• 2019-01-12, 10:00
  • 9

Har ni en skön lördagmorgon? Janne är på massage och jag var igår. Så skönt när alla muskler värker efter långa dagar i backen. I morgon ska jag även unna mig en ansiktsbehandling på morgonen.

Solen skiner även idag så det blir en grym dag i backen! Detta är fotat precis nu, balkongen på vårt hotellrum. Fin utsikt va?

Men först vill jag tipsa er om min goda skaldjurspasta vi gjorde förra helgen. Recept är skrivet i vanligt blogginlägg, tekniken krånglade och jag hinner inte fixa med det nu tyvärr. Vill ni skriva ut receptet kopiera in texten i word, skriv ut.

Pastan är med kräftor, musslor och räkor. Jag älskar, älskar skaldjur och pasta är det bästa vi vet så vad kan gå fel?

Ta bort eller lägg till om ni inte tål eller inte gillar.

Krämig skaldjurspasta med räkor och musslor 4 port 

1 kg blåmusslor
500 gram räkor med skal
6-8 havskräftor
2 dl vitt vin
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
8 babytomater
3 dl grädde
1 krm cayenepeppar
1/2 chili (färsk som du skär i bitar)
1 msk fiskbuljong
Salt och peppar

Färsk persilja
Parmesan

Linguinepasta

Gör så här: 

Vill du ha örtgratinerade kräftor och lägga över pastan har du grymt recept HÄR. Annars skala kräftorna, lägg i kräftstjärtarna i pastan när du lägger i räkorna. Skaldjur ska inte koka så det är viktigt att vända i dem sist.

Jag köper alltid musslor i nät i fiskcharken, skölj dem i kallt vatten, släng alla musslor som inte stänger sig eller är trasiga. Alla ska vara slutna.

Fräs 2 hackade vitlöksklyftor i olja i en gryta, bränn inte vitlöken. Häll i 2 dl vitt vin och 1 dl vatten. Lägg i musslorna, sätt på locket och låt koka i 5 minuter. Alla musslor ska öppna sig. Ta ut musslorna och lägg i ett durkslag med skalen.

Gör pastasåsen och sätt på vattnet till pastan. Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Fräs 1 pressad vitlöksklyfta i olja i pannan, lägg ner grovhackad chili, tillsätt 3 dl grädde, 1 dl vitt vin, fiskbuljongen, alla kryddor, skär babytomater och lägg i, sänk plattan och låta koka ihop.

Späd med mer vätska om det blir för tjockt.

Vänd ner pastan när den kokat klart, räkor som du skalat, spara några med skal, det är fint att blanda i pastan. Skrapa ur musslorna ur skalen, men spara några stycken att lägga i pastan.

Vänd runt allt, lägg upp på ett fat eller servera i grytan. Klipp lite persilja över och riv på lite färsk parmesan. Ställ gärna fram mer parmesan på bordet.

Njut av en lyxig pasta med skaldjur!