• 2016-11-27, 12:25
  • 16

Visste du att Movember är för män vad Rosa Bandet är för kvinnor? Det är tyvärr inte lika välkänt i Sverige trots att prostatacancer är den vanligaste cancerformen. Movember är en internationell kampanj för att uppmärksamma manssjukdomar, särskilt prostatacancer.

 

För att uppmärksamma kampanjen uppmanas män att odla mustasch under november. Det är därför många män går runt och ser ut som Tom Sellec eller John Cleese till mångas förskräckelse. Men det är också en påminnelse om den viktiga insamlingen Movember.

d26fffaa-eb3e-474f-9de0-9fa590ee819b

Min Janne har jobbat med insamlingen i 3 år och ser precis ut som Tom Sellec just nu. Om jag tycker om det? Nej. Jag tycker det är hemskt, haha! Han ser ut som en åttiotalsdeckare och jag får en chock varje morgon när jag vaknar, jag undrar vem det är som ligger bredvid mig. Erkänner att jag börjar vänja mig och tycker det är lite coolt. 

131b78dc-f3e0-4a87-8946-c7bc35f65186

Men det han gör är stort. Janne och många andra lägger mycket tid och kraft på att samla in så mycket pengar som möjligt för att stötta forskningen. För pengar behövs.

Jag tror att ni alla bloggläsare har någon i er närhet som drabbats. Stötta gärna Jannes Movemberinsamling. Killar gillar att tävla, därför har Movember en tävling. Det genererar förstås ännu mer pengar då var och en anstränger sig lite extra.

fullsizerender-3

Vill du stötta Movember klicka HÄR Man kan bidra med donationer eller att sprida länken vidare, eller varför inte både och.

 

 

 

  • 2015-12-13, 11:50
  • 2

Vi vann auktionen och nu går pengarna till en fond som ligger oss varmt om hjärtat. I fredags morse var vi hos Morrongänget Mix Megapol Göteborg. Vi var där för att hämta tuban vi köpte till förmån till barncancerfonden. För 10 år sedan var Glenn Strömberg med i programmet och skulle “köra över tuban med ångvält”, ganska galet och roligt, ni kan se klippet HÄR. Klicka in 1:42:00 in på inlägget :)

Sedan dess har den hängt hos Morrongänget i deras studio! Förra veckan auktionerades tuban ut på PS ONLINE auktioner.se och det blev en spännande budgivning. Janne var med och bjöd från början och hade bestämt sig för att denna ska vi ha, vi ville ge ett stort bidrag till barncancerfonden.

Det var så spännande! Både jag och Janne stod och lyssnade, han hade koll på auktionen då det var flera som bjöd men när tiden var ute var det vi som vann. Riktigt kul!

Sagt och gjort! Tuban blev vår, jag trodde först det var en galen grej som man kanske inte ens ville hänga upp, haha men det är ju ett riktigt konstverk!

Här är bilderna från när vi var på radion. Peter, Linda och Fredrik- det var väldigt roligt att få hälsa på er i studion.

IMG_0123

Foto: Per Henriksson

IMG_0127

Här är jag med Per Henriksson från PS online auktioner. Kolla den grymma tuban! Visst är den galet cool :)

IMG_7300.JPG

IMG_7309.JPG

Dom hade även Grillmästarna JD Grill & Event på besök för att bjuda på grillad Julskinka, olika varianter så lyssnarna kunde få många tips hur man lyckas allra bäst.

IMG_7317.JPG

Här är Andreas och Johan som har vunnit/kommit tvåa i Grillmästarna på TV4. JD Grill & Event är ett grill och catering företag som är placerat i Göteborg. Dom är sååå grymma och duktiga! Dom lovar en grillshow utöver det vanliga som passar till både företagsfesten, privatfesten, invigningsfesten eller bröllop! Kanske blir det er vi anlitar när det är dags för oss ;-)

Vi fick smaka på så mycket gott som dom hade grillat, nu vet vi hur vi ska lyckas få en extra god julskinka.

IMG_7314.JPG

Vi fick även grillad grönkål, krispig så där supergod. Dom tipsar mycket om nyttigheter vilket jag gillar. Grönkål är så gott och nyttigt!

Vi fick även prova på glögg med cilli, det måste ni prova! Man skär en färsk chilli på mitten och lägger i glöggen när den värms upp.  Blir extra sting och supergott.

IMG_7320.JPG

 

Vi är oerhört glada för att kunna bidra med pengar från Johannashop.se Hela 13.250kr betalade vi för tuban, varav 11.250kr gick alltså rakt in till barncancerfonden! <3 (2000kr var inropsavgiften)

peter-forsberg-900x552

(Bild lånad från barncanderfonden.se)

Ni har säkert inte missat reklamen på Mix Megapol, Peter Foppa Forsberg är en utav Barncancerfondens ambassadörer.

Nu vill jag tacka er läsare som handlar i vår webbshop Johannashop.se Det är tack vare er som vi kan lägga pengar till välgörande ändamål. Både jag och Janne tycker det är viktigt att kunna hjälpa till, vi har många i vår närhet som drabbats av denna fruktansvärda sjukdom. Men forskningen går framåt, det känns bra i hjärtat att kunna hjälpa till.

Movember, som jobbar med att stötta forskning kring mäns hälsa har även de fått bidrag från shoppen och er läsare.

Hittills är det 1700:- och vi fortsätter att donera 100.- per sålt träningsplagg året ut.

185744-8ddcf788211246c3bb4247807e7fa70f

Så, tack än en gång för att ni handlar. Vi kommer fortsätta skänka pengar för det är det som behövs i forskningen.

