• 2017-08-11, 22:48
  • 32

Annica har länge velat färga sitt hår men vi har inte riktigt fått till en tid som funkat på grund av sjukhusbesök, cellgifter, strålning och när vi till slut hade ett datum så dök tumören i nacken upp.

Roger opererade bort den förra måndagen och där fick Annica veta, ingen färg på minst 10 dagar.

Då fick vi hitta en ny tid igen. Söndag morgon åker jag till Grekland och Annica ska på bröllop nästa helg när hennes bästa vän Johanna gifter sig. För Annica är håret viktigt, ännu viktigare sedan hon blev sjuk.

Jag är övertygad att det hjälper till att orka mer, att känna sig lite piggare om man försöker känna sig fin och fräsch. Det kommer ibland kommentarer om att det är oviktigt, att håret och allt sånt får vänta, cellgifter är väl viktigare?

Så klart det är.

Annica vill självklart överleva och hon kämpar varje dag. Hon har haft en tuff sommar med strålning, operation och cellgifter. Men jag tycker det är oförskämt när hon ska behöva försvara sig varför hon vill göra sig fin i håret. Just nu får hon behålla sitt vackra hår, men om en månad kanske hon tappar allt för att de måste ta till andra starkare cellgifter om röntgen visar att den behandlingen hon får nu inte fungerar.

Jag färgar henne så gärna och gör henne snygg i håret så hon kan få känna sig fin på sin bästa väns bröllop. Jag vet hur mycket det betyder för henne.

Vi pratade om att får hon beskedet att det blir andra cellgifter framöver och hon kommer tappa allt hår, ja då tar vi det då. En dag i taget. 

Idag hade vi en tid bokad hemma hos mig. Jag har ju alla grejer här hemma så det är inga problem för mig att hjälpa henne. En timma innan får jag ett sms att hon inte mår bra, att hon var så otroligt ledsen för det. Jag hade lite grejer inplanerat i eftermiddag men jag talade om att nu vilar hon och sover lite så kör vi lite senare om hon orkar och jag ändrar om min eftermiddag. Hon tog mer morfin och sov en stund.

Jippi! Sedan small det till ett sms i telefonen och hon mådde lite bättre. Då kör vi svarade jag! Nu var det den vanliga Annica som skrev igen och hon mådde lite bättre.

Jag gjorde mycket folieslingor men ingenting i nacken för jag var rädd att komma åt där de har opererat nyss.

Vi sköljde håret i handfatet i badrummet, hon satt på en stol och duschen räckte precis så jag kunde skölja håret. Skulle fotat för vi skrattade åt hur roligt allt såg ut. 

Hon får mig och många andra att få perspektiv på saker. Min eftermiddag som jag hade planerat kändes väldigt oviktig.

Vi hade några roliga timmar i frisörstolen i mitt vardagsrum och det värmer i hjärtat att min lilla instats kunde göra henne så glad. 

  • 2017-02-02, 18:44
  • 32

Idag hade jag Annica hos mig på salongen, vilken mysig dag vi haft. Hon ville bli ljusare och klippa en flikig lugg, efter massor med foliepaket några timmar senare blev hon snyggt vårblond! Bonus att vi fick hänga i flera timmar och fika, äta godis och mysa lite. Lucy var med hela tiden och blev så förtjust i Annica.

Hon ville “ha en förändring” men ändå inte klippa av sitt långa vackra hår. Då kan man istället klippa lugg eller klippa upp det eller flika det mot ansiktet så blir det vips en stor förändring ändå.

Snodde denna från Annicas instagram, haha! Vi är nässprayberoende båda två. Men det finns värre saker att vara beroende av även fast både Annica och jag vet det är långt från bra.

Jag lade massor med foliepaket och drog ut lite blekning försiktigt på vissa partier på längderna, var rädd om era hår när det gäller blekning. Men Annica har ett starkt och bra hår så det klarade av att ljusas upp lite till som hon önskade.

Efteråt lägger jag en pastellig nyansering så det inte bara är en blond nyans.

Visst är hon pangsnygg?

Nästan så jag också blir sugen på att klippa lugg på mig själv nu. Visst är det härligt att fräscha upp håret när det börjar bli ljusare ute och det börjar komma lite sköna vårkänslor! Även om det nu är vinterbitande kyla idag så är vi äntligen inne i februari!

