• 2017-01-02, 13:43
  • 20

Har du startat det nya året med något nyårslöfte? Kanske att bli av med allt sötsug efter allt gott med onyttigt som vi ätit i december? Kicka igång nya året med en nyttig och god smoothie som mättar!
Vad har du för nyårslöfte? Berätta här på bloggen!


Jag har ätit alldeles för mycket sött i jul, hjärnan sätter igång sitt sötsug direkt och det enda jag tänker på är choklad. Nu är det där förargliga nya året här, när det är dags att leva upp till alla löften och faktiskt starta ett nytt och sundare liv.

Ett nytt år är ju alltid en nystart, det är på något sätt skönt att vända blad och se fram emot vår och sommar. Det är skönt att vara i form, men allt handlar om balans. Ha inte för höga krav på dig själv, då kommer du aldrig igång alls med ditt nya nyttiga liv.
Det går att besegra sötsuget. Börja med att lura det genom att göra en god och näringsrik smoothie när kroppen egentligen skriker efter godis.

Exotisk smoothie 2 port
2 dl ananas, jag hade skivad färsk (finns även fryst)
1 dl mango (finns fryst)
1 passionsfrukt
0,5 dl kokosmjölk
3 dl osötad mandelmjölk eller valfri vätska
1 pressad lime
2 tsk riven ingefära
1 tsk nyponpulver (Om du har hemma, bra för knän och leder)
nypa vaniljpulver
1 msk kokosflingor

Mixa samman allting i en blender, späd med mer eller mindre vätska för önskad konsistens.

Jordubbsmoothie, blåbär, apelsin kanel, hallon, det finns massor med gott man kan göra. Skriv smoothie i sökfältet längst upp så får ni mer recept och inspiration.

Jag ska göra mitt bästa för att peppa er här inne för att starta 2017 på det allra bästa sättet. Det blir nyttiga middagstips och hur du kan komma igång med träning – och fortsätta hålla igång hela året.
Brukar du hålla dina nyårslöften? Skriv i kommentarfältet!

 

 

  • 2015-05-18, 18:10
  • 8

Är ni redo för en ny vecka? Skönt att ha fått lite lite ledighet, nu är det fullspäckat med jobb och många möten i veckan så jag ska försöka tänka på att komma i säng och äta ordentligt så jag orkar. Det är A och O när jag har mycket, att få i mig bra mat, sömn (som jag tyvärr slarvar med då jag sitter ofta uppe för  länge vid datorn) och träning. Tränar jag mina planerade pass orkar jag med mina jobb och allt annat runt omkring här hemma.

I morse sken solen och jag tog en pw på en timma före frukost, sedan dusch och en smoothie som frukost. Den här ska ni testa om ni vill variera med tex ägg som jag tröttnar på emellanåt. Då dricker jag hellre en smoothie som mättar och är god.

IMG_1286.JPG

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kokosmjölk, lite mandelmjölk och mango. Så gott.

1,5 dl kokosmjölk (Späd med vatten eller mandelmjölk om du vill ha den tunnare.)

2 dl fryst mango i bitar (Antioxididanter)

1 msk kokosolja (alt hampaolja som är super el linfröolja.) Oljan smörjer hela kroppen inifrån och ut.

Lite riven ingefära

Lite vaniljpulver (Testar den här nya som har vaniljstänger i en kvarn man maler ner, så grym!)

2 tsk nyponmjöl (Bra för lederna och inflamationshämmande.)

0,5  tsk gurkmeja

Mixa allt, häll upp och njut av en god frukost eller mellanmål.

Letar förresten efter en ny blender, jag vill ha en som är snäppet vassare än denna då jag använder den flera gånger per dag.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Denna tog jag vid 10 efter min runda och stod mig bra utan blodsockerfall, utan att bli hungrig fram till 13,30. Den mättar och lägger sig som bomull i magen.

Smakar dessutom godis =) Har jag sålt in den tillräckligt för att ni ska prova?

Nu ska jag sätta fart, kl 19 är det Bodypump. Wiiiiii!

Kram