• 2020-06-07, 11:44
  • 2

Idag är det sista dagen ni kan handla min bok för endast 129kr! Ord pris 189kr. Vi har beställt en tredje upplaga (SÅ tacksam!) så det finns böcker i lager. Skriv koden Middag hos mig så får du den för 129kr! Rabattkoden gäller dock enbart hos mitt förlag HÄR! 

Boken finns hos så många nu och jag är så oerhört glad och stolt ska ni veta när jag får så fina kommentarer varje dag. Om något litet kan hjälpa er i vardagen med recept och kanske även tips till festen eller kalaset gör mig så glad.

I boken har du 240 sidor, fullproppat med recept, tips, massor med bilder på hur man kan duka och få en fin middag som inte kostar mycket. Jag har mycket knep som jag lärt mig från mina föräldrar och mor och farföräldrar som var fantastiska på att ordna kalas.

Midsommar om knappt två veckor, självklart har jag ett stort kapitel även om det :) Jag älskar midsommar! Det ska vara som på gamla dar, i boken får du även berättelser och minnen, för mat är inte bara något som man ska bli mätt av. Mat för mig är så mycket mer. Gemenskap, kärlek och trygghet. Det skapar så mycket minnen kring middagsborden.

I  boken finns även tips som detta tex, ta en gammal balja du har hemma. Häll i vatten och is, plocka lite blommor och lägg i, blir fint att ha alla flaskor du ska bjuda på!

Mängder med snittar och plock finns också.

Grill till midsommar och såser och tillbehör,  mammas goda potatissallad hittar du även i boken.

Hoppas du får mycket glädje av min bok och välkommen hem till Middag hos mig! 

Nu blir det båt! Ha en skön söndag 🇸🇪☀️

2020-06-07 Johanna Toftby, Recept

  • 2020-06-05, 14:42
  • 20

Nu går många in i den roligaste veckan man kan vara med om- Studentveckan! Vi har studenten nästa fredag här i Skövde och jag vet många som håller på att förbereda och frågar efter tips. Jag har ett stort kapitel om just studenten i min bok, där har du allt! Ta fram boken om du har den hemma, det finns mängder med recept och massor med tips om du ska duka och pynta.

Dessutom har jag en rabattkod på boken! Skriv koden Middag hos mig så får du den för 129kr, mot ord pris 189kr! Koden gäller till den 7 juni så ni har helgen på er. Beställ boken HÄR!  
Perfekt studentpresent också för du har 240 sidor med goda recept som passar alla åldrar, vet många som tycker det är en fin bok att ha framme.

Jag älskar studenten! Bästa man kan vara med om,  att fira alla år i skolan, det är en så stor dag med så mycket känslor. Roligaste vi varit med om, för inte tala om alla tårar, åh vad fina alla är, så glada och har hela livet framför sig.

Tips till föräldrar: Häng på studenten en flaska vatten eller ramlösa, även någon godisbit. Mina tjejer bara hällde i sig vattnet och åt upp godiset, lite snabb energi är bra. Full fart för dem nästan ett dygn.  ;-)

Här hade moster med en liten flaska champagne såg jag, haha!

Duka och gör klart allt i tid. Så sover du bättre, haha.

Många frågar om jag hade tårta mm. Ja! Klart man ska ha tårta :) Men jag bakade även cake pops och god sommarkaka, allt det finns i boken. Jag köpte en del färdiga tårtor och blandade, det blev fint att duka upp så det blev en vacker tårtbuffe.

Något många ofta frågar om är även allt pynt. I boken har du med allt. Jag fullkomligt älskar att göra fint, skriv listor och planera, björkar och massor med blommor tex gör allt. Vilda blommor man kan plocka är gratis, be någon hjälpa dig för man klarar inte en hel student själv. Jag var ledig en hel vecka innan. Men roligaste jag gjort.
Massa ballonger, flaggor och även tyg kan man vira runt och göra det pampigt och vackert. Låna saker är smart också.

Jag hade även stora bågar vi gjorde av björkar pappa hjälpte oss med, där hängde jag ett stort kort och ballonger och blå/gula band. Pampigt när gästerna kommer.

