• 2013-01-07, 23:52
  • 0

Var på gymmet idag och körde intervallträning. Älskar det, kroppen får jobba hårt och när man varvar hög intensitet med låg intensitet ger det mycket stora resultat. Har läst att det gjorts undersökningar och jämförts två olika grupper varav den ena gruppen körde vanlig lågintensiv träning medans den andra körde hög och förbrännde TRE ggr mer underhudsfett men förbrukade bara hälften så mycket energi. Grymt!

Detta är snabbt och effektivt vilket jag gillar extra mycket. Börjar med att jogga 5 min så kroppen blir varm. Sedan springer jag fort ca 15 kilometer/h i 1 minut. Sedan vila 1-2 minuter. Då går jag i lugnt tempo. Ca 6km/h. Sedan springer jag det fortaste jag kan i 1 min och vila.

Upprepa detta 10 gånger. De sista två ökar jag på lite extra och tar ut mig ordentligt. När du känner att du inte orkar så orkar du lite till.

Viktigt att vila minuten mellan alla gånger du springer. Det är det som är intervall…. detta ger enorma resultat snabbt. Du förbränner fett, får upp konditionen och tränar även de stora muskelgrupperna. Fattar ni vilken bra träning! Jag var helt genomsvettig efteråt och det känns att på de 30 minutrarna så det ger verkligen bra resultat. De sista är verkligen SÅ jobbiga ;)

Mina favorittights hittar ni HÄR.

På med joggingskor och kom igen!

Börja i din takt. Har du inte sprungit alls, börja med det du klarar av. Men spring det fortaste du kan.

Detta har gjort att jag orkar mycket mer när det gäller träning. När man styrketränar eller kör pass är det väldigt obbigt om du inte har kondition.

Trött efter ett pass…. Mitt träningslinne i rosa kommer från MMsport. HÄR.  Även min jacka. HÄR.  Får ofta frågor om detta därför jag lika gärna lägger upp direkt.

På gymmet förra veckan mötte jag ett par som hade sin lilla i barnvagnen med sig fast båda tränade. Smart. Mycket smart. Det är det bästa när båda två kämpar… tänk även på relationen… närhet…. vårda den.

I morgon tisdag åker jag ner till Janne och onsdag morgon tränar jag med PT Michael, äntligen! Vi hade uppehåll i december då båda hade extremt mycket jobb men nu kör vi igen. Jag är supertaggad och undrar vad han ska hitta på för något denna veckan. Ska även på ett spännade möte efteråt som jag ska berätta mer för er om när det är klart.

Nu ska jag visa er några bilder… vet att detta är känsligt för vissa. Egentligen förstår jag inte varför. Idag blev det stora diskussioner  när jag lade upp det på instagram och fb.

Vad är det som retar med före och efterbilder? Jag tycker det är intressant och gillar diskussioner men jag begriper mig inte på en del påhopp om att jag ser ut som ett benrangel, ser sjuk ut, har för stort huvud, brösten ser illa ut, nyckelbenen syns för mycket och jag ser bara sjuk ut. Det var mycket bättre när jag var rund.

Ok. Jag respekterar allas åsikter och var och en får tycka precis som man vill. Men jag ska ge er några stolpar som kanske får er att tänka om när det kommer till er träning och hälsa.

Före.

Den här bilden är förra julen. Exakt ett år sedan. Tränade väldigt lite, åt vad jag kände för. Bakade fler ggr i veckan. Handlade hem onyttigheter och skräp. Finns det hemma, då äter man. Jag sov dåligt, var ofta grinig och dålig självkänsla. Ville ha socker (godis) konstant och var ofta stressad med en hög puls.

Den här bilden är tagen i samma kök, samma tid på året fast exakt ett år senare, för 2 veckor sedan.

11 kilo mindre att släpa på. Gladare, starkare hjärta, bättre kondition, bättre självkänsla, mindre fett vilket var för högt BMI, bättre psykisk välbefinnande och en gladare mamma och flickvän som orkar betydligt mer. Jag mår SÅ sjukt mycket bättre och ge mig då ett enda minus…? Vad är det som är så känsligt med att gå ner i vikt, trots jag inte bantar?

Är det kanske så att det ligger bara hos dom som själva som inte tränar och “gillar” när man är lite mullig och tycker man måste ta en kaka eller två. För det får jag också höra ofta,  det gnälls så fort man INTE vill ha godis eller onyttigt… är det inte lite vridet?

