• 2015-07-06, 22:04
  • 11

 

För en månad sedan försvann Lisa Holm. Den meningen har jag skrivit om och om igen och om igen. Sitter med datorn i knät, vet inte vilka ord jag ska använda. För det finns inga ord som beskriver denna oerhörda tragedi. Hela Sverige blev omskadade, chockade och alla blev väldigt berörda av det ofattbara. En ung tjej som hade hela sitt liv framför sig. Hela sommarlovet väntade. Hon skulle ju bara åka hem från sitt arbete, den där söndagen den 7e juni och några dagar senare gå på sommarlov.

Det blev inte så. Istället blir hon mördad. Varför? Varför? Det går inte förstå. Det går verkligen inte förstå.

Jag tänker så oerhört mycket på henne och hennes familj. Att dom får styrka att orka.

Det finns många frågetecken men också en fruktansvärd tomhet. Sorgen och ilskan. Trots att jag inte kände henne. Men allt har varit så nära, hon kommer från lilla Skövde. Tjejerna som har gemensamma vänner mm. Allt är overkligt. Skövde har haft en sådan stor sorg dom sista veckorna men i allt detta elände finns det också ljus och värme. Jag tänker på  alla som har engagerat sig och varit med och letat efter henne. Det var tusentals personer från när och fjärran som deltog i Missing Peoples sökinsats.

Jag var med på fredagen, det var också den dagen som Lisa hittades.

Jag blev väldigt imponerad av Missing Peopels insats. Det är en helt ideell organisation och dom gör ett fantastiskt arbete. Man förstår det inte förren man är med i ett sök.

Därför har jag frågat Magnus Lindström som var MP operativa ledare under sökinsatsen efter Lisa om han skulle kunna tänka sig att skriva lite om hur dom arbetar.

Läs hans text här under.

 

Hej alla Johannas läsare!

Mitt namn är Magnus Lindström, jag är verksamhetsledare och operativ chef i Missing People Sweden/Göteborg, och jag har blivit tillfrågad av Johanna att skriva ett litet inlägg om mig, vår verksamhet, samt lite om söket efter Lisa Holm som berörde hela Sverige.

 

Jag fick kontakt med Missing People Sweden första gången då jag deltog i ett sök efter Anna 9 år i Örgryte här i Göteborg den 9 november 2012, vi var c:a 8-900 personer som var ute sökte. Det visade sig sedan att hon hade blivit kidnappad av en 24-årig man och då en av våra sökare lyckades avslöja detta blev förövaren gripen av polis och senare även dömd.

Min bakgrund är att jag var Beredskapspolis i 12 år och fick då en utbildning av Polishögskolan att efterforska försvunna personer, varpå jag efter söket efter Anna erbjöd Missing Peoples styrelse mina tjänster. Sedan dess har jag haft äran att få vara med och bygga upp denna fantastiska ideella organisation.

 Lite om Missing People Sweden:

Vi har vuxit oerhört mycket på bara 3,5 år och nu finns det lokalavdelningar i hela 24 län. Dessa består av sammanlagt c:a 250 personer som är utbildade i att leda ett sök med allt vad det innebär, alla dessa människor är engagerade helt ideellt.

 

Vi behöver all hjälp vi kan få för att kunna fortsätta bedriva den verksamhet som vi gör idag. Vill du på något sätt bidra så kan man göra det på flera olika sätt.

Du kan tex. gå med i skallgångsregistret. Du får då ett sms från oss när det är ett sök i ditt län och närliggande län om du vill hjälpa till även där.

Du kan bli stödmedlem i föreningen. 

Du kan ge en pengagåva.

Du eller ditt företag kan ge materialgåvor.

Ditt företag kan sponsra.

Du kan bidra med att vara en resurs i någon av våra lokala insatsgrupper där du får vara med och leda sök från vår sambandscentral.

Du kan erbjuda dig att vara med i någon av våra ledningsgrupper där du får vara med och säkerställa att lokalavdelningen fungerar på ett bra sätt.

Du hittar mer info på vår hemsida www.missingpeople.se

Vid frågor går det bra att maila mig på: [email protected]

Jag säger som jag brukar säga när jag håller föredrag om vår verksamhet:

Om någon som står dig nära försvinner, hur många skulle du då önska bidrog till att återfinna denne? Precis ALLA I HELA VÄRLDEN!

 

Så var med och gör skillnad…vilket vi bevisligen verkligen gör…jag lovar att du kommer att må riktigt bra av det.

Då jag är god vän med Johannas fästman Janne har mina och hennes vägar korsats vid många olika tillfällen, oftast trevliga. Tyvärr så korsades våra vägar denna gång  pga att Lisa Holm så tragiskt försvann.

Jag och Johanna hade kontakt redan i ett tidigt skede av processen och det slutade med att hon kom och hjälpte polisen, oss i Missing People, men först och främst de anhöriga, att söka efter Lisa på fredagen den 12 juni, samma dag som vi tyvärr återfann Lisa avliden.

Just denna dag var jag operativ chef vilket innebär att man är ytterst ansvarig från Missing Peoples sida. Jag var därför även delaktig i att tillsätta de roller som behövs vid ett sök. Då jag vet att Johanna är en mycket socialt kompetent och bestämd person så fick hon genast uppdraget att vara patrulledare, en uppgift som hon tog på största allvar.

Jag var med två av de tre dagar som Missing People var på plats och blev förutom oerhört förtvivlad över det som hänt Lisa väldigt berörd av det engagemang som fanns på plats, helt fantastiskt!

Det kom över 3000 människor och hjälpte till för att söka. Utöver det kom det förnödenheter som mat, dryck, container, bajamajor, ja allt ni kan tänka er. Detta utan att vi ens hade bett om det, otroligt, TACK ALLA.

IMG_2819-0.jpg

Händelsen med Lisa har inte lämnat någon i Sverige oberörd. Att se en sådan här tragedi på så nära håll är oerhört påfrestande och hjärtskärande. Framförallt när man tänker på de närstående, all styrka och kärlek till dem/er. <3

Ta vara på er och varandra därute. 

Kärlek! <3

//Magnus

Tack snälla Magnus för att du delar med dig. Jag hoppas att alla ni som läser detta inspireras att ställa upp på sökinsatser eller något annat Missing People behöver hjälp med. Man kan också skänka pengar eller sponsra. Läs ovan i Magnus text.  Du hjälper inte bara andra, det känns också bra i hjärtat att kunna göra någonting.