Är ni också sugna på en ny färg? Åh, nu vill vi ha vår!

 

 

  • 2011-04-16, 09:05
  • 0

God morgon vänner!

Efter jobbet igår var det bara jag och Lisa-Marie, vi bestämde att vi skulle äta räkor och mysa i soffan till lite TV. Färska räkor med limeaioli är nog det godaste som finns. Vilken lyxkväll med pajen till dessert! Lika god igen fast med ekologisk vanlijglass från Sia. Sen slocknade vi i soffan båda två… :-) Därför kommer bilderna idag.

Så här blev färgen på kunden jag visade igår. ( Hade inte systemkameran och ljuset kommer inte riktigt till sin rätta med mobil)

 

Fint när man även kan dra håret bakåt också! Svor efter denna bild för telefonen dog, det blev inga fler bilder. Men nu ser ni färgen vad det kan göra med olika nyanser.

 

Vill visa er två fina ting jag älskar just nu! Tips till present eller kanske till er själva då det är bra pris. Bling bling och ett snyggt iphone fodral!

 Ringen är jag helt kär i! Ni hittar den HÄR. Mitt iphone fodral finns HÄR. Lite lördagstips, nu ska jag fixa i ordning mig lite. Ska strax åka till Alingsås för att titta på handbollsmatcher! Någon läsare hade skrivit att jag har många läsare där, vad roligt!!

kram och njut av lördag…!

  • 2010-09-17, 19:09
  • 0

Fredagen flyger fram och nu har jag slutat för dagen. Vi sitter i personalrummet och pustar ut lite. Mattias och hans goa vän Arne( 83+) var här på besök. Vílle bjuda  på något gott så jag bakade äppelpajen! (den jag gjorde häromdan) Ohh jises vad god och knaprig den blev. Min mamma var här i morse och fixade sitt hår, jag var tvungen att visa henne Magnus underbara blogg- hur roligt han skriver. Är säker på att den bloggen kommer stiga i raketfart,  så “humoristiskt” blandat med mycket mat och naturligtvis musik…. Han hade bla. skrivit om kickis ögona-går-i-kors-skorpor…. mamma gillade hans sätt att skriva, hon tyckte det var kul att han skrev så där lite moderniserad “bonndialekt”. Så- hon ville smaka på ögona-går-i-kors-pajen. :) Den har vi glupsat ¨på hela dan. Min GI funkar måndag till fredag lunch. Sen fuskar jag liite.

Hur mår ni? Ska ni följa valdebatten ikväll? Det ska jag göra. Det är ju faktiskt riktigt intressant…!  Min kära kollega Mini kommer hem en stund, vi ska äta skaldjur och bara vara hemma, riktigt skönt.

Puss så länge

Clarksklänning, bolero "Salt"

Måste visa er en utan mina kunder, jag gjorde slingor som jag nyanserade så de blev lite guldiga. Fint!

  • 2010-06-09, 22:06
  • 0

Hemma!
Syster supernöjd och hennes stora tjej Alicia likaså. Skolavslutning och allt på fredag, då är det roligt att känna sig extra fin. :-)

Hårförlängningen är på plats och det blev såå hett! Håret tar några dagar på sig att smälta ihop med sitt egna, efter en vecka är det perfekt! Men en viss person svävade på rosa moln inne i salongen ett tag när allt var klart. He he.

Hår betyder mycket. Oavsett man klipper kort, färgar, fixar eller förlänger. Det viktiga är att du känner dig bekväm och det framhäver ditt bästa. Var också noggrann med vad du använder för produkter. Det är A och O att du har något som passar just DITT hår och kvalité.

Vår duktiga lärling Jennifer hjälpte mig att göra slingor på Alicia under tiden jag förlängde håret på syrran. Alicia är mellanbrun i sig själv och har mycket röda, varma pigment i sitt hår. Vi ville ha det lite guldigt men jag lade ändå på en nyansering efteråt så vi fick just den nyansen vi vill ha. Resultatet blev jättebra och hon var så glad!

Alicia hälsar till sin farmor Annhelen och vinkar! Hon sa att hennes farmor läser min blogg så då passade vi på att ge henne en hälsning.
:-)