• 2019-04-24, 19:12
  • 16

Pasta äter vi en gång i veckan, krämig pasta kan vara det godaste som finns. Detta är med kyckling och blå Castello, blåmögelost. Osten passar perfekt till pasta, det blev så galet gott.

Gillar ni? Castello är ganska stark i smaken så det blir verkligen bra smak av blåmögelost. Har en rolig pärm med mängder av recept som jag tagit fram, ni ska få paradrätter här på bloggen så vi får in lite nya recept. Hittade massor med kul, mina anteckningar när jag lagat mat i alla år.

Bordet är dukat så ikväll ska vi äta onsdagsmiddag, jag har dock redan tjuvsmakat på pastan så jag vet hur den smakar när jag ska tipsa er. Helt underbart gott.

Den är ganska mättande eftersom det är kyckling, paprika och även lite bacon. Ta bort kött om du vill ha vegetarisk, funkar det med. Jag har gjort båda. Bacon lägger man på allra sist för det är knaperstekt så det ska inte vara mjukt.

Snurra pastan och ställ upp på tallriken så får du som på restaurang.

Smaklig spis! Har varit ute på en runda, sedan mer jobb till boken, om två veckor ska vi fota! Då blir det full fart i köket. Kan ni gissa vad det blir för bok? :)

Pasta med kyckling och blå Castello

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på vattnet till pastan och koka pastan. Strimla kycklingen i fina bitar, fräs i olivolja i en panna på högre värme så de får färg. Ta upp ur pannan. Skär paprika i bitar och fräs snabbt med hackad vitlök i pannan. Häll i grädde och smula ner osten, häll i fonden, ketchup och creme fraiche. Rör om, låt puttra ihop, späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar, tänk på att osten har mycket sälta och även bacon. Klipp bacon i små bitar och fräs på hög värme. Vänd ner pastan i såsen och rör runt allt, det ska vara riktigt krämigt. Strö sist över de små baconbitarna.

Pasta med blå Castello

400 gram

Tagliatelle eller spagetti

2 st

Kycklingfiléer

1 st

Gul paprika

1 st

Röd paprika

125 gram

Blå Castello blå mögelost

1 st

Vitlöksklyfta

140 gram

Bacon

2 dl

Grädde valfri %

2 dl

Creme fraiche

2 msk

Ketchup

1 msk

Kycklingfond

1 msk

Olivolja

Knippe

Färsk basilika till dekoration

Nypa

Peppar och salt

2019-04-24 Recept ,