• 2015-11-03, 22:46
  • 9

Från blond till grått! Det är poppis att nyansera håret till grått. Jag har länge haft en förkärlek till pastelliga nyanseringar, matta snygga isiga. Men den nya trenden på senaste nyanseringen är grå. Det har varit ett tag men det tar alltid ett bra tag innan det slår igenom ordentligt, jag älskar dom tonerna. Finns olika nyanser man kan blanda till, mörkgrå eller isigt svagt grå. Våga ta ut svängarna!

Marilyn har länge vetat nyansera det grått och i kväll tog vi tag i saken.

Före:

IMG_3544.JPG

Hon har varit guldigt havreblond men det är för mörkt för att få den nyansen på grått så jag var tvungen att göra massor med folie först för att ljusa upp. Typ 700 paket, haha. Så galet mycket hår.

Sedan nyanserade jag det med en ask som låg på en 11 i ljushetsläge. Blandade i en ärta svart för att få mer pigment och även extra silver.

IMG_3901.JPG

Står alltid i schamponeringen när jag nyanserar för att ha koll, det kan gå snabbt.

Efter:

IMG_3900.JPG

Hon blev jättenöjd, det är så kul när dom känner sig fina och får testa nytt. Jag tycker det blev hur coolt som helst.

IMG_3897.JPG

Kan alla ha grått?

Passar man i kalla färger och vill ha en cool attityd, absolut. Det är dock inte det enklaste att vända vilken färg som helst till grått, det är samma som att vända till blondt. Svarta, mörka kommer ta lång tid. Man kan inte ha några röda eller varma pigment kvar när det ska bli grått.

Marilyn var blond från början så jag hade ett bra utgångsläge. Ljusade upp med massor av folie så det blev riktigt ljust. Hon har bra kvalite, inget blekt innan på längderna så det gick fint. Sedan lägger jag på nyanseringen.

IMG_3888.JPG

Detta är inte enkelt att pyssla med detta hemma. Lova att inte börja mixtra så era hår går av. Gå till en frisör och diskutera om ditt hår kan ljusas upp och bli grått. En grå nyans kan vara lite pyssel att få till snygg då oftast håret har olika nyanser på längderna.

Sätt sotiga ögon till, ett rött läppstift och busa till håret för en sexy attityd.

Grymt snyggt med mörkare botten och ljusare ut på längderna.

11249102_419934024876670_1617641095_n

(Lånad bild från nätet)

IMG_3903.JPG

Snygga Sofia  “Miss Living” som också samarbetar med Blueco.se  Jag fotade av en vacker bild från deras senaste katalog jag hade hemma. 

Så snygg i sin kalla, isiga nyans. Exempel på att även om man har mörka ögon eller bryn kan man ha så här ljust. Hon är skitsnygg i detta och skulle passa i grått. Hennes hy klär i den kalla nyansen.

Får ofta frågor om färger och nyanser. Vem som passar till vad. Tänk så här.. Har du en kall ton i ansiktet, rosa eller beige passar du bättre i kalla nyanser. Varma bruna färger i håret kan skära sig och man ser bara blek ut. Har du tex fräknar, eller en gul varm ton i ansiktet passar du bättre i varma nyanser. Bruna, koppar eller havreblond. Smartaste är att lägga i slingor för att blanda upp din färg. Man kan tex ha en kall nyans men varma slingor som mjukar upp. Är du åt det kalla och vill ha en varm brun, lägg hellre i lite kalla slingor så blir det mer liv och heller inte så hård kontrast till ansiktet.

ÄLSKAR färg! Måste skriva mer om det tror jag =) Även kläder och Make up. Finns mycket knep man kan göra med smink…

Ni som redan är ljusa och blonda, grattis! Våga grått så blir du vinterns läckraste och kommer sticka ut med din snygga färg.

Puss och kram

Tipsa någon? Dela gärna!