Grattis alla mammor på mors dag! Ni är fantastiska! Vi har precis tagit en bit av jordgubbspajen jag gjorde igår. Kan vara den godaste jag vet. Det är med jordgubbar och rabarber, kanel och mandelmassa. Flagad mandel över och servera med lösvispad grädde eller vaniljvisp, eller en kula glass. Himmelriket.
Tur jag sprang en timma i förmiddags, hehe.
Mamma var här och hjälpte mig putsa fönster igår och fick med en stor bit av pajen. Tror jag fick två sms på raken efter, haha! Hon tyckte den var jättegod. Extra grattis till mamma idag, fyra döttrar och sju barnbarn är vi. Idag är hon nere hos min syster Linnea i Göteborg men vi fikade här hemma igår.
Barnen har bokat restaurang ikväll och ska bjuda mig på middag, älskade tjejer så mysigt det ska bli.
Det är kardemumma i, man kan också ta kanel. Så gott!

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, skär rabarbern i mindre bitar och dela jordgubbarna och lägg allt i en pajform. Normalstor ca 30 cm diameter. Blanda socker och potatismjöl och strö över i formen och rör om lite. Ta fram en skål och blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Riv mandelmassan grovt, finfördela mandelmassan och smöret i mjölblandningen till en smulig massa som en smulpaj med fingertopparna. Strö över smuldegen över rabarbern och jordgubbarna, strö sist på mandelspån och gratinera pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Akta så det inte bränns de sista, jag lägger alltid på folie eller bakplåtspapper om det börjar bli för mörkt, mandeln kan lätt brännas men gott när det är knaprig yta.
Fyllning
250 gram
rabarber
250 gram
jordgubbar
1 msk
potatismjöl
3 msk
Socker
Smuldeg
1,5 dl
mjöl
1,5 dl
havregryn
1/2 dl
socker
1 tsk
kardemumma (Jag tog lite mer)
75 gram
mandelmassa
100 gram
smör
1/2-1 dl
mandelspån