• 2017-11-07, 11:51
  • 10

Detta måste ni göra! Jättegod köttfärssås med parmesanstuvad vitkål! Jag gjorde det igår och vi äter rester idag. Hur gott som helst! Minskar alltid på kolhydrater på veckorna och det finns så mycket annat gott man kan äta till. Detta fick jag tips från min kompis Linnie.

Mustig Bolognese: 4 portioner
500g nötfärs
1 1/2 burk krossade tomater
1 dl rödvin el 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk ketchup eller 1 msk sweet chili (Går utan om du vill ta bort det söta)
salt och peppar
1/2 tsk paprikapulver
1 msk soja
1 dl vatten (fyll på under koktiden)

Gör så här:

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja eller smör. Fräs köttfärsen, koka ihop allt och låt stå på spisen och koka i 2 timmar på låg värme. Det blir galet gott när det får koka länge, det går förstås på kortare tid men ni måste testa. Blir mycket godare. Fyll på med vatten under koktiden.

Det blir en mustig god bolognese!

Parmesanstuvad vitkål 4 portioner
1 litet vitkålshuvud
3 dl grädde
1 dl parmesan
salt, peppar

Gör så här:

Fräs kålen med lite smör, rör i grädden och parmesanosten med lite salt och peppar. Koka ihop på svag värme så det blir en stuvning. Behövs inget mjöl, låt den stå en stund så tjocknar den.

Sitter alltid och jobbar vid datorn på morgonen, Lucy sover på stolen bredvid mig ett par timmar. Sedan ger vi oss ut på en runda. Underbart att kunna styra sina tider så vi kan komma ut i solen varje dag. När jag fotar till bloggen och alla samarbeten är det inte många timmar man har på sig ni när det blir mörkt snabbt så nu får jag sätta fart här. Massor med samarbeten som ska hinnas fotas idag.

Kram på er!

 

  • 2017-01-03, 16:51
  • 26

Såhär efter jul är det skönt att äta mindre kolhydrater igen. Jag äter allt jag känner för i december, så det är skönt att vara tillbaka i vardagsrutinerna igen. En smakrik bolognese och vitkålsstuvning med parmesan kan man bjuda en kung på om det skulle behövas.

Hur gör ni, lägger ni om kosten helt eller kör ni på som vanligt? Berätta! 

Storkok är ett bra sätt att skona både kropp och plånbok efter jul. Lisa-Marie kan få med sig lunchlåda och gör man det rätt mår magen också bra. Till exempel en bolognese med vitlök, oxfond och lite rödvin som kokat länge ihop med krämig vitkål och parmesan Vad kan gå fel? 

Recept 

Bolognese: 4 portioner
500g nötfärs
1 1/2 burk krossade tomater
1 dl rödvin el 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
oxfond  2msk
2 msk ketchup eller 1 msk sweet chili (Går utan om du vill ta bort det söta)
salt och peppar, jag tog även lite paprikapulver
1 dl vatten (fyll på under koktiden)

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja eller smör. Fräs köttfärsen, koka ihop allt och låt stå på spisen och koka i 2 timmar på låg värme. Det blir galet gott när det får koka länge, det går förstås på kortare tid men ni måste testa. Blir mycket godare. Fyll på med vatten under koktiden.

Det blir en mustig god bolognese!

Parmesanstuvad vitkål 4 portioner
1 litet vitkålshuvud
3 dl grädde
1 dl parmesan
salt, peppar

Fräs kålen med lite smör, rör i grädden och parmesanosten med lite salt och peppar. Koka ihop på svag värme så det blir en stuvning. Behövs inget mjöl, låt den stå en stund så tjocknar den.

Tack världens bästa Linnie (linnielagar på instagram) för dina inspirerande tips, du är en en fin vän till mig och lagar så grym mat. Här kommer receptet för er som vill prova veckans godaste lunch. 

Dela gärna med dig av dina egna favoriter såhär efter helgerna!