Knyta massor med grönt, björk tex är fint runt duken, finns massor med sånna tips i min bok.

Cake pops och studentmössorna är populära! Det ska jag göra till lillebrors Carls student, pappa frågade och klart jag vill göra det. Roligt att hjälpa till!

Sist men inte minst, allra viktigast. Glöm inte njut. Man roddar inte en student själv, ta hjälp. Det är roligare tillsammans.

Njut av en stor dag och grattis alla vackra studenter!

 

  • 2020-05-30, 17:04
  • 8

Innehåller annonslänkar till Ellos och Adlibris

Här kommer tips på en god potatissallad jag gjorde i veckan, färskpotatis med dijonsenap och kapris-massa smaker! Gott till grillat och enkelt att förbereda. Jag hade grillade kycklingfiléer till, grillade grönsaker och testade en ny örtmarinad som jag marinerade fläskfilén med.

Helgens grilltips men det funkar förstås att grilla i ugn eller grillpanna. Grilla citroner, grönsaker, majs och lägg över kvisttomater, blir så fint och jag älskar grillad citron till kyckling.

Min klänning har ni HÄR! Blir glad av mönstret, riktigt söt.

Visst är det sött mönster? Titta inte på mitt flammiga golv, haha.

Hoppas ni gillar något av maten. Testa potatissalladen, så jäkla god, jag gillar när det är mycket smak!

Jag har massor med grilltips och såser och tillbehör i min bok Middag hos mig! Har ni den hemma, bläddra fram till Studenten och Midsommar, där finns massor med god sommarmat.

Potatissallad med spenat 4-6 portioner
ca 800 gram färsk potatis eller fast potatis
65 gram färsk babyspenat
3 msk dijonsenap
2 dl lätt creme fraiche
ca 8 cm purjolök, strimlad
3 msk hackad färsk gräslök
1 msk kapris, liten eller mellan
ev 8-10 rädisor, skivade fint, jag tog bort det pga flera som inte gillar
ev oliver, jag tog det istället för rädisor, dela oliverna i bitar, ta en halv burk

Gör så här:
Skrubba färska potatisen eller skala om du har fast potatis. Koka ca 18 minuter. Under tiden, rör ihop creme fraiche och dijonsenap, blanda ner purjolök, spenat, kapris, gräslök och vänd runt försiktigt. Häll av vattnet från potatisen och låt svalna medan du grillar köttet eller vad du vill ha till. Skär potatisen i mindre bitar, vänd ner potatisen i röran försiktigt, vänd runt allt och strö klippt färsk gräslök över och servera!

Kycklingmarinad med citron och vitlök till 4 filéer
1 dl rapsolja
1 dl sweet chili (den vid thai)
1/2 dl soja
2 vitlöksklyftor
1 pressad citron
salt och peppar

Gör så här: Häll i allt i en bunke, pressa eller skär vitlöken och rör ihop, lägg ner kycklingen minst en timma innan du grillar den.

Örtmarinerad till fläskfilé ca 800 gram
1 dl olivolja
1/2 dl soja
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk basilika krydda
Salt och peppar
Gör så här: Blanda ihop allt ordentligt, lägg ner putsad fläskfilé och ställ i kyl gärna ett par timmar innan du ska grilla.

TILLBEHÖR till grillmaten:  Grillad majskolv, sparris, halloumi, tomater på kvist, halva citroner (Så galet gott)
Lägg allt på grillen eller i ugnen med lite olivolja, havssalt, pensla majskolven med smör. Fräsch grönsallad.
Krispiga potatishalvor om man hellre vill ha det än potatissallad.

Jag köpte även tryffelbea på Kvantum i Skövde, (egengjord, så god)

  • 2020-05-26, 22:00
  • 8

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.
Vi hade lövbiff med massa broccoli igår, jag äter ju mer mat med järn nu så därför jag äter kött flera gånger i veckan.

Strimlad lövbiff, paprika, champinjoner, lök och dijonsenap. Kan inte vara utan dijon, funkar till allt.