Jag lever hälsosamt och bantar inte. Punkt. Jag unnar mig självklart lite god mat på helgen och dricker vin, men sällan skräp och socker. Men på veckorna kör jag vanlig mat och träning. Jag har aldrig varit så här stark och orkar med mitt liv mer än vad jag gjorde före jag började att träna. Du väljer helt själv men jag blir taggad och oerhört inspirerad av andras före och efterbilder och berättelser. Det är INTE bara ytligt som många tror, det är ett jäkla förbannat hårt slit, karaktär och ett jävlaranamma.

Olga Rönnberg! Lyssna på henne och se och lär… där är det ord och inga visor kan jag lova och hennes fb är fullt med härliga träning och kostinlägg. Lånar en bild från hennes fb. Så sant så sant.

Ta bort skräpmaten. Socker är big no no…

Börja motionera. Testa med promenader varje dag, det ger dig energi och endorfiner. Därmed kommer lusten till att öka träningen- det leder till bättre kondis och sen går allt hand i hand… ju äldre vi blir destu mer hänger det. När du tränar är det fantastiskt att se kroppens stora förändring. Tight kropp är inte tråkigt och din kropp blir inte bara snyggare, det hjälper dig att få en bättre hållning och dina muskler stärker hela din kropp….bättre andning mm…

Träning är ren och skär medicin, kom  bara över tröskeln och få in det i din vardag. Tre timmar per vecka hinner ALLA. Om du är deppig? Ut och gå, spring- sug i dig endorfinerna som kommer automatiskt… det är inte enkelt att bara ge sig ut, jag vet. Man hamnar i en ond spiral och det känns bara svart och skit. Men det är ju därför jag tjatar på dig. Någonting kan all göra, sedan finns det dom som har sjukdomar…. förstår det inte är enkelt.. men ni får säkert den hjälpen ni behöver som funkar för just er och kanske tänker extra på kosten.

Jag står för och tror de flesta håller med mig. Det ÄR roligare att gå in i provhytten (med de där hemska starka lamporna man ofta skyller på som gör dig fet, tror man verkligen på det…?) och kunna prova PRECIS vad du vill och kläderna sitter bra. Det är din belöning- Hur hemsk är inte den där ångesten över att inte kunna prova kläder. Ytligt? Nej mår du inte bra av det är det inte det minsta ytligt.

Ni måste tro på er själva! Kan jag kan du!

Tusen tack för alla hälsningar på instagram, blogg och fb… ni är GRYMMA så många som kommit igång och börjat träna. Blir glad ända in i själen… det är verkligen så roligt att få höra att ni mår bättre och att jag kan peppa er. Underbart.

Kör hårt!!

I december var ni nästan 100.000 unika läsare här inne…. Detärheltjäklaotroligt!

 

HÄR har ni mitt stora viktinlägg jag skrev i november och några frågade om det.  Mycket står även med i amelia reportaget.

http://blogg.amelia.se/johanna-toftby/2012/11/28/traning-och-viktnedgang-sa-har-gick-det-2/

 

 

 

 

 

 

  • 2012-12-09, 23:29
  • 0

Glad, trevlig andra advent! Hoppas ni haft en mysig dag… jag har inte hunnit med så mycket blogg i helgen men nu kör vi allt på en gång.

Igår var jag och tränade ett stenhårt pass med Michael, min grymma PT. Pass nummer 3 och jag var otroligt taggad och peppad. Det går inte beskriva känslan att ha någon så grymt duktig PT bredvid sig. Jag hade inte gjort hälften om jag hade kört själv. Sedan är dom passen viktiga också, men springa, PW och intervall det klarar man själv. Det är styrkepassen som jag behöver hjälp med eftersom det blir så sjukt jobbigt och då lägger jag av. Men inte när Michael kör hårt kan jag säga… herregud vilken träningsvärk jag har idag. SÅ GÖTT!

Jag började med lite uppvärmning på cykel sedan körde vi tre stationer med ett väldigt högt tempo. Inte på tid den här gången men man ska få upp pulsen, men långa fina övningar. SÅ JOBBIGT detta var.

Rumpa, mage och ben. Även balansen och hållningen. Svårt och jättejobbigt….. men när det är jobbigt så tar det ordentligt och Michael har full koll och rättar mig direkt och peppar mig. 15 på varje ben… upp och ner…. samtidigt hålla balansen med foten på bandet….

Sedan direkt på en tjockmatta som är mjuk och trampa HÖGT, snabbt upp med knän fort i 40 sekunder.. dom 40 var långa.

Kämpa kämpa kämpa!

Sen var det en tredje station men vi hann inte fota den. Jag ligger på golvet, håller i hans vader och sen kastar han mna ben rakt ut och åt sidan. Ni vet vilken övning va? Tuff… för mage och ben..

Vi körde dessa tre övningar 4 varv… mattan minskade han med 5 sekunder varje gång och herregud vad kämpigt det var.

