• 2018-03-04, 08:19
  • 8

God morgon från Österrike! Självklart har vi filmer från våra dagar i alperna också! Klicka på pilen.

Nu blir det frukost och sedan ut i backen igen, strålande sol idag.

Kram från oss

 

  • 2018-01-23, 16:55
  • 7

Här kommer del två från vår skidresa i Österrike. Innehåller även annonslänkar till Ellos. 

Vi bodde på hotell Alpin resort Goies som ligger i lilla mysiga byn Ladis som tillhör tre byar som ligger bredvid varann. Serfaus-Fiss-Ladis.

Det finns mycket tips på hur man tar sig ner hit på Österrikes turistbyrå HÄR. Man kan hitta billiga flygstolar tex till Innsbruck eller München, sedan hyrbil/taxi till Serfaus-Fiss-Ladis.

Alla bilder från skidåkning och backarna hittar ni i det HÄR inlägget.

Vårt hotell var riktigt bra. Stora rum, allt är praktiskt för skidkläder och bra utrymme. Mysiga rum med härlig energi. Visst är det viktigt? Märker det direkt när jag ska sova på hotellrum. Vi bodde ett par minuter från liften, 50 m till skiduthyrning.

Första liften upp är bakom huset rakt fram.

Många frågar efter mitt skidställ, det var så smidigt att åka i och praktiska fickor, alla funktioner man behöver ha i backen. Letar ni skidställ till sportlovet ska ni kolla in dessa. 30% rabatt nu! Det är alltid skönt att ha ett riktigt skidställ hemma när man behöver det.

Jackan HÄR och Byxor HÄR. Finns även blå!

Vi hade halvpension på hotellet, man äter god lunch uppe i backen någonstans, sedan middag på kvällen på hotellet. Vi åt 4 rätters varje kväll som ingick. Riktigt, vällagad fräsch och god mat.

Mina fina hunk.

Vit annorlunda spetsblus med volang, den är så fin på! HÄR. 30% på rean nu! Jag hade mina skinntights tills.

Blank svart blus från Tiger of Sweden HÄR. Janne gillade den very much.

Hotellet har även ett stort SPA! Perfekt efter afterskin att krypa ner i poolen och slappa en stund innan man skulle göra ordning sig för middag.

Utomhuspool och bastu bredvid.

Man kan boka behandlingar och det finns även ett gym. Men efter många timmar i backen är kroppen mörbultad så efter all skidåkning kändes inte gymet viktigt. Men många är ju även nere för att njuta av atmosfären, man kan gå mycket, jag skulle absolut kunna bo på hotellet i den här byn även om jag inte åkte skidor. Då är ju ett gym perfekt.

Ingen skidåkning utan After ski! Flera restauranger uppe i backarna kör afterski men vi valde att åka ner och gick på byns mysigaste ställe, haha! Kolla filmen så ser ni.

Dra mig baklänges så kul vi hade. Tre after ski i rad var vi där. Vi gick dit runt 17.30 och stannade drygt en timma. Sedan var det pool och middag runt 20. Fullt ös!

Klicka på pilen så ser ni vilket drag det var. Älskar dansa, älskar afterski!

Vi är så nöjda med allt! Sitter och letar flygstolar och åker nog ner igen i mars.

Men ni slipper oss inte riktigt än, det blir mer vlogg, kommer i morgon! Hihi

 

 

  • 2018-01-22, 23:06
  • 12

Vilken skidresa jag och Janne haft nere i Österrike! Jag gör ett jobb för Österrikes turistbyrå och är så glad för det uppdraget. Vi bodde i Ladis som tillhör de tre små byarna Serfaus-Fiss-Ladis som ligger ca en timmas bilresa väster från Innsbruck. Det ligger mitt i Tyrolen och är ett riktigt vinterparadis.

I Serfaus-Fiss-Ladis finns det ett stort skidområde med 98 nerfarter med en sammanlagd längd av 214 km, dessutom massa skogsåkning som Janne gillar. Det finns 68 liftar, vi åkte skidor mellan byarna hela tiden, det är enkelt att ta sig och en magisk miljö. Det finns allt!

Läs mer HÄR för att boka en resa ner hit eller läsa mer. Det är betydligt billigare med skidresor till Österrike mot italienska eller franska alperna. Det är alltid roligare när det är billigare på semestern än hemma i Sverige.

Vi bodde fantastiskt bra på Alpine Goes resort i Ladis. Några minuter från liften upp och skiduthyrning bredvid. Mer om hotellet och hur det såg ut i nästa inlägg.

