• 2020-09-28, 18:27
  • 3

Måndag och ny vecka! Hoppas ni fått en bra start, jag är supertaggad för den här veckan då det är roliga projekt som händer och i helgen ska vi åka upp till Stockholm för att hälsa på Oliwer.

Gillar ni kantareller? Jag älskar det! Det har ni nog märkt vid det här laget. Har massor med recept här inne med kantareller. Idag gjorde jag pannbiff med mos till lunch och stekte kantareller och strödde över. Mums! Färska lingon passar ju perfekt, sedan är det så vackert med de röda bären. Jag tycker det är godare än lingonsylt som ofta är för sött, idag skippade jag såsen när jag hade mos till.

Dessa pannbiffar blir så goda, ni måste testa!

Vill ni hellre göra pannbiff i en himmelsk kantarellsås har jag recept HÄR.

Jag hade mos, kantareller, brysselkål och lingon till. Men ni serverar vad ni känner för som passar, kokt potatis och den HÄR gräddsåsen är också gott till.

Pannbiff med kantareller 4 portioner
500 gram nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
3/4 dl grädde eller mjölk
1/2 msk dijonsenap
1/2 riven gul lök
2 msk kalvfond
salt och peppar
olja och smör att steka i
Kantareller, färska eller frysta lingon
Potatismos 
Brysselkål 

Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde, låt svälla en stund. Lägg i ägg, kalvfond, dijonsenap, riven lök, salt och peppar och rör ihop till en jämn smet. Forma till jämna biffar och stek i olja och lite smör i en stekpanna på medelvärme.

Servera med potatismos eller kokt potatis, ev kantareller och lingon. Pressgurka är också gott till och tips på gräddsås HÄR.