• 2018-05-01, 11:27
  • 9

Glad första maj! Jag älskar den här månaden, nu kommer allt snart att slå ut och bli grönt överallt. Hoppas ni hade en fin Valborg även om det var regn och blåst. Vi var inne och hade en skön hemmakväll och mina tjejer var på fest. Just Valborg är ju en stor festarhelg men nu är det skönt att tjejerna börjar bli vuxna, även om jag sover kass när de är ute ändå.

Vi hörs alltid och jag vill att de alltid hör av sig. Visst är det jobbigt? Jag tror jag kommer tycka det hur gamla de än blir.

Vet ni vad vi åt igår, världens godaste pasta med havskräftor. Janne köpte med kräftor från Göteborg som var så fina. Gillar när de är riktigt stora och det blir läckert till pastan.

Detta är ett helt annat recept än det vi gjort innan så testa den här också.

Detta ska ni göra om ni vill bjuda på en riktigt festlig pastarätt. Bland det godaste jag vet!

Kräftorna var så färska och fina, krämig pasta med lite hetta och grädde, oj oj. Så gott.

Pasta med havskräftor 4 port

10-12 stora havskräftor
2 stora vitlöksklyftor
1 ask babytomater
1-2 tsk honung
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk sambal oelek
1 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 kruka färsk basilika
skvätt vitt vin
Olivolja
Flingsalt
Salt och svartpeppar
400 gram spagetti
Grillade tomater på kvist

Riven parmesanost

Pasta: Jag hade barillas Bucatini för det är tjockare än spagetti. Jättegod och passar till kräftpastan

Gör så här:

Hacka vitlöken och fräs i 1 msk olivolja, doften är magisk. Skär tomaterna i halvor och lägg i, de i kvist ska in i ugnen så ta inte dem nu.

Häll i creme fraiche, grädde och sambal oelek och rör om, sänk värmen och låt allt puttra ihop. Lägg i honung, vitvinsvinäger, skvätt vitt vin. Klipp en kruka färsk basilika i små bitar, spara några kvistar till garnering.

Låt allt koka ihop 10 minuter, späd med vätska om det blir för tjockt.

Koka pastan när du har 10 minuter kvar på såsen och förbered kräftorna.  Ta bort stjärten och dela den mitt i ut, inte hacka. I pastan gillar jag att det är hela kräftstjärtar när man köper färska kräftor men man kan dela dem på längden. Om du vill ha klor, ta bort skalet och lägg med dem också.

Spara fyra fina kräftor med skal till garnering och lägg en på varje tallrik.

Lägg tomater på kvist med lite olivolja i ugnen och gratinera 10 minuter.

Rör ihop pastan i såsen, vänd allt ordentligt och vänd försiktigt ner kräftstjärtarna. Lägg på en liten kvist tomater och basilika och en stor kräfta.

Magiskt och alldeles underbart!

Jag har varit ute på min morgonrunda, finns ingen bättre start än promenad före frukost.

Hade ont i halsen hela förra veckan och känner fortfarande av mina luftrör efter flygresan men så mycket bättre nu, kör ingen hårdträning så kroppen hinner återhämta sig.

Idag skriver jag massor på boken men packar också till Paris! I morgon åker vi, tjoho!

Njut av en skön söndag, kommer in här med ett roligt tips jag tror ni gillar om en stund.