Det jag gillar är att det inte alls är mycket kö i lifterna för det är så stort, det finns mängder av härliga restauranger uppe i backarna, den jag tyckte var allra mysigast var uppe vid Serfaus, Lassida, oj oj. Vilka pizzor, vilken utsikt!

Den här restaurangen ligger på 2351 m.ö.h och hade strålande sol, hit ska ni åka upp om ni reser hit. Det finns både röd och svart backe att ta sig ner. Även blå i området.

Så hungriga efter massa skidåkning! Vi unnade oss så god mat, även öl till lunch, man får en riktigt bra och mättande lunch, några öl plus ett par chokladbitar för ca 30 euro. Jag tycker det är billigt! Semesterort i alperna och häftig utsikt.

Ser ni alptopparna genom fönstret?

Att röra på sig är ju underbart på en resa, du kan äta vad du vill och du förbränner det lika snabbt. Mycket smart.

Vi åkte flera timmar före vi tog lunch, sedan satt vi en timma och vilade benen och åt gott, sedan ut i backen igen. Så kul vi haft!

Ser ni de små prickarna längst ner i pisten? Där åkte vi.

Min älskling har hjälpt mig att våga mer. Ni fattar inte hur grym han är på att peppa. Jag var livrädd första dagen uppe i en svart puckelpist och dimmigt. Såg inte ett skit. Grät när jag kanade på sidan ner för att komma ner.

Jag fick vara arg och lipa en stund, sedan åkte vi vidare, inom mig kände jag att jag ska bara våga, jag ska klara detta. Jag vill bli bättre på att ha kontroll på skidorna och åka bra.

Efter dag 3 hände det något. Jag fattar det inte. Jag kunde åka skidor från vilken pist jag ville, det var en fantastisk känsla att flyga ner och köra snygga svängar på en hög höjd, vilken känsla.

Tack vare Jannes pepp, allt han lärt mig med tekniken gjorde att det lossnade så snabbt. Jag tror faktiskt det är bättre att åka skidor med någon som är riktigt bra, för du vågar mer. Du vill ju inte vara sämre, haha.

Som ni ser på Jannes hjälm kommer det mer film. Vi har massor som vi ska klippa ihop, kommer ut i veckan. Blir mycket skratt och det är lättare att visa er allt hur vi haft det på film.

Visst är det läckert?

Det finns hur mycket som helst för barn. Skidskolor och fina enkla barnbackar. Många restauranger och massa kul för barn. Stora barnområden, jag kan verkligen tipsa även er som har små barn att åka hit.

Som sagt. Det snöade hur mycket som helst.

Många frågar efter våra skidglasögon, det är Bliz! Bästa jag haft! Det är viktigt med glasögon av bra kvalite för att kunna se bra i dimma eller olika ljus. Snygga och snabba. Även hjälmen är Bliz.

Älskar alperna och så kul att utmana sig, nu blir det inte bara cykling nere i alperna sommartid, vi är så nöjda med vår resa så vi håller faktiskt på att boka en weekend i början på mars igen.

Man blir lycklig och glad nere i alperna!

 

  • 2018-01-22, 16:12
  • 13

Nu är vi hemma efter en magisk skidåkning och semester nere i Österrike! Är så glad över detta jobb och jag vet att många tycker det är lyxigt och jag blir bortskämd med resor som arbete.

Jag är tacksam ska ni veta. Men hårt jobb belönar sig. Jag har svårt för att skryta om vilket slit man lägger ner på sina arbeten, alla gör så gott man kan och alla har ett bagage. Men jag bestämde mig när jag blev frisör och när jag startade min blogg att detta ska jag lyckas med.

Jag har alltid haft mål och alltid kämpat mig framåt med små medel. Man kan inte sitta och klaga om man inte lever som man lär, det enda jag har velat är att kunna försörja mina barn, att de får en trygg och fin uppväxt precis som jag fick.

Det jag också är stolt över är att ha lyckats driva ett företag på egna ben framåt som jag idag kan leva helt på. Men det har varit blod svett och tårar flera år, ingenting kommer gratis. Allt man kämpar för belönar sig.

Jag är en helt vanlig tjej som inte är mer än någon annan men med viljan kommer man långt. Tack älskade Janne för att du orkar med mig, vilken resa vi gjort.

Tack världens finaste bloggläsare för alla fina hälsningar ni alltid skriver här inne. Det kommer mer bilder och en sammanfattning från vår resa snart.

Love
Johanna