• 2017-01-01, 21:27
  • 19

Vilken härlig känsla med ett nytt fräscht år! God fortsättning alla läsare!

Igår fm när jag skulle blogga om nyårsafton lade bloggen ner helt. Inte roligt när tekniken strular, var det många som inte kom in här? Dom löste problemet men sedan sprang tiden iväg så jag hann inte in till er.

Hade ni en fin nyårsafton?

Jag tänker extra mycket på Annica som haft det riktigt tufft 2016 och dom sista dagarna har hon en omänsklig smärta. Hon skulle skrivit till er igår men det gick inte. Det är ohållbart med så svåra smärtor så nu måste dom göra något. Det är så fruktansvärt synd om henne så mitt hjärta går sönder snart. Så svåra smärtor ska ingen behöva vara med om.

Lucy var med igår förstås, vi var hemma hos Janne och detta var hennes första nyår, det är svårt att veta hur dom reagerar med alla raketer. Jag gick mycket med henne på dagen så hon skulle vara extra trött och lite avslappnad. Sedan när dom drog igång så skällde hon lite men det gick faktiskt bra. Gick förstås inte iväg med henne och vi var inne vid 12 slaget.

Hur klarar era hundar nyår? Jag vet en del som har det fruktansvärt jobbigt. Stackars hundar.

Jag dukade i silver och vitt, det är det bästa jag vet med dukning och göra det fint för gästerna.

Jag älskar Moet! Vet att det finns så många andra som är bättre, men jag gillar hur dom ser ut. Jag tycker dom är snygga.

Nu finns det äntligen underbara glas att beställa i Skövde. Kolla Alltinommoet på instagram så får ni se vad mycket fint det finns. Dom har fina glas och champagneskålar! Kanske kan kolla om vi kan köra en tävling här inne? Dom vita Moetglasen på sommaren och guld till fest.

Skålar och välkomnar våra gäster! Kvällen till ära med strasstiara, alltid kul att få gör sig lite extra fin.

Mina bästa vänner Annika och Per från Skövde. Alltid lika trevliga och mysiga att ha med på middag, vi har känt varandra i över 20 år och har gjort mycket kul ihop.

Smördegsbakelserna med räkfyllning måste vi ha till champagne. Ni var många som gjorde dom som snittar, det är så kul när ni taggar på instagram eller skriver ni har gjort något recept här ifrån.

Är maten klar snart? 

Per hade gjort jättegod Toast skagen! Vi har haft skaldjur varje nyår så det var gott med något annat, sedan är det lyx när vi hjälps åt med maten. Blir ännu roligare.

Vi drack Lanson till förrätten, visst är det mysigt när man sitter länge vid middagen. Jag tror vi åt varmrätten vid halv elva, haha.

Här är Annika (Vi hade två Annikor) som hade gjort en magisk rödvinsås på dagen som vi värmde till köttet. Även jättegoda gratänger.

Jag gjorde helstekt oxfile som jag brynte och stekte till 55 grader i ugn. Mums.

Jannes kompis Anders, Annika, Janne, Annika och Per!

Hade tomater på kvist i ugn och frästa rotgrönsaker till. Annika din rödvinsås var ljuvlig.

Tack för en underbar middag!

Enda bilden (!) på mig och darling. Jag som alltid fotar massor, men det var mycket fix med duka fram och allt så jag hann inte. Tur vi har ett gäng andra fina bilder, hehe.

Lillan i klänning! Hon tycker det är kul för hon får världens uppmärksamhet. Nej, det är inte djurplågeri. Hon mår hur bra som helst och kan inte få mer kärlek, hon hade inte klänningen hela kvällen. En stund och hon led inte.

Eftersom hon var ute massor under dagen sov hon mycket inne i vårt sovrum på kvällen så det var skönt att hon var trygg.

Ni måste måste göra den här desserten! Jag gjorde Roy Fares nyårsdessert “Pina colada! Man gör en kokosmousse dagen före som ska stå en natt, sedan karamelliserad ananas som man gör strax före med Maliburom, passionsfrukt och lime. Sedan rostad kokos och vit choklad jag smälte och hade som dekoration. Egentligen skulle det vara i höga glas och uppdelat i två lager, men glasen var förstora så jag fick göra om allt. Grr… så därför blev det inte riktigt i två lager men gott ändå.

Jag älskar hans recept, så mycket roliga tips och just denna var något extra.

Haha

Första dagen på 2017 känns härligt. Vi har så mycket kul som väntar, här inne kommer det bli massor med träning.  Jag kommer fokusera mer på balans för att inspirera er som vill. Jag tror dieter börjar försvinna, sedan ska man hitta just sin grej men fokusera på just hur du vill ha det. Kanske testa en ny träningsform? Testa nytt är alltid kul! Jag vill börja med yoga igen som jag vet är bra för min kropp. Även köra på med mer löpning, jag har aldrig mått så bra som när jag sprang mycket.

Vi har mycket att se fram emot, att sätta upp nya mål, blicka framåt, lägga allt bakom sig och känna att det här blir ditt år är på något sätt en härlig nystart för ett nytt år.

God fortsättning underbara läsare, jag är så glad ni trivs här inne.

 

 

 

 

  • 2016-12-27, 10:34
  • 11

4 dagar kvar på 2016! Jag älskar nytt år, nya härliga månader och äventyr väntar. Jag kommer lägga ut massa nyårstips, allt från mat, dukningar och kläder. Det är ju så kul att förbereda allt.

Vad gör ni för mat på nyår?

Potatistårta måste ni göra om ni vill bjuda på något festligt till kött eller kyckling. Jag hade den förra året, det är både gott och vackert att bjuda på. Så kul att bjuda hem gäster och duka fint.

Enkelt och det allra bästa är att man gör den i förväg.

Blogginlägg med recept HÄR. Jag hade helgrillad oxfile till som ni hittar HÄR. Gott även med baconlindad kyckling och romarinsås HÄR.

Kommer massor med recept och tips här i veckan, nu ska jag ner till gymet. Finns en del att bränna efter dessa dagar, haha.