Hade potatis hemma så det blev det till och massor med hackad gurka, även salladskål bredvid. Jag gillar det krispiga som det blir med massa hackad gurka. Gott till grytan.

Två rundor har det blivit, vilken sommardag!

Lövbiffsgryta 4 portioner ca 30 minuter

Är det något du inte gillar- tex svamp, är det bara att ta bort. Grytan blir ju jättegod ändå.

ca 600- 800 gram lövbiff
2 schalottenlökar
200 gram champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 -2 msk kalvfond (lilla glasflaskan vid buljonger mm)
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk eller grädde
1-2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
olja, smör

Gör så här:
Sätt på potatisen eller förbered det du ska ha till.

Ta fram köttet så det får vila i rumstemperatur minst 30 minuter. Skär svampen i bitar och fräs i torr panna så den får färg, ta lite olja eller smör och sänk plattan något.

Skär paprikan i bitar, skala löken och vitlöken och skär i små bitar. Fräs lök och vitlök på hög värme i olja, ta upp ur pannan när det mjuknat något. Fräs paprikan snabbt. Strimla lövbiffen i 1 cm breda strimlor.
Stek lövbiffen i olja på hög värme snabbt, ca 30 sekunder, salta och peppra.
Häll i grädde, creme fraiche i pannan, sänk plattan något. Häll i lök, vitlök, paprikan och svampen. Tillsätt dijonsenap, tomatpure, soja, fonden, vinäger, smaka av med salt och peppar.  Låt allt koka på svag värme, späd med mer vätska om det behövs. Låt koka ca 10 minuter.

Serveringstips: Kokt potatis, ris eller klyftpotatis, stor skål med sallad och hackad gurka. Riven pepparrot är också gott till. Ställ gärna fram olivolja och vitvinsvinäger.

  • 2020-05-25, 21:30
  • 8

Så glad jag är för detta, det är knappt jag tror det är sant! Min bok Middag hos mig kommer i en tredje upplaga! De två första är helt slutsålda och den tredje kommer alldeles lagom till Mors dag på söndag. Så varför inte fira lilla mamma lite extra med min bok, den är en perfekt present att ge bort, full med recept för hela året och tips för både fest och vardag.

Med min kod Middag hos mig får du köpa boken för endast 129 kronor plus 32 kronor i porto. Passa på nu innan denna upplaga också tar slut! BESTÄLL HÄR

Beställer du boken senast i morgon kväll tisdag hinner du få den lagom till fredag!

Sist jag hade en kod för boken blev det kaos och vartenda exemplar tog slut. Sedan har jag fått massor av frågor om det inte går att få tag på den och – jo nu går det igen! Bara härom veckan letade jag hemma efter en enda bok att kunna sälja… men hittade bara mitt eget exemplar som jag kladdat ned när jag själv lagat mat. Jo då, jag använder min egen bok trots att jag skrivit den. Jag glömmer fort och om jag får säga det själv så är både recepten och tipsen väldigt bra!

Det betyder så mycket för mig att boken har hamnat i så många hem. Jag ville göra något eget, inte bara en kokbok i mängden, så jag blandade favoritrecept, tips och historier ut livet. Precis som jag gör på bloggen. Att det blev en andra tryckning gjorde mig glad, den tredje gör mig helt överlycklig!

Så nu har ni chansen att själva köpa eller ge bort min bok igen. Och det behöver inte vara en present till Mors dag. Studenten kommer ju snart också, och även om firandet blir mindre än tidigare så så är det klart att det ska bli en fest. Här hittar ni alla recept och tips som behövs! Och HÄR hittar du min bok, äntligen i lager igen! Glöm inte koden Middag hos mig för rabatten. 

 

 

 

  • 2020-05-24, 12:25
  • 1

Idag är det Robinsonfinal! Kanske laga något gott att äta till vid Tv-soffan? Jag gjorde en tacogratäng till mig och Janne igår kväll, fick se den här vackra gamla gjutjärnspannan i skåpet som han ärvt och den blev perfekt. Hittade nämligen ingen lagom storlek på form och visst ser det trevligt ut med pannan? Kul att göra något annat än vanlig gratängform, tänk på att det ska vara en panna som klarar värmen.

