• 2017-04-29, 14:56
  • 3

I morse körde jag och tjejerna spinning på gymet, ett utav våra favoritpass! Det är extra kul när vi kan gå ner och köra tillsammans. Jag älskar när jag märker hur kroppen svarar, att det går bättre för varje gång och man lär sig hur man ska få fart på sin förbränning och kondition. Testa att värma upp ordentligt, det hjälper er att orka mer.

Tränar ni tillsammans med era barn? Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att få umgås på.

Vet att många föräldrar tycker det är jobbigt när tonåringarna inte längre vill hänga med mamma eller pappa, men hitta något som alla gillar istället. Träna tex. är ett kul sätt att umgås på, dels får man in träningen i deras liv men man gör också något tillsammans. Jag märker att de är glada efteråt.

Jag och tjejerna tränar ofta grupp-passen ihop. Vi peppar varandra, det är sån glädje att få sitta på varsin cykel på ett spinningpass och alla kämpar. Det är viktigt med endorfiner, Marilyn behöver det för hon pluggar mycket och Lisa-Marie för att hon jobbar mycket.

Lisa-Marie stretchar

Alla behöver göra något som man mår bra av och man behöver ju inte sitta på ett fik med sin mamma eller pappa man inte vill, ett roligt pass tillsammans kan vara det som passar alla. Det är ju faktiskt vi föräldrar som är barnens förebilder. Även om de inte skulle erkänna det under en viss period. Hehe.

Efteråt kan man äta något gott ihop, prata om passet, lyckoruset ihop med musiken på passet och kämparglädjen tror jag är viktigt speciellt för tonåringar.

Det allra viktigaste är att göra något som barnen tycker är roligt där de kan utvecklas och få känna sig duktiga.

Det här passet var det massor med intervaller, då är det ännu viktigare med uppvärmning och kroppen kan ta i till max. Svetten sprutar, det är en underbar känsla att känna att man har kondition och orkar trycka på mer för varje gång.

Glad mamma och glada barn. Vilken härliga lördag.

Rabattkod på snygga träningskläder från Odd Molly i nästa inlägg.

  • 2016-10-29, 13:06
  • 21

Så har jag känt i veckan. Irriterad på allt, tycker alla gör fel. Arg arg arg. Känslan är hemsk. Då blir jag arg för det. Nästan så jag blev rädd för mig själv. De här dagarna är svåra. Oktober är en jobbig månad med alla tunga minnen.

Stressen äter upp mig inifrån, det är orsaken till att allt känns så dåligt. Att sitta vid datorn hela dagarna är inte min grej alls. Men jag har varit tvungen, jag har aldrig haft så här mycket uppdrag och samarbeten. Nya avtal, nya partners, nya samarbeten… mailen rinner över. Och egentligen borde jag bara vara glad.

Hur gör du för att stressa av? Berätta!

Vad gör man då. Förutom att skälla ut någon stackare som kommer i vägen, haha!

Tränar.

img_1378

Jag älskar hur kroppen svarar. I går träffade jag en vän som jobbar på gymmet där jag går. Hon är en duktig personlig tränare, så hon sa rakt ut: “Skärp dig! Du måste köra på som du gjorde innan!”

Det är det bästa man kan säga för att hjälpa någon, åtminstone mig. Att dalta funkar inte, jag behöver en spark i baken. Vi pratade en lång stund, hon har ju rätt så rätt. Jag mår så bra av träna ofta, kunna äta god mat och få lite återhämtning. Jag hatar när kroppen inte är som förut och kläderna sitter åt. Tränar jag mindre så äter jag mer. Så är det bara.

