• 2019-06-07, 11:46
  • 1

Lite fredagspepp till er, hoppas ni har en fin helg! Kanske lediga? Jag har fotat klart boken, kan knappt förstå det är sant! Hurra så skönt! Det kommer bli så bra så bra!

Sovit som en stock inatt, så skönt med återhämtning och vila mellan jobb. Viktigt. Hade en lugn och skön kväll med barnen igår, älskar våra mysiga hemmakvällar. Kontraster är skönt.

Kanske ska ha middag? Student, eller fest? Vill ni ha tips på dukning? Jag har massor med tips. Ta fram era gamla hinkar eller zinkbaljor, lägg i massa is och vatten, blommor och små söta flaskor. Blir så fint på buffér och roligt med dekorerande bord när gästerna kommer.

Plocka blommor och dekorera, finns massor billigt i naturen. Köp murgrönor, klipp av alla långa grenar, glöm inte sätta dem i vatten så får de dra vatten, gärna under natten. Då kan du dekorera med vackra murgrönor som inte torkar. Så man brukar göra på bröllop mm. Blir så fint om du lägger ut på borden.

Bär ut möbler du har hemma, man måste inte hyra eller köpa. Jag tog ut mina lätta sidebord, funkade perfekt!

Önskar er en fin fredag! Själv ska jag på stort förhör idag hos min polis här i Skövde, nu kommer även min målsägandeadvokat vara med. Åklagaren har förberett mig på alla frågor, detta är nog fjärde förhöret men känns bra. Kommer bli bra till slut.

Men först en fika med bästa vännen Hanna, idag ska hon få en present för hon hjälpt mig med så mycket. Hon är svår att ge, eller ta emot rättare sagt. Hon vill aldrig ha något men nu tvingade jag henne hit för att dricka kaffe och få sin present. Hon har varit min klippa i allt fotojobb med boken här hemma och jag uppskattar det så otroligt mycket.

Kram!

2019-06-07 Johanna Toftby

  • 2019-05-25, 00:32
  • 5

Hurra! Boken är färdigfotad! Ikväll blev vi klara och nu är alla bilder till inlagan fotade. Hektiska och tuffa dagar, men väldigt roligt och spännande. Vad kul att ni verkar gilla min bok, blir så glad!

Idag har vi fotat en hel del middagar och dukningar med mina små tips. Gjorde en så god dessert jag tror ni gillar, mamma var ganska snabb att komma upp och prova även idag, haha.

Självklart firade vi också midsommar!

Och här blev jag så trött så jag knappt kunde sitta upp, haha.

Tack Rickard för alla dessa dagar, vilket jobb! Vilka bilder du fotat, är så glad att det just är du som fotar till hela min bok.

Många frågar varför jag inte tar mina gamla privata bilder, varför jag måste fota studenten mm igen och inte ta de gamla bilderna.

Dels för att jag vill ha så nya som möjligt, men också för att en bok som ska hålla en fin kvalite ska ha vackra bilder av en proffsfotograf.

Matbilder kräver även en riktigt duktig fotograf, de måste vara topp. Men jag tycker även allt runtomkring som dukningarna, alla mina tips och även studenten. Vill att det ska vara en röd tråd genom alla kapitel.

I boken behöver det inte vara som på bloggen med massor med bilder på gäster osv, i boken ska det vara massor med tips till er och mycket inspiration.
Kommer även en del minnen och berättelser. Förutom alla recept vi fotat förstås!

Därför byggde jag upp en hel student, hyrde tält, fixade alla blommor, lagade all mat, dessert och allt som vi hade på tjejernas student så ni får mina bästa tips. Kanske ni kan ta något här och där och sätta er personliga touch på er fest.

Men både jag och Hanna älskar sånt här så att göra en student var så kul! Det är precis samma känsla och mycket som jag hade på våra egna studenter, har även dukat så det passar killar eller om man inte vill ha rosa.

Har så många att tacka för att det överhuvudtaget gick att genomföra alla dessa hektiska dagar men ska skriva nytt inlägg om det.

Alla bilder är med min mobil, de bilder Rickard har ska ni få se framöver. Så vackra och en härlig känsla han får till när han fotar som jag blir glad av.

Många har frågat vilka märken det är på mina klänningar, den rosa jag har på mitt bokomslag är en klänning från Cathrine Hammel som jag hittade på NK i Göteborg. Aprikos/rosa, den är så söt. Finns även längre modell.

Den andra jag hade när vi fotade studenten till min bok är från Ted Baker.

Vilken pralin va, älskar ärmarna. Köpte på Asos, den är nog slut dessvärre men det finns nog liknande. Söt stil, enkla men fina detaljer om man vill ha en riktig festklänning till bröllop eller studenten. Kika på Asos, sök märket Ted Baker. Jag hittade en ny som ska hämta i morgon, ska visa er.

Har städat i timmar här nu och kommer sova gott inatt. I morgon ska jag träna, ut och gå, vila och återhämta mig, söndag måste jag börja skriva klart inför slutmanus och nästa vecka ska vi börja med bilderna.

Nu börjar det roliga!

 

  • 2019-05-18, 13:27
  • 27

Här är den! Min andra bok som heter Middag hos mig! Boken släpps i september och är full med recept, dukningar, minnen och massor av tips. En bok som handlar om det bästa jag vet: härliga middagar och en massa god mat. Jag har fyllt boken med mina bästa tips för en lyckad middag, oavsett om det är en liten eller stor fest, middag för många och middag för den lilla familjen.

När jag var ensam med tjejerna ville jag ändå det skulle vara mysigt och gott när ekonomin var tuff och göra vardagen till en fest med små medel. Därför ville jag inte bara göra en bok med recept, utan berätta mina minnen kring varje middag också. Mat är så mycket mer än att bara bli mätt, det är ett sätt att umgås och många rätter för att jag minns andra gånger jag lagat dem, från när jag var liten till de tuffa åren som jag redan skrivit om i 30 om dagen – En livsresa.

Just nu sitter jag och tittar på de fantastiska bilder som Rickard L Erickson tagit de senaste två dagarna. Vi håller på att ta alla bilder till recept och insidan av boken, det är hur mycket jobb som helst men så otroligt roligt att se hur fint det blir!

Rickard har även tagit omslagsbilden, som ni kan se här. Mina vänner Mats och Magnus lät oss vara hemma hos dem eftersom vi var tvungna att vara i Stockholm för att få schemat att gå ihop. Det blir alltid kaos, men de var fantastiska med att hjälpa till och jag är så nöjd med omslaget.

Vad tycker du? Är det något särskilt recept eller tips som du vill ha? Jag har fortfarande tid att göra lite ändringar!

Tack Linnie, Hanna, mamma, syrran, syskonbarn och tjejerna som hjälper mig dessa dagar, vet inte vad jag hade gjort utan er. Nästa vecka plåtar vi igen och tar lite ledigt i helgen för att vila lite.

Bästa Rickard fotar för fullt och Shada som gör smink och hår hjälpte igår var även med och hjälpte mig med allt kring julen.