Jag hade köttfärs, grönsaker, jalapenos och oströra över. Toppa med nachochips och ställ fram en skål med extra nacho så kan du enkelt äta vid Tv-soffan ikväll. Detta blev så gott!

Stek köttfärsen eller quornfärsen direkt i pannan med olivolja, så har du allt i pannan klart och bara ställa in i ugnen som den är.

Missa inte tävlingen vem som vinner Robinson i föregående inlägg där du kan vinna min signerade bok! Nu ska jag ge mig ut på en joggingrunda. Hoppas ni får en fin söndag, så spännande med Robinson ikväll!

Här kommer tips på snabb och enkel tacogratäng! Har du ingen gjutjärnspanna tar du en vanlig gratängform. Man kan även ta en sån panna jag hade paella i.

Tacogratäng i gjutjärnspanna 4 portioner 
600 gram nötfärs eller quornfärs
1 stor röd eller gul paprika
8-10 körsbärstomater
1 liten burk majs
1 påse tacokrydda
nypa chiliflakes
10-15 gröna jalapenos beroende hur starkt du vill ha
200 gram stark, riven ost
2 dl creme fraiche
ca 15 nachochips chilismak på toppen
olivolja till stekning
(bladpersilja till dekoration, varken jag eller Janne äter koriander om ni annars vill ha det)

Gör så här: 

Sätt ugnen på 220 grader. Fräs färsen i olja och rör ihop kryddorna så färsen får färg och chiliflakes. Skär paprikan och tomaterna i små bitar, häll allt över köttfärsen, ta pannan från plattan och vänd ner majsen, rör runt lite så det blandas något. Häll på jalapenos, rör ihop creme fraiche och ost i en bunke, klicka över allt över färsen och stick ner ca 12-15 nacochips över allt. Jag tog lite mer riven ost och strödde runt om om inte ostkrämen täcker allt.

Ställ in stekpannan i mitten av ugnen ca 15 minuter, allt ska få färg, blir nacochipsen mörka- lägg på folie över pannan.

Serveringstips: Guacamole, nachochips, tacosås, krispig sallad, hackad rödlök

Guacamole:
2 mogna avocado
1 dl lätt creme fraiche
1 finriven vitlöksklyfta
1/2 citron, pressa saften
nypa cayennepeppar
salt och peppar
Gör så här: Mosa mjuk avocado med gaffel, rör ner creme fraiche och resten av ingredienserna. Ställ

  • 2020-05-23, 21:30
  • 167

I morgon smäller det! Final i Robinson 2020! I Veckan hade jag en snabb tävling vem ni tror vinner årets Robinson, så kul att ni gillar snabba tävlingar- det gör jag också. Men här kommer en andra chans- Vi kör en tävling till!

Vem vinner? Skriv vem du tror finner årets Robinson här i kommentarsfältet så har du chansen att vinna en signerad bok Middag hos mig! 

Priya, Micke, Christoffer och Clara är i årets final. Vilka kämpar! Fantastiskt! Jag och Janne har inte missat en minut av årets säsong, visst har det varit kul och spännande!

Vem tror ni vinner årets Robinson? Jag hejar på Priya eller Micke för de är originalRobinson och var med från dag ett och jag tycker de gjort bra ifrån sig på alla sätt. Clara och Christoffer kom in 10 dagar senare och dessutom fult paktspel som jag inte gillar.
Men Robinson funkar ju så, det är ett spel och en tävling, jag tycker Christoffer är grymt duktig men jag vill ändå att Priya eller Micke vinner.

I morgon vet vi! Var med i tävlingen, dela gärna inlägget på facebook så har du chansen att vinna min bok Middag hos mig som jag signerar personligt.

Om knappt ett dygn vet vi!

 

 

  • 2020-03-01, 21:00
  • 1

Visste ni att det finns receptböcker hos Nextory? Hur grymt är inte det.

