• 2015-11-03, 00:06
  • 13

I samarbete med Johannashop.se

Smart in the dark! Reflexer som är tuffa, romantiska som du kan ha som en snygg detalj, som dessutom uppfyller kraven och räddar liv. Finns dom?

Yes!

En bil ser dig 100 meter tidigare om du bär en reflex. Det är så viktigt att vi alltid har på oss reflexer när mörkret är här och äntligen har vi hittat det vi letat efter!

Nu säljer vi snygga reflexer från “Smart in the Dark” som man sätter på sina kläder eller väskor. Dom uppfyller kraven och har en superkvalité! På en rörlig led, tex arm eller ben syns du ännu bättre.

DSC_1679

När jag och L-M var ute och övningskörde igår när det var mörkt var det något som bara lös framför oss när vi kom i bilen på långt håll. Vi såg verkligen inte alls var det var men det skimrade mycket och rörde på sig tydligt.

Det var en cyklist ute på Törebodavägen (kolsvart och bara skog) Hade han inte haft så mycket reflexer både på sina armar och ben hade vi aldrig sett honom. Det var först precis när vi körde förbi som vi såg att det var en cyklist. Innan såg vi massor av ljus på långt håll. Riktigt bra!

Det är helt livsfarligt att gå på vägarna nu när det är mörkt, även när det är skymning ska man bära reflex. Snälla, tänk på detta när ni är ute och går, om era barn ska iväg eller om ni kanske är ute och går med hunden. Sätt på alla reflexer som syns.

IMG_3832.JPG

Detta är från trafikverket.se Läs…..

Risken att bli påkörd och dödad av en bil är tre gånger så stor i mörker som i dagsljus. Redan i skymningen ökar risken. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska risken.

Gatubelysning garanterar inte att du syns

De flesta mörkerolyckor där gående skadas eller dödas sker i tättbebyggda områden där gatubelysningen är tänd.

Gatubelysningen gör att du själv ser, men det innebär inte att du syns. I mörker har människans öga svårt att utskilja kontraster, även på belysta gator. Därför behöver du ha reflexer för att upptäckas av bilförare och busschaufförer.

Tänk på: När vägbanan är blöt blir den mörkare. Då minskar gatubelysningens effekt.

Ge bilföraren en chans!

Med reflexer syns du på ungefär 125 meters håll i mörker om du möter en bil med halvljuset påslaget. Då har föraren god tid på sig att sakta in. Om du saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän bilen är 20-30 meter från dig.

Tänk på: Du syns sämre när det regnar eller snöar. Placera reflexerna långt ner på ben och armar. Då syns de bäst.
IMG_3312.JPG
Reflexerna från Smart in the dark är certifierade hos SP enligt En 13356 och det är 3m material. Det är en kvalitetsstämpel.

På SP (Sveriges provnings och forskningsinstitut) mäts reflexerna både i material och reflektionsyta. Exempelvis finns det flera billiga alternativ som kallas reflex, de hade inte gått igenom kraven. Om det tex. kommer vatten på så reflekterar inte reflexen tillbaka till ljuset. De ger en falsktrygghet och många vet inte skillnaden på reflexer.

CE märkning enligt EN13356 talar om att det är en säkerhetsprodukt med hög kvalitet. 

Detta tycker vi är riktigt bra. Just därför har vi tagit in dessa grymma reflexer som både är snygga och uppfyller kraven. Det är också en billig livförsäkring.

DSC_1649

Här har jag fotat några av våra reflexer, perfekt present till någon man bryr sig om eller till dig och familjen.  <3 Jag har dom även som detaljer, sätter tex skärpet i midjan istället för jackans skärp. (Går att ändra storlek så det passar alla)

DSC_1698

DSC_1697

Sätt även en på armen, eller väskan som du bär- när det rör sig och ju fler du har desto mer syns du.

DSC_1670

Denna kan du tex sätta på barnvagnar och väskor.

IMG_3827.JPG

En del verkar tycka det är barnsligt att bära reflex, eller att det är jobbigt att sätta på dom eller att man tror man syns ändå när det finns gatubelysning

Reflexer räddar liv! Dessutom både designad och snygg. 

Missa inte TV4 nyhetsmorgon idag tisdag där Tilde de Paula och Peter Jiide presenterar reflexer. HÄR i vår webbshop johannashop.se hittar du Smart in the Dark!

Höstens viktigaste tips.

IMG_3846.JPG

Ni anar inte hur bra just dessa syns i mörkret…

Kram på er