• 2018-01-12, 17:47
  • 84

Detta är förhoppningsvis sista gången jag behöver skriva om min och Annicas näthatare som kallar sig “Anna” men som egentligen heter Linda. Jag kommer precis från polisen efter att ha gjort en anmälan och lämnat vittnesmål. Nu ska “Anna” bort ur allas våra liv en gång för alla. (Ni kan läsa om tidigare blogginläggen HÄR och HÄR.

Både jag och Annica står som målsägare och jag har lämnat vittnesmål. Brottsrubriceringen är ofredande och materialet är bland annat alla de kommentarer som “Anna”/Linda skrivit här på bloggen om att Annica ska dö. Att det var just hon som skrev det erkände hon ju i mail bara härom dagen.

Ni kan se kopia på anmälan här för att vara säkra på att jag inte bara snackar. Hennes fullständiga namn och adress finns på anmälan, jag visar det förstås inte här men vet exakt vem det handlar om. Detta är inget skämt, efter alla tips som kommit in från er härliga läsare och bloggkollegor verkar det som att detta är samma person som terroriserat flera bloggar och sociala medier i åratal utan att åka fast.

 

Idag överlämnade jag över 20 sidor med Lindas kommentarer, mail och saker från några adresser som också är hennes. De första hatkommentarerna och mailen är från 2012 så problemet är inte direkt nytt. Att samla ihop allting tog mig fem timmar idag, så ni förstår hur mycket det handlar om.

Många liknande historier kommer från er läsare och för den delen från andra bloggare som blivit utsatta. Jag har fått så många mail att jag inte hunnit svara er alla, men tack snälla! Tillsammans kan vi sätta stopp för människan!

Om bara hälften av alla tips verkligen handlar om samma person är detta helt vansinnigt. Ofattbart. Enligt tipsen har hon lurat i många att hon har cancer. Hon har blivit blockad från massor av FB-grupper och använder därför olika namn, profiler och e-postadresser. Det allra värsta är när hon tog över en annan kvinnas profil på FB och sedan påstod att hennes barn dött i cancer. Just cancer verkar hon helt besatt av så inte undra på att hon angriper Annica som kämpar så hårt och får så mycket kärlek.

Därför jag vill varna er nu, var vaksamma.

Men nu är det nog. Polisen vill följa upp flera av tipsen ni gett mig också. Och jag har skickat ett mail till “Anna”/Linda men upprepar samma uppmaning till henne här. 

Linda, jag har nu polisanmält dig för ofredande. Jag och Annica vill aldrig någonsin mer ha kontakt med dig, varken på mail, bloggen, brev, samtal, sociala medier eller ansikte mot ansikte. Vi vill inte höra något mer från dig i någon form.

 

 

 

2018-01-12 Johanna Toftby ,