Hur mycket jag än älskar riktiga böcker så är e-böckerna på Nextory så praktiska, jag kan prova hur många kokböcker som helst när jag inte vet vad jag vill laga ikväll. Tack vare att Nextory är tidiga med att använda Epub3-formater för både ljud och bild kan de få ett otroligt brett sortiment. Naturligtvis finns min egen kokbok, “Middag hos mig”, på Nextory och nu får du prova att läsa den som e-bok med mina rabatter.

Boken är på 240 sidor och här har du alla mina favoritrecept och tips inför årets högtider.

Koden “Toftby” ger 30 dagar gratis för alla nya kunder. Klicka HÄR. 

Koden “Johanna50” ger 50 procents rabatt i tre månader både för nya kunder och för er som testat Nextory tidigare och är nyfikna på att komma tillbaka med rabatt. Klicka HÄR. 

Själv har jag precis kikat i ”Fika är livet” av Linda Hansson, som vann “Hela Sverige bakar” 2019. Några av Lindas recept var med i programmet, men här finns också härliga familjerecept och några klassiker med egen twist. Kolla in strawberry mojito cheesecakeen, den ska jag göra! En drink som en tårta, den ser helt fantastisk ut. 

Kolla in den boken! Fina bilder och recepten ser goda ut om ni som jag, lyxar till det ibland på helgen.

 

2020-03-01 Johanna Toftby ,
  • 2019-10-05, 18:41
  • 7

Nu är vi på väg! Jag och alla mina blommor och porslin och lite smått och gott mot Stockholm och TV4 och Nyhetsmorgon söndag. Jag är med i bakgrunden till och från hela sändningen men inslag vid 10.50 och ca 11.20.

Jag ska bjuda på höstdukning och lite smått och gott och förstås prata om min bok Middag hos mig! Hoppas vi ses i rutan i morgon om ni vill och kan!

2019-10-05 Johanna Toftby
  • 2019-09-24, 13:22
  • 4

8.55 vaknade jag idag, snacka om sovmorgon. Ställer aldrig klocka, det är fördelen med egenföretagare men är alltid vaken vid 7.30 men inatt sov jag över 9 timmar. Så skönt! Har varit helt slut efter boksläpp och release men nu är jag pigg igen. Balans och återhämtning.

Den här laxen gjorde jag häromdagen, den blev riktigt god. Passar både till vardag och fest, enkelt i en stor hög stekpanna och bara ställa fram så gästerna får ta själva.

Jag älskar parmesansmak, detta blev riktigt gott! Tomater med sin syra passar bra ihop med parmesan.

Lax i parmesansås med tomat och spenat 4 portioner

4 laxfiléer ca 150 gram/person
1-2 dl färsk bladspenat
8 babytomater
1 stor schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl riven parmesanost
1/2 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vin
1 dl creme fraiche
3 dl grädde (jag tar hälften mjölk, hälften grädde 40%)
1 nypa citronpeppar
1 nypa svartpeppar och salt
1-2 msk olivolja

Gör så här:
Stek laxen i olja så den får fin stekyta, den ska bara få färg. Lägg på en tallrik åt sidan. Hacka löken i små bitar och skär vitlöken i mindre bitar, fräs i olivolja i en panna med högre kanter. Stek så det mjuknar, tillsätt vinet och koka ihop så ca 1-2 msk återstår. Häll i vätskan i lökblandningen och tillsätt kryddorna och parmesanosten. Låt koka ihop, lägg i laxen och sänk plattan, späd med mer vätska om det behövs. Ska bara småputtra så laxen blir klart och smakerna sätter sig. Dela tomaterna i halvor och lägg i tomaterna och spenaten. Låt koka några minuter, sedan klart.

Serveringstips: Det mesta funkar! 
Till vardag: Råris, blomkålsris, vanligt ris eller klyftpotatis. Även pressad potatis som är festligare om du bjuder på middag. Förstås en fräsch och krispig sallad gärna med olivolja, balsamico, citronpeppar. Ställ fram kryddor, gärna färska på bordet.

Till fest skulle jag haft pressad potatis eller goda potatishalvor i ugn med havssalt, olja och timjan.

Gott!

2019-09-24 Recept ,