgen behövde vi båda.
Nu väntar en lång och intensiv vecka då vi ska resa båda två åt alla möjliga håll. Men det är också därför jag behöver träningen, det ger ork och energi. Snygging i ray ban i bilen. Hett!

20130113-185620.jpg

20130113-185629.jpg
Solglasögon idag! Vilken underbar vinterdag vi haft i Göteborg…
Det blev en mysig utflykt innan jag skulle mot Skövde och mina tjejer.

20130113-185740.jpg

20130113-185814.jpg
Köpte varsin kaffe sedan strosade vi runt och gick en promenad.

20130113-185859.jpg
Hann med ett snabbt besök på NK. Enda och bästa köpet…

20130113-190141.jpg
Voluspa doftljus… Älskar dom! Vackrast att ha framme och “Champagne” doftar magiskt.
En mörk ren choklad också.

20130113-190344.jpg
Tråkigt att säga hej då varenda gång…men vi ses ofta som tur är… Känns bra! ;-)
Nu är jag hemma och mina tjejer är här.
Marilyn stod framför TVn när jag kom och hade precis tänkt köra passet.
Jag kastade på mig mina träningskläder och hängde på direkt.
Underbart! Och träningen blir ju så mycket roligare med lite färg även på kläderna.

20130113-190552.jpg
Den här rosa mattan är Casall, känns bra för knän och stretch.
Och jag blir gladare av färgen!

20130113-190716.jpg

20130113-190904.jpg
Passet är intensivt och man blir riktigt svettig!
Bra avslutning på helgen. Har ni tränat något? Nu kör vi igång en ny vecka.
Puss
(Ska slita ner julen ikväll. Hu….granen…)

20130113-195840.jpg
Många frågar om dvdn jag kör.
Här ser ni…. Superdupergrym! Den har gett mig mycket… Kolla topphälsa eller Annikas blogg “shape up!
Där kan ni fråga, hälsa från mig =)

  • 2013-01-07, 23:52
  • 0

Var på gymmet idag och körde intervallträning. Älskar det, kroppen får jobba hårt och när man varvar hög intensitet med låg intensitet ger det mycket stora resultat. Har läst att det gjorts undersökningar och jämförts två olika grupper varav den ena gruppen körde vanlig lågintensiv träning medans den andra körde hög och förbrännde TRE ggr mer underhudsfett men förbrukade bara hälften så mycket energi. Grymt!

Detta är snabbt och effektivt vilket jag gillar extra mycket. Börjar med att jogga 5 min så kroppen blir varm. Sedan springer jag fort ca 15 kilometer/h i 1 minut. Sedan vila 1-2 minuter. Då går jag i lugnt tempo. Ca 6km/h. Sedan springer jag det fortaste jag kan i 1 min och vila.

Upprepa detta 10 gånger. De sista två ökar jag på lite extra och tar ut mig ordentligt. När du känner att du inte orkar så orkar du lite till.

Viktigt att vila minuten mellan alla gånger du springer. Det är det som är intervall…. detta ger enorma resultat snabbt. Du förbränner fett, får upp konditionen och tränar även de stora muskelgrupperna. Fattar ni vilken bra träning! Jag var helt genomsvettig efteråt och det känns att på de 30 minutrarna så det ger verkligen bra resultat. De sista är verkligen SÅ jobbiga ;)

Mina favorittights hittar ni HÄR.

På med joggingskor och kom igen!

Börja i din takt. Har du inte sprungit alls, börja med det du klarar av. Men spring det fortaste du kan.

Detta har gjort att jag orkar mycket mer när det gäller träning. När man styrketränar eller kör pass är det väldigt obbigt om du inte har kondition.

Trött efter ett pass…. Mitt träningslinne i rosa kommer från MMsport. HÄR.  Även min jacka. HÄR.  Får ofta frågor om detta därför jag lika gärna lägger upp direkt.

På gymmet förra veckan mötte jag ett par som hade sin lilla i barnvagnen med sig fast båda tränade. Smart. Mycket smart. Det är det bästa när båda två kämpar… tänk även på relationen… närhet…. vårda den.

I morgon tisdag åker jag ner till Janne och onsdag morgon tränar jag med PT Michael, äntligen! Vi hade uppehåll i december då båda hade extremt mycket jobb men nu kör vi igen. Jag är supertaggad och undrar vad han ska hitta på för något denna veckan. Ska även på ett spännade möte efteråt som jag ska berätta mer för er om när det är klart.

