• 2018-10-30, 09:15
  • 3

Vaknar upp till ösregn och mörkt, alltså hur mörkt kan det bli? Nu får det komma snö så vi får ljust igen. Älskar vinter, tända ljus och pynta hemma. Visst är det härligt?

Igår tände vi massa ljus, drack the och kvällsmat i soffan och kollade film. Johanna har tittat på film två kvällar i rad, igår somnade jag men i söndags såg vi Hyptonisören, Kepler. Alltså har ni inte sett den måste ni. Älskar svensk thriller. Hu vad otäck den var.

Sitter med kaffe och jobbar vi datorn, lovade klippa Marilyn så det ska vi göra strax. I kväll åker jag till Stockholm och gästar Aftonbladet TV i morgon 8.15. Sedan lunchmöte på Tailsweep på Bonnier.

När jag sitter vid datorn på morgonen har jag alltid på Nyhetsmorgon, tycker ofta det är intressanta ämnen och vill ha koll på nyheterna. Idag pratar de om Adhd och Add, Neuropsykiatriska funktionshinder.

Så intressant, jag har lyssnat på många kunder som har barn med dessa diagnoser, alla är lika tydliga med att de måste få hjälp i tid. De kommer efter i skola, svårt med sociala sammanhang, depressioner, hela framtiden påverkas. Så viktigt med hjälp. Så tufft för så många.

Doktor Mikael på Nyhetsmorgon var tydlig med hur viktigt det är att man får både läkemedel och psykologhjälp, precis det jag ofta skriver om. Blir galen på föräldrar som låter sina barn äta mediciner men inte någon kontakt med psykolog. Skönt när de lyfter upp sånt här på Nyhetsmorgon så fler förstår hur viktigt det är med mer hjälp och stöd än bara medicinering.

Jag har själv drabbats av psykisk ohälsa efter vi förlorade vår son.

Motion, psykolog och läkemedel om man verkligen måste. Jag ville verkligen prata med en psykolog för jag förstod att det går inte bara blir frisk utan det stödet. (Vet att adhd, add inte är samma men många drabbas av svår ångest, depression just pga av sin diagnos och att de kommer efter, känner sig annorlunda, sömnproblem mm)

Nu ska jag jobba på här, ska strax lägga upp ett nytt recept på goda bars jag gjorde igår.

2018-10-30 Johanna Toftby

  • 2018-10-06, 19:32
  • 35

I morse var jag gäst i Nyhetsmorgon för att prata om min bok och vägen ur sorg och panikångest. Det blev en stark intervju, Jenny Alversjö är fantastisk på alla sätt, hon är varm och närvarande. Vi pratade om den svåra sorgen efter att jag förlorade mitt första barn, hur man kommer vidare och om ormen som lever i min kropp.

Panikångest är ett helvete och har man en gång varit med om det förstår man. Jag vet att många kämpar med detta, men det jag vill först och främst säga är att ångesten innebär att kroppen reagerar på något.

För mig var det sorg. 

Jag har skrivit mycket om detta i min bok “30 om dagen – En livsresa”. Jag hoppas någon där ute kan bli hjälpt och känna sig mindre ensam av att höra vad jag kan berätta.

Du kan beställa min bok HÄR. Den är signerad! 

I slutet av intervjun började Jenny prata om att Lisa-Marie reser runt i Thailand och undrade vad jag skulle vilja säga Lisa-Marie om jag fick prata med henne. Jag började svara och plötsligt frågade hon om Lisa-Marie var med oss.

Jag ramlade nästan ihop! Jag har aldrig blivit så överrumplad och tagen, tårarna bara forsade. Jenny fick prata med Lisa-Marie som var med oss på Facetime på världens största storbild där vi satt. 

-Hej mamma! sa hon och då grät jag ännu mer. Det var känslor över hela mig, dels efter den starka intervjun, dels av att få ha med Lisa-Marie i en direktsändning i TV inför så mycket tittare!  

Jag var så omtumlad, så glad och det var faktiskt Jenny som hade kommit på den iden efter hon läst på min blogg att jag tyckte det var så jobbigt att Lisa-Marie skulle resa ut på äventyr. Tack älskade fina tjej för att du vågade vara med i direktsändning och allt. 

Se hela intervjun HÄR, Lisa-Maries överraskning i direktsändnining HÄR (Kortare klipp från intervjun) 

Tack TV4 Nyhetsmorgon för att ni ville ha mig som gäst en lördag när så många tittar!

Tack älskade Camilla som är mitt stora stöd och ansvarig för PR och lansering av min bok. Hjälper mig med allt. Från att hämta kaffe i sminket, till att peppa och se till så allt funkar och jag sköter mig. Hehe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2018-10-05, 19:30
  • 35

I morgon lördag gästar jag Nyhetsmorgon på TV4 för att prata om min bok, jag är med ca 10.30. Vi ska prata om hur jag drabbades av panikångest efter svår sorg och hur jag tog mig igenom den. 

Det känns pirrigt, det blir ju så väldigt personligt att prata om det jobbigaste som hänt mig men är väldigt glad över att vara med! Jenny Alversjö är morgonens programledare, hon är så varm och duktig. 

Boken och hur många som läst den är en underbar upplevelse, men det verkliga ämnet är sorgen efter ett barn. Min Louis. Det är där boken börjar eftersom min livsresa började där. Varje gång jag berättar om det river det upp så mycket känslor, samtidigt som det gör gott att dela med mig om vad jag varit med om.

När jag stod där på botten med panikångest och kände mig som mest ensam så hade jag behövt höra någon annan berätta om att hon eller han varit med om något liknande. Men det gjorde ingen. 

Det gör också att det är värt att prata om min egen sorg och min egen panikångest, hur jag tog mig vidare.

Hur ont det än gör så gör det mig själv gott och kan det få en enda annan människa att känna sig lite mindre ensam så är det värt allting.

Vi ses i rutan klockan 10.30 i Nyhetsmorgon TV4 om ni vill och kan!

 

 

2018-10-05 Johanna Toftby ,