• 2016-12-30, 11:03
  • 14

Lockar, lockar, lockar. Vem vill inte vara pangsnygg på nyårfesten! Lockar är det ni söker mest här inne just nu så därför kör vi ett litet hårtips inför nyårsafton.

Hur får man dom snyggaste lockarna? Är det fest vill man ha lockar som håller och det finns några enkla knep jag ska tipsa er om.

“Felet” många gör är att locka håret framåt. Det blir inte så rolig form, det är inte snyggt. Ska visa er så ser ni skillnaden, det är lätt hänt att man framför spegeln gör tvärtom, det känns onaturligt att ha armen åt andra hållet men jag ska visa er hur ni får formen bakåt istället.

Här har jag lockat håret framåt. Oj oj, det ser ganska kul ut, haha!

Tänk tvärtom! Gör så här istället:

Ta höger hand på vänster sida och locka bakåt. Andra sidan tar du vänster hand och håller bakåt.

Så får du en piggare look!

Vill du ha lockar uppifrån lockar du nästan hela slingan men börja en liten bit nedanför hjässan. Vill du har vågigt, locka inte så mycket och ta större slingor.

Jag använder den största locktången från HH simonsen men även GHD. Varierar ofta, ibland en mindre och ibland den största. Vill du ha vågor, ta den stora.

1. Ha inte för mycket produkter i, det bästa är om det är rent och nytvättat, men jag tycker det blir allra bäst dagen efter man tvättat. Speciellt om man ska sätta upp det. Har du tjockt hår är det bäst till och med locka håret dagen före. Håret blir bättre när man fått sova på det. Sätt upp när du duschar. Tunnare hårstrån är bättre locka samma dag.

2. Använd ett bra värmeskydd, lockarna håller bättre och du skyddar håret. 

3. Börja nerifrån när du ska locka och sätt upp håret med clips så har du kontroll på det och missar ingen slinga. 

4. Locka bakåt mot mitten så blir det en fin form när du rör i det efteråt. 

5. Låt alltid lockarna svalna innan du rör i dom. Dom är formbara när dom är varma och kan rakna. 

6. Vill du ha vågor? Borsta och separera. Vill du ha busigt, spraya underifrån och lyft upp, dra ut dom lite med fingrarna. Vill du ha lockarna som dom är efter du lockat rör du lite försiktigt med fingrarna bara för att dra i sär dom något. 

7. Spraya med en lagom hård spray- klart!

Sätt upp med clips så har du mer “kontroll”.

Fint även på kortare hår med lite vågor och lockar.

Vill du ha sånna lockar som ovan, ta en mindre locktång, spraya lockarna och dra inte isär dom.

Hoppas ni fått lite hjälp med hårfixet!