Nu ska jag visa er några bilder… vet att detta är känsligt för vissa. Egentligen förstår jag inte varför. Idag blev det stora diskussioner  när jag lade upp det på instagram och fb.

Vad är det som retar med före och efterbilder? Jag tycker det är intressant och gillar diskussioner men jag begriper mig inte på en del påhopp om att jag ser ut som ett benrangel, ser sjuk ut, har för stort huvud, brösten ser illa ut, nyckelbenen syns för mycket och jag ser bara sjuk ut. Det var mycket bättre när jag var rund.

Ok. Jag respekterar allas åsikter och var och en får tycka precis som man vill. Men jag ska ge er några stolpar som kanske får er att tänka om när det kommer till er träning och hälsa.

Före.

Den här bilden är förra julen. Exakt ett år sedan. Tränade väldigt lite, åt vad jag kände för. Bakade fler ggr i veckan. Handlade hem onyttigheter och skräp. Finns det hemma, då äter man. Jag sov dåligt, var ofta grinig och dålig självkänsla. Ville ha socker (godis) konstant och var ofta stressad med en hög puls.

Den här bilden är tagen i samma kök, samma tid på året fast exakt ett år senare, för 2 veckor sedan.

11 kilo mindre att släpa på. Gladare, starkare hjärta, bättre kondition, bättre självkänsla, mindre fett vilket var för högt BMI, bättre psykisk välbefinnande och en gladare mamma och flickvän som orkar betydligt mer. Jag mår SÅ sjukt mycket bättre och ge mig då ett enda minus…? Vad är det som är så känsligt med att gå ner i vikt, trots jag inte bantar?

Är det kanske så att det ligger bara hos dom som själva som inte tränar och “gillar” när man är lite mullig och tycker man måste ta en kaka eller två. För det får jag också höra ofta,  det gnälls så fort man INTE vill ha godis eller onyttigt… är det inte lite vridet?

Jag lever hälsosamt och bantar inte. Punkt. Jag unnar mig självklart lite god mat på helgen och dricker vin, men sällan skräp och socker. Men på veckorna kör jag vanlig mat och träning. Jag har aldrig varit så här stark och orkar med mitt liv mer än vad jag gjorde före jag började att träna. Du väljer helt själv men jag blir taggad och oerhört inspirerad av andras före och efterbilder och berättelser. Det är INTE bara ytligt som många tror, det är ett jäkla förbannat hårt slit, karaktär och ett jävlaranamma.

Olga Rönnberg! Lyssna på henne och se och lär… där är det ord och inga visor kan jag lova och hennes fb är fullt med härliga träning och kostinlägg. Lånar en bild från hennes fb. Så sant så sant.

Ta bort skräpmaten. Socker är big no no…

Börja motionera. Testa med promenader varje dag, det ger dig energi och endorfiner. Därmed kommer lusten till att öka träningen- det leder till bättre kondis och sen går allt hand i hand… ju äldre vi blir destu mer hänger det. När du tränar är det fantastiskt att se kroppens stora förändring. Tight kropp är inte tråkigt och din kropp blir inte bara snyggare, det hjälper dig att få en bättre hållning och dina muskler stärker hela din kropp….bättre andning mm…

Träning är ren och skär medicin, kom  bara över tröskeln och få in det i din vardag. Tre timmar per vecka hinner ALLA. Om du är deppig? Ut och gå, spring- sug i dig endorfinerna som kommer automatiskt… det är inte enkelt att bara ge sig ut, jag vet. Man hamnar i en ond spiral och det känns bara svart och skit. Men det är ju därför jag tjatar på dig. Någonting kan all göra, sedan finns det dom som har sjukdomar…. förstår det inte är enkelt.. men ni får säkert den hjälpen ni behöver som funkar för just er och kanske tänker extra på kosten.

Jag står för och tror de flesta håller med mig. Det ÄR roligare att gå in i provhytten (med de där hemska starka lamporna man ofta skyller på som gör dig fet, tror man verkligen på det…?) och kunna prova PRECIS vad du vill och kläderna sitter bra. Det är din belöning- Hur hemsk är inte den där ångesten över att inte kunna prova kläder. Ytligt? Nej mår du inte bra av det är det inte det minsta ytligt.

Ni måste tro på er själva! Kan jag kan du!

Tusen tack för alla hälsningar på instagram, blogg och fb… ni är GRYMMA så många som kommit igång och börjat träna. Blir glad ända in i själen… det är verkligen så roligt att få höra att ni mår bättre och att jag kan peppa er. Underbart.

Kör hårt!!

I december var ni nästan 100.000 unika läsare här inne…. Detärheltjäklaotroligt!

