• 2018-12-29, 15:43
  • 14

Häromdagen när jag gick ute med Lucy på kvällsrundan sköt någon upp en raket inte långt från där vi gick. Sedan kom det en till, och en till. 

Lucy har inte reagerat så mycket tidigare, men nu ville hon bara springa direkt hem. Hon blev så rädd! Hon fick panik!

Varför fattar man inte vilka konsekvenser raketer har på djur? Och människor. Hästar som springer rakt igenom staket och ut på vägen, de får panik och skenar bara iväg, kanske rakt ut i vägen och blir påkörda. Många hundar är livrädda, jag vet många av er läsare som skrivit att de måste åka iväg långt med sina stackars djur och fira tolvslaget i bilen. 

Vissa måste till och med få medicin, ska man behöva droga sina djur för att vi vill njuta av raketer och glitter under några minuter? Varje år är det flera husdjur som dör av paniken som smällare och raketer orsakar. Det är ju sjukt!

Jag lider så fruktansvärt med alla djur, hästar och hundar, för inte tala om fåglar och alla vilda djur. Tänk lite längre innan ni köper era raketer, lägg alla pengar på något vettigare istället, bojkotta skiten!

Tack och lov kommer det bli förbjudet för privatpersoner att skjuta raketer på pinne från juni 2019. Äntligen! Det är en bra början, men jag är inte nöjd förrän alla smällare och raketer är borta. Det finns en jättebra namninsamling sedan ett år tillbaka där 25 000 redan skrivit på.

LÄNK HÄR https://www.skrivunder.com/visamlas Gör det du med och sprid uppropet med #Visamlas så kanske vi äntligen kan få bukt med eländet. 

 

2018-12-29 Johanna Toftby ,