Jag var genomsvettig och på 30 minuter hade vi kört hela kroppen. Mina armar får ta det lugnt med styrka eftersom min ena inte är bra än. :(

Kände mig stark som en oxe av alla endorfiner efteråt…men trött i kroppen.

Skönt!

Jag fick med Michaels och Annikas grymma träningsdvd, den kan ni beställa om ni vill köra pass hemma framför TVn. Underbara Annika som vann Lets Dance för några år sedan var även min bloggkollega här inne ett tag…. snygga, härliga brud! Jag kommer lägga in ett pass hemma i veckan och träna till deras dvd, enkelt och supereffektivt! Vem vill inte bli smalare, fastare och starkare…

149 kr och ni kan klicka hem den HÄR.

TACK för den här gången Michael, ses i veckan!

Min träningsvecka vet jag i morgon då han har mailat mig hur det ser ut… spännande att se vad han hittar på den här veckan. Idag har jag en hemsk träningsvärk. Bra tecken..

Igår kväll grejade jag och barnen inför kalaset, griljerade julskinka och gjorde fint. Vi spelade julmusik och det var en skön lördagkväll..

Tittade förstås på Så mycket bättre… underbara Darin! Vilket superproffs han är, de andra klarade knappt av att göra om hans låtar. Maja var grym. Som vanligt. Rös i hela kroppen, damn vad bra hon var.

Alltid massa tända ljus…se men inte röra. :)

Griljerar julskinka till skinksmörgås vi skulle ha till kalaset. Doftar ljuvligt….

Bara min fining och Amanda som fattades…. men dom var kvar i Gbg igår då vi hade en del att greja med här hemma.

Bakade även två silviakakor till kalaset med saffran i… glasyren som vanligt fast en påse saffran i varje.

Sedan blev dett blogg mitt i natten som vanligt. :)

Bra och skön lördag, hoppas ni hade en trevlig kväll!

 

2012-12-09 Hälsa, Mitt liv , , ,
  • 2012-12-03, 00:45
  • 0

Ikväll har Marilyn spelat två handbollsmatcher så efter lite handling inför i morgon var det raka vägen bort till idrottshallen. Två raka, fina segrar av tjejerna. Grattis!

Nu ska jag berätta lite hur min vecka kommer se ut men först dagens pass: Vi tränade hela min kropp på 3 övningar samtidigt som vi hade pulsen med hela tiden. Otroligt effektivt om man utför på det sättet vi gjorde idag.

Idag körde vi 5 horizontal rows/ TRX, 5 pushpress/hantlar, 10 Airsquats

Amraps: 15 min. Som betyder As many rounds as possible. Vansinnigt jobbigt, detta varvade jag och gjorde 15 varv. Högt tempo, var genomsvettig efteråt och därmed bra förbränning, bra styrketräning.

Före vi körde igång ville Michael veta allt, vi vägde, mätte och skrev in. Nu ska vi inte gå på vikten utan på alla mått. Jag fick även mäta hur mycket fett min kropp hade. HUA. Men var väldigt nyfiken och det är en viktigt att veta.

Just nu väger jag 61kg, 168 lång och fett 22% som han tyckte var jättebra! Kvinnor ska tydligen ligga runt 22-25 men det där är väldigt olika så det är svårt att säga en exakt siffra. Den siffran hade varit mycket högre om jag inte hade kommit igång i våras och kört igång förbränningen. Tror jag har tappat snart 10 kg.

Så den här veckam kommer bestå av:

Pass 1 intervallöpning Riktigt högt tempo 1 min, vila och totalt 10 minuter högt tempo ca 16, 17km/timmen på bandet.

Pass 2 styrkepass benpass, 60 repetioner på så kort tid som möjligt.  Latsdrag samma sak. Alla repetioner ska vara lika lugna och fina och inga hastiga rörelser.

Pass 3 Löpning långdistans 8-10 km så gott tempo jag kan.

Utöver dessa 3 pass ska jag välja 1-2 pass själv.

Skriver in…

Kosten kommer vi förändra en del mer och mer. Socker är redan helt borttaget och jag har blivit av helt med mitt sockerbehov. Jag ska försöka äta mer protein, mindre gluten fast potatis till maten. Kommer plocka bort mejeriprodukter mer och mer. Bröd, pasta och sånt väljer jag bort så gott jag kan succesivt.  Äta mycket av kött, fisk, fågel, ägg, nötter. Sötningsmedel, honung i viss mängd.

Nästa pass med Michael i Gbg kommer jag få med en träningsvideo med han och Annika (Annika Sjöö är hans fru) Kanske kan kolla om ni kan beställa den?