Stor kram Johanna och Janne

 

 

 

  • 2015-11-15, 23:03
  • 6

Vi har ett parti träningskläder kvar i shoppen till ett bra pris, nu tänkte vi tillsammans med er att bidra ännu mer till forskningen mot cancer. Vi skänker därför hundra kronor per sålt plagg till cancerforskningen!

De vanligaste cancerformerna i Sverige är prostatacancer och bröstcancer, vi känner alla någon som drabbats av denna fruktansvärda sjukdom men forskningen går framåt!

185744-ff1b7c70967c4ac1afc4413d654572d3

Rosa och mycket färg är kul när man tränar tycker jag eftersom man ofta går i mörka enfärgade kläder annars. 

Rosa läckert linne HÄR. Tights HÄR. Om jag tex kör lite tuffare pass som spinning eller intervallpass inomhus under vintern tränar jag gärna i korta tight eller så lite kläder på kroppen som möjligt :) Svettas enormt när man kört hårt, då är det skönt att inte ha långa varma tights inomhus. 

185744-b0172120f6124be89f7bbd5086ae41f5

Från Barelona i somras, ska skriva mer om tjejresan i ett inlägg här inne. Det finns bara ett fåtal platser kvar. Maj  2016 åker vi ett härligt gäng!

185744-fd52e2375f314947b88572bc95910dba

Svarta tights med silverlogga. Dessa sitter riktigt bra på. Håller in, har dom ofta när jag styrketränar eller springer då dom inte hasar ner. Klicka HÄR så hittar ni dom. Fåtal kvar, normal storlek.

Fåtal kvar av detta linne. 

IMG_4935.JPG

Linnet  nedan är en lösare modell som jag har ibland när jag inte vill ha något tight.

185744-4c7dc713b76046e98ad9c73eaa169f30

Finns även herrkläder i shoppen! Janne tycker dom är sköna när han tränar på gymmet. HÄR. 

185744-a881babe20214754ac023e346fe20f5d

Passa på att fynda och samtidigt göra en god gärning! Pengarna kommer vi sätta in på Jannes insamling för Movember. Insamlingen pågår under november månad och är motsvarande Rosa Bandet i oktober men för mäns hälsa. De flesta av oss har en man, kille, pappa eller bror som vi bryr oss om. Många känner någon som drabbats av prostata eller testikelcancer, Movember jobbar hårt för att finansiera forskningen kring detta.

Ni kan läsa mer om detta och stötta insamlingen direkt på Jannes Movembersida HÄR Han är grym! Det står tydligt vilka plagg där 100 kr går direkt till cancerforskningen på johannashop.se. 

Kram på er

 

  • 2014-11-09, 00:13
  • 44

Varför finns det människor som motarbetar dom som vill göra skillnad? Jag har ett öppet kommentarsfält och låter var och en ta sitt ansvar här inne på bloggen. Men ibland känns det som om det ansvaret är för stort för vissa individer här inne…. Framförallt “emilias” kommentar.  När jag gick in i kväll och läste i kommentarsfältet ramlade jag nästan baklänges. Janne driver sedan några veckor tillbaka ( han gör ett fantastiskt jobb!)en insamling för Movember- En välgörenhetsorganisation som är verksam i många länder och som jobbar för att samla in så mycket pengar som möjligt för att driva forskningen framåt kring prostatacancer och testikelcancer. HÄR kan ni läsa mer fakta. Därför måste vi agera: • Prostatacancer är den näst vanligaste cancerformen hos män globalt • Två tredjedelar av alla fall av prostatacancer diagnostiseras i mer utvecklade områden • Prostatacancer är den femte vanligaste dödsorsaken relaterad till cancer hos män, med cirka 307 000 dödsfall globalt under 2012 

“Allt för många män dör av prostatacancer varje år. Vi behöver inte acceptera detta. Tillsammans kan vi skapa förändring. Movembers finansiering genom GAP har fört samman forskare med kompletterande forskningsexpertis från hela världen. Ett utbyte av idéer och protokoll föder nya upptäckter.  Här är två kommentarer skrivna i kväll som egentligen borde censurerats  men jag väljer istället att plocka upp dom i detta inlägg:

emilia

Hörru..nu är det ju så att på denna blogg användet man cancer som en del av deras affärsverksamhet..ja å då menar jag för att J o J skall tjäna pengar…ledsamt!! Svar:  “emilia”. Din anklagelse är allvarlig! Du anklagar mig för att tjäna pengar på cancer. På riktigt?? Jag har fått sitta en timma utan att svara dig för hade jag inte samlat mig hade det spårat ur ordentligt med ord jag inte vill använda här inne. Du menar att jag skriver blogginlägg om cancer tex om min vän Annica Thimberg, 33 år gammal som lever med en fruktansvärd cancer- för att tjäna pengar? Jag vill göra allt jag kan för att hjälpa henne- och alla andra som drabbats- menar du då att JAG TJÄNAR PENGAR PÅ DET????? Jag tror fan inte du är klok någonstans. Du är egentligen skyldig en ursäkt- men den viktigaste ursäkten du är skyldig är att gå och läsa på lite vad just insamling till både Rosa bandet, Movember och alla andra insamlingar handlar om. En blogg handlar inte om att samla in pengar till sig själv för att man skriver om cancer. Det handlar ENBART om att sprida och nå ut med budskapet. Att göra skillnad. Jag blir ledsen men framförallt förbannad på en sådan ärekränkande kommentar. SKÄMS på dig. Nästa kommentar: Eva