• 2018-06-20, 15:35
  • 17

Den här ska jag baka idag! Hallon och rabarberkaka med knäckig yta, sätt flaggor i så har du en supergod kaka i midsommar som är snabb och enkel att svänga ihop.

Jag fick tips av min kompis för flera år sedan och den här kan man göra på många olika sätt, men hallon och rabarber är så gott ihop. Man kan förstås bara göra med hallon. Den är ljuvlig och så lätt att svänga ihop.

Enkel Sommarkaka ca 16 bitar

6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl

4 tsk bakpulver

Fyllning:
400g hallon
3 dl rabarber, skär dem i ca 1 cm tunna skivor
100 g smör
3/4 dl pärlsocker

Garnering, florsocker och pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i långpannan.
Fördela fyllningen över och hyvla det kalla smöret över. Strö över pärlsockret.
Ställ plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 20-30 minuter.
Ta yt kakan och skär den i rutor.

Den blir lite så där frasigt god på ytan. Glass eller vaniljvisp funkar bra till. Älskar knäckig och frasig yta!

  • 2010-06-21, 20:11
  • 1

I eftermiddag har det varit fullt upp med fotbollsträningar varvat med handling och sånt som jag inte hunnit med i helgen. Har precis svängt ihop en mumsig kaka som jag tänkte vi kunde fika på i morgon. Vi ska dra iväg och bada med Annika och hennes barn, det skulle ju bli VARMT…! :-)

Den här kakan är superenkel och galet god!!!!

Sommarkaka:
ca 16 bitar

6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl

Fyllning:
Ca 400g hallon. ( man kan ju ta vad som…. förra veckan gjorde jag på rabarber och hallon)
100g smör
3/4 dl pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner mjölet. Bred ut smeten i långpannan.
Fördela fyllningen över och hyvla det kalla smöret över. Strö över pärlsockret.
Ställ plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 20-30 minuter.
Ta yt kakan och skär den i rutor.

Den blir lite så där frasigt god på ytan…! Glass eller vaniljvisp funkar ju också till.

Njut…!!

2010-06-21 Hälsa