Har tränat ett par goa pass i veckan, i dag vaknade jag utvilad vid nio. Klockan tio är det CXWORKS, direkt efteråt spinning. Julia och Jessica är instruktörer, det kan inte bli bättre.

img_1373

Jag kör två pass på raken, svetten sprutar. Endorfinerna exploderar i hela kroppen. Lyckokänslan redan efter tio minuter in i passet är magisk. Jessica är grym på spinnningen, hon säger ofta under tiden att vi ska försöka gå in i oss själva även om det är svintufft pass. Blunda, inte bara kötta på, utan också mentalt fokusera på vårt inre.

Helt underbart. Jag gråter nästan, härliga låtar och alla kör åt samma håll. Visst är det häftigt?

img_1391

Gruppass är helt klart min grej. Nu har jag redan planerat in veckans kommande pass. Tabata, Bodypump och spinning. Där mellan lite styrka ute på gymmet.

Här blir det städning och sedan ska vi gå en sväng på stan. Jag njuter av att känna lugnet i kroppen. Äntligen. Träningen räddar livet på mig ibland.

Vad kör ni idag? Blir det ett pass?

 

  • 2015-02-08, 22:32
  • 10

Nu vänner ska jag äntligen lägga upp en länk där ni får bra rabatt på snygga träningskläder från mxdc! Jag tycker dom är riktigt bra, har dom både när jag springer och åker längdskidor, dessutom så klart på gymmet. (Underställ under vid längdåkning)

Gillar deras sportBH och kolla den som har likadant mönster som tightsen? Jag går upp en storlek  på dessa för jag gillar inte när det sitter åt runt om så jag nästan inte kan andas, haha.

DSC_0415

Deras kläder är normala i storlekar så välj det du brukar ha.

DSC_0465

Rosa gör mig gladare och deras nya vårjackor är super. Jag  har den i rosa och svart och Janne har grön och svart.

DSC_0348

Ni hittar mina favoriter HÄR och lagret är begränsat så är ni sugna får ni passa på. Tränar man mycket går det åt kläder kan man säga….  tvättar hela tiden hemma.

IMG_4572.JPG

Idag var vi ute på en PW i soliga Göteborg, kontraster när det är massa snö i Skövde och fina spår på berget.

IMG_4604.JPG

Eftersom vintern är kvar ett tag till och vi även ska upp till Sälen igen köpte vi äntligen skidor. Vi har pratat i flera år om att åka längdåkning men sedan blir det aldrig av. Två helger på raken har vi därför lånat Jannes föräldrars skidor för att se om vi gillar det och snacka om att bli fast. På Billingen i Skövde har vi jättefina spår, kul att ha det så nära. Jag älskar den här träningen och ska försöka åka några gånger i veckan.

Fina kängor va? =)

IMG_4603.JPG

Kan verkligen rekommendera att investera i skidutrustning.

IMG_4596.JPG

Har bott i träningskläderna idag förutom när vi åkte en sväng till Melrose och Lodge Living i Kungsbacka för att kolla lite vårnytt. Hjälp vad mycket fint dom har fått in… Ska visa lite bilder i morgon.

IMG_4671.JPG

Dags att trampa upp tempot inför Göteborgsgirot så därför kommer det även bli en del cykling och spinning. 1 timma körde vi på Nordic Wellness,  sedan var det mums med tacos efteråt. Det var längesen vi åt det man då är det extra gott. Hemmagjord guaccemole extra stark =)

Rabattlänken hittar ni HÄR. 

I morgon ska jag och tjejerna träffa Linnea i Göteborg, så mysigt det ska bli att vara ledig med dom.

Puss och kram på er alla, tusen tack för era kommentarer och även recept ni tipsar om.

Utmaning dag 21

I helgen har jag släpat lite med att lägga ut dagen före, ni är smarta som lägger till och ökar ändå. Nu är det inte många dagar kvar.

65 Squats 

50 Utfallssteg 

45 Höftlyft 

35 Crunches 

Utmaning dag 22 måndag 9 februari 

65 Squats 

50 Utfallssteg

45 Höftlyft 

40 Crunches  

Kör hårt, hoppas det även går bra med #godisstopp.