• 2015-07-09, 18:11
  • 14

Hej på er! Vad roligt att så många vill följa resan här inne. Jag kommer blogga ofta och dela med mig, det är så kul!

Nu är vi snart i Hannover och resan går väldigt bra hitintills. Vi åkte Danmarksfärjan över från Göteborg tidigt i morse och åt frukost som vi hade med oss. Vilket var smart för det var hemsk kö och många som inte fick plats. Tycker det är lite mysigt att ha med kaffetermos. Gjorde smörgåsar på proteinbröd.

Det var mest barnfamiljer över på den färjan som skulle över till badhotellet tror jag men vi blåste vidare ner mot Tyskland när vi kom fram vid 11.

IMG_4562-2

IMG_4591

Det viktigaste är med! Våra cyklar och pass. Ser så mycket fram emot att få uppleva semestern från cykeln.

IMG_4599

Nu kör vi på autobahn och det är  mycket trafik men det går bra. Kör ni här så måste ni vara extra uppmärksamma när ni byter filer, dom kommer fort bakom. Ganska galet fort dessutom. Men Janne är grym på att köra bil, han är van att köra långt och har koll. Jag kör också men på mindre vägar tror jag ;)

IMG_4589

Jag bloggar och jobbar lite, om ett par timmar kommer det finnas mer att se på så då kommer jag inte sitta med huvudet i datorn.

När jag är iväg och reser kollar jag gärna lite fakta om staden, byn eller vart man nu ska. Jag tycker det är intressant att veta lite historia, få veta lite kultur och vad man kan göra. Jag tycker om att upptäcka, göra saker. Letar på google som en galning innan och kollar även lite vad man kanske inte ska göra för att slippa gå på turistfällorna eller köra fel.

I den lilla mysiga byn Füssen så är det dock en sak som nog ingen kan missa. Kung Ludvigs  II sagoslott!

Neuschwanstein!

Törnrosaslottet och pusselslottet ska vi se i morgon. Jag tror knappt det är sant, kan ni förstå så vackert det är. Har läst att dom som varit där menar att det är lika vackert som på alla bilder. Det är tydligen oslagbart!

neuschwanstein_bild_525c3431ddf2b377d7c4ad3f

Har läst att man kan ta häst och vagn till slottet men sedan också gå den branta vägen uppför berget för att se slottet från höjden. Tror vi ska göra det. Kung ludvig II satt tydligen också i timmar på den vackra bron en bit upp och beskådade sitt slott. Är man inte höjdrädd ska man nog ge sig ut på den bron också.

Kolla vintertid…. alperna…. my god!

castello-neuschwanstein

Vädret ska vara bra i morgon när vi besöker slottet, jag är löjligt glad över att få se detta. Gissa om jag kommer fota mycket och lägga upp här. Ska bli så roligt att få se “det riktiga sagoslottet”.

Det kommer ett par inlägg till som jag redan planerat och förberett. Bland annat vinnaren hos Inreda.com som vann presentkort på 2500kr samt ett recept ni önskade.

Puss och kram från oss