• 2018-07-06, 09:12
  • 13

Innehåller annonslänkar 

God morgon fredag! Hur många går på semester idag? Strålande väder och kvartsfinal i morgon!

Nu sitter jag på tåget ner mot Göteborg och ska lämna Lucy hos våra uppfödare som ska ha hand om henne när vi är borta. Så roligt för henne att leka med sina kompisar, nu var det längesen. I kväll går färjan mot Tyskland och där börjar vår roadtrip ner genom Europa.

Men först ett riktigt gott middagstips! Krämig pastagratäng med fläskfilé och ädelost, den var så galet god! Fredagsmiddag kanske?

Jag gillar gratänger, perfekt bjudrätt, bara att ställa fram och allt går att förbereda.

Fina gratängformar HÄR. 

Krämig pastagratäng med fläskfile och ädelost 4 port

Penne pasta ca 400 gram (Jag tog ett paket)
500 gram fläskfile
150 gram ädelost
10 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
200 gram färska champinjoner
1o babytomater
1 tsk basilika (kryddan)
100 gram riven ost
Ruccola
Parmesan

Salt och peppar

Gör så här: 

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i smör, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar, jag gillar hellre små champinjoner som man inte skär. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När de fått färg och krympt, lägg i lite smör och salt för smakens skull.

Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. (Jag tar inte mycket ost över)

Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

Lägg lite ruccola över och servera med en god parmesan man kan riva själv. Detta är supergott, för vegetariskt ta bort köttet, gorgonzola funkar också istället för ädelost, blir lite starkare smak bara.

Njut av en underbar rätt!

Tillägg, fick en fråga direkt om klänningen. Den har jag visat förut men kan finnas någon kvar HÄR. Är ni 38 kan ni ta en storlek större för den är stretch och band man knyter. Fin på!

 

 

 

 

  • 2011-02-21, 21:14
  • 0

Ni som följer min blogg vet att jag älskar att laga mat. Det kan vara enkelt, krångligt men bara det smakar gott. Vem vill äta tråkig mat. Oftast blir det matlagning här hemma men självklart kan en knäckemacka med stark ost funka utmärkt också. ÄVEN proteindrink om jag är på det humöret. Efter jobbet blev det en promenad för att möta Marilyn efter sin dans sen hem till köket. Sista timmen på jobbet kunde jag inte sluta tänka på pastagratäng. Å vad jag ville ha gratäng.. västerbottenost…mycket godare ost i gratänger än vanlig. Lite dyrare men det är det värt. Lagar alltid maten från grunden och håller nere på så vis matkontot ganska bra. Då lyxar jag till det med lite extra så här en vanlig måndag.

I färdig kyckling

1/2 gul paprika

1/2 Grön paprika

1/2 röd paprika

1 gul lök

hönsbuljong

3 dl matlagn grädde

curry

Västerbottenost

Koka pasta- jag tog pennepasta. Fräs curryn med lite smör och rör ner löken och fräs hastigt paprikan. Rör ner hönsbuljongen med en skvätt vatten. Koka upp. Lägg pastan i en gratängform och rör ner paprikablandningen. Lägg på kycklingen( bitar) Häll på grädden och strö ca 2 dl västerbottenost över.  Gratinera i ca 20 min, 200 grader. Jag gillar när det blir lite knaprigt och gratängen fått fin färg. Superenkelt och den smakade helt UNDERBART. Rester i morgon är dessutom perfekt.

 Glöm inte en fräsch sallad till. Jag tänker alltid tallriksmodellen, det går av bara farten. Inte så mycket kolhydrater utan mer av sallad, grönsaker. Den här rätten är ganska mättsam därför tar jag heller inte så mycket. Vräk på grönsaker istället och njut av smakerna!

Vet ni- i morgon ska jag äntligen ner till gymmet!!! Fit fit fit :-)

Hoppas ni alla haft en bra start på veckan. Måste kolla på Big brother sen, blev inte klok på deltagarna igår men eftersom jag tänkt på “skiten” har de ju lyckats.

Glada måndagskramar från mig. ♥