Det kändes så sjukt bra idag, jag fick lära mig jättemycket bara på ett pass och det känns att han vet vad han pratar om. Han kan verkligen detta.

Första passet tittar han på hur jag rör mig, hur man antar en utmaning och hur mycket man kan pressa sig själv innan man ger upp. Jag essade tydligen det testet idag.  Vi har en del att jobba med men i grunden har jag rätt inställning och är en fighter och det kommer ge mig resultat. Roligt att höra även om jag knappt kunde röra mig efteråt. Men då ger det resultat vilket är meningen…

Följ mig gärna på den här resan, jag har dock kortat ner nfo ang min kost och upplägget, alla är olika och dessa pass den här veckan är anspassade just efter min kropp och vad jag behöver träna på. Ska ta reda på mer info om michaels gym mm och videon som ni kan beställa. För ni vill väl också komma i form?!

Så till något helt annat… för exakt 15 år sedan låg jag på förlossningen….

Oj, oj, oj. Minns som igår. Lisa-Marie har ännu inte kommit ut och här har jag fått epidural och suger i mig lustgasen allt vad jag kunde. SHIT vad ont det gör att föda barn…. vidrig smärta som sliter sönder kroppen känns det som. Men smärtan går ju över…  och ut kom hon, vår lilla finaste, bedårande Lisa-Marie <3

I morgon fyller hon 15 år! Jag har fixat det sista till henne och vi har våra traditioner som jag inte ruckar på så snart måste jag i säng för vi ska upp tidigt.

Beck fick avsluta vår mysiga Första advent.

God natt!

 

 

 

 

 

 

  • 2012-11-19, 01:46
  • 0

Nu är jag i säng! Njuter av ett nytt mysigt sovrum, bara J som fattas…


Jag är jättenöjd! Och jättetrött.. Men skönt att få färdigt alltihop.
Jag älskar svart och vitt, lite gråa toner (mattan i auburgine är den enda) men inte några andra färger. Det går inte. Jag gillar inte massa färger huller om buller, tycker inte det blir snyggt. Men det är ju en smaksak förstås. Alla tycker vi olika. Vissa tycker säker min stil inte är snygg.
Jag blandad dock gärna upp med gröna växter, färska snittblommor och massor av ljus. Det går inte att ha för många. Mysigt och en varm känsla. Sovrummet från andra hållet. Den fina stora golvlampan jag fick av Janne passar in perfekt!

20121119-011937.jpg

20121119-012135.jpg

20121119-012214.jpg
Någon frågade vart lamporna kommer ifrån, de är köpta på Nordljus men förra året. Kanske finns kvar?

20121119-012342.jpg
Gaveln är från Ikea, brunt skinn egentligen. Idag klädde jag om den med mörkgrått tyg från Åhléns. Blev svinbra!
Ny bok… Har ni läst den?
Barnen har varit hemma och grejat en del, ibland behöver man sånna här dagar, bara va hemma en hel lång dag.
Jag har inte tränat idag utan bara vilat. Förutom all renovering då :)
Vet ni! Jag kommer få en alldeles egen PT som jag ska samarbeta med framöver! Det blev klart idag och vi köra igång i morgon…! Tjoho!!!!! Eller, hjälp?!
Han heter Michael Hansson och är Annika Sjöös man. Det är jannes träningskompis vän och på den vägen är det… Vi kommer träna i Göteborg när jag är hos Janne men kommer köra efter ett program här hemma.
Jag är så taggad och lycklig, den här killen vet vad han pratar om och ska hjälpa mig komma i superform!
Jag vill tighta intill, få snygga muskler. Bort med slappa armar, upp med rumpan, snygga magrutor. Grym kondis och en sund hälsa. Kosten, allt runt omkring.
Ni förstår ju vilket jobb det blir, men jag tror också att tillsammans med någon kommer det också gå fortare. Inga genvägar till operationer här inte. Det ska tränas bort :))
Ni ska självklart få ta del av projektet och även få en mängd tips. Nu tar jag min träning ett reält steg högre upp.

20121119-013217.jpg
Superkroppen ska bli min! Michael kommer se till att jag kommer dit jag vill, häng på ni också!
Lite mer inredning kommer här, va bara tvungen att berätta min glada nyhet.

20121119-013528.jpg

20121119-013710.jpg
Målade även soffbordet. Ställde dit en vacker murgröna. Mys med massa olika ljus.

20121119-013823.jpg

20121119-014057.jpg

20121119-014242.jpg
Även detta bord målade jag. Vita stora rosor, vackert till silver.

20121119-014407.jpg

20121119-014535.jpg
Kladd kladd!
Hoppas ni sover gott, det kommer jag göra efter den här dan.
Puss

2012-11-19 Hälsa, Mitt liv , , ,