 

HÄR har ni mitt stora viktinlägg jag skrev i november och några frågade om det.  Mycket står även med i amelia reportaget.

http://blogg.amelia.se/johanna-toftby/2012/11/28/traning-och-viktnedgang-sa-har-gick-det-2/

 

 

 

 

 

 

  • 2012-12-03, 00:45
  • 0

Ikväll har Marilyn spelat två handbollsmatcher så efter lite handling inför i morgon var det raka vägen bort till idrottshallen. Två raka, fina segrar av tjejerna. Grattis!

Nu ska jag berätta lite hur min vecka kommer se ut men först dagens pass: Vi tränade hela min kropp på 3 övningar samtidigt som vi hade pulsen med hela tiden. Otroligt effektivt om man utför på det sättet vi gjorde idag.

Idag körde vi 5 horizontal rows/ TRX, 5 pushpress/hantlar, 10 Airsquats

Amraps: 15 min. Som betyder As many rounds as possible. Vansinnigt jobbigt, detta varvade jag och gjorde 15 varv. Högt tempo, var genomsvettig efteråt och därmed bra förbränning, bra styrketräning.

Före vi körde igång ville Michael veta allt, vi vägde, mätte och skrev in. Nu ska vi inte gå på vikten utan på alla mått. Jag fick även mäta hur mycket fett min kropp hade. HUA. Men var väldigt nyfiken och det är en viktigt att veta.

Just nu väger jag 61kg, 168 lång och fett 22% som han tyckte var jättebra! Kvinnor ska tydligen ligga runt 22-25 men det där är väldigt olika så det är svårt att säga en exakt siffra. Den siffran hade varit mycket högre om jag inte hade kommit igång i våras och kört igång förbränningen. Tror jag har tappat snart 10 kg.

Så den här veckam kommer bestå av:

Pass 1 intervallöpning Riktigt högt tempo 1 min, vila och totalt 10 minuter högt tempo ca 16, 17km/timmen på bandet.

Pass 2 styrkepass benpass, 60 repetioner på så kort tid som möjligt.  Latsdrag samma sak. Alla repetioner ska vara lika lugna och fina och inga hastiga rörelser.

Pass 3 Löpning långdistans 8-10 km så gott tempo jag kan.

Utöver dessa 3 pass ska jag välja 1-2 pass själv.

Skriver in…

Kosten kommer vi förändra en del mer och mer. Socker är redan helt borttaget och jag har blivit av helt med mitt sockerbehov. Jag ska försöka äta mer protein, mindre gluten fast potatis till maten. Kommer plocka bort mejeriprodukter mer och mer. Bröd, pasta och sånt väljer jag bort så gott jag kan succesivt.  Äta mycket av kött, fisk, fågel, ägg, nötter. Sötningsmedel, honung i viss mängd.

Nästa pass med Michael i Gbg kommer jag få med en träningsvideo med han och Annika (Annika Sjöö är hans fru) Kanske kan kolla om ni kan beställa den?

Det kändes så sjukt bra idag, jag fick lära mig jättemycket bara på ett pass och det känns att han vet vad han pratar om. Han kan verkligen detta.

Första passet tittar han på hur jag rör mig, hur man antar en utmaning och hur mycket man kan pressa sig själv innan man ger upp. Jag essade tydligen det testet idag.  Vi har en del att jobba med men i grunden har jag rätt inställning och är en fighter och det kommer ge mig resultat. Roligt att höra även om jag knappt kunde röra mig efteråt. Men då ger det resultat vilket är meningen…

Följ mig gärna på den här resan, jag har dock kortat ner nfo ang min kost och upplägget, alla är olika och dessa pass den här veckan är anspassade just efter min kropp och vad jag behöver träna på. Ska ta reda på mer info om michaels gym mm och videon som ni kan beställa. För ni vill väl också komma i form?!

Så till något helt annat… för exakt 15 år sedan låg jag på förlossningen….

Oj, oj, oj. Minns som igår. Lisa-Marie har ännu inte kommit ut och här har jag fått epidural och suger i mig lustgasen allt vad jag kunde. SHIT vad ont det gör att föda barn…. vidrig smärta som sliter sönder kroppen känns det som. Men smärtan går ju över…  och ut kom hon, vår lilla finaste, bedårande Lisa-Marie <3

I morgon fyller hon 15 år! Jag har fixat det sista till henne och vi har våra traditioner som jag inte ruckar på så snart måste jag i säng för vi ska upp tidigt.

Beck fick avsluta vår mysiga Första advent.

God natt!