• 2017-12-05, 22:47
 • 7

Vilken dag! Jag och Janne har varit på seminarium hela dagen för Bestsellers Hjärntillskott på Svenska mässan i Göteborg,  vilka inspirerande människor vi fått lyssna på.

Ber om ursäkt för suddiga mobilbilder i hela inlägget, ingen systemkamera alls idag.

Första talaren Diana Nyad som är en amerikansk författare och långdistanssimmare som knockade oss med sin starka föreläsning, Never give up. Ge aldrig upp! 

Hon är den enda som har simmat mellan Kuba och Key West, det var så häftigt att lyssna på hennes resa hon gjort. Vilken galen grej! Och vilken närvaro hon hade, så mycket pepp och är en av de bästa jag lyssnat på.

Vi fick även lyssna på bland annat aostronaten Cris Hadfield och Gunhild Stordalen som föreläste om hur vi kan förändra världen genom sättet vi producerar mat och hur vi med våra matvanor kan påverka framtiden. Hålla vikten och midjan får man då på köpet. Hurra!

Hon pratade mycket om våra kostvanor i Sverige och hur många det är som bär på övervikt, tänk vad mycket det kan påverka om man börjar förändra sin kost och äter med ren mat och tar bort skräpet.

Vill ni utmana er, eller klättra på er personliga stege, gå på någon inspirerande föreläsning. Jag får alltid så mycket energi och vill förändra ännu mer när jag lyssnat på något som inspirerat mig.

Mycket fika, kaffe och massa gott när man är på föreläsningar hela dagen.

Jenny Strömstedt var moderator, hon är grym på att intervjua talarna efteråt.
Snygga kvinnor va?!

Hur går det med era squats och träningen? Snart halvvägs, tjoho! Hela 4400 stycken, 6 veckor och 2 dagar. Wow! Vad grymma ni är allihop som kör.

Hur går det?

Rumpan ska upp och ryggen blir rakare! Den här tiden äter de flesta mer men gör inte så stor grej av det egentligen, blir man dramatisk brukar det bara ge bakslag och besvikelse. Öka på träningen istället, vill du förbränna eller gå ner i vikt måste du öka farten. Finns ett talesätt som jag tycker stämmer rätt bra.

Villl du komma i form- Spring fort och lyft tungt. Men det stämmer faktiskt.

Då händer det grejer. Du kommer få bättre flås och du kommer tappa kilon. Lägg på ett par styrkepass i veckan och dra ner på kolhydraterna och sötsaker på veckan så lovar jag också att det händer grejer.

Men gör det inte så komplicerat.

Har så galet mycket inlägg och samarbeten som ska ut så jag måste klona mig tror jag. Veckan som kommer är fullspäckad med jobb men också massa roligheter. Vi ska nämligen till Västerås på torsdag för att se Magnus och Jessicas julkonsert och fredag åker vi vidare mot Sälen! Längtar efter skidåkning och massa snö nu och då åker vi uppåt för att få lite stämning före jul.

Nu har jag gjort mina sista 50 sista squats och ska krypa ner, i morgon ska jag köra julspinning på gymet, så kul det ska bli!

Mysig tid vi går in i nu, men den går alldeles för fort. Vi ska hinna njuta, hinna baka, hinna umgås, hinna träna, hinna köpa julklappar.

PUH. Går och lägger mig, haha. Orkar inte ens tänka på allt.

2017-12-05 Johanna Toftby ,

 • 2017-11-09, 11:44
 • 2

Hur går det för er med squatsutmaningen? Berätta! Märker ni skillnad? Ni som inte läst om vår utmaning kan göra det HÄR! Vi kör alltså 100 squats om dagen i 100 dagar och det är bara att hänga på när ni vill. Idag är det dag 18!

Berätta hur det går och dela med er av egna tips här på bloggen, vi behöver alla lite pepp nu!

Jag märker att det går lättare och lättare, jag tar ofta pauser när jag sitter vid datorn, perfekt om man sitter stilla att bara ställa sig upp och göra ett gäng knäböj. Eller om du är ute och går eller på gymmet… man kan ju köra squats var som helst. En och annan kanske tittar lite konstigt när du gör det, men passa på att utmana dem så slutar de fnissa.

Självklart gjorde jag squats även i London, de behöver inte tullas. Jag börjar alltid på morgonen, då kör jag 25-30 stycken direkt. 

Tränar jag så kör jag med vik eller med hopp. Då lägger man på lite hårdare träning och får hjälp med flåset på köpet.

Fortsätt kämpa med er utmaning, ge inte upp! Ni kommer märka stora resultat och kommer vilja träna ännu mer när ni märker att kroppen svarar. Har du inte hittat en träningskompis än så är det hög tid, att peppa varandra ger så mycket mer. Du kanske kan hitta en här på bloggen om dina kompisar är för lata?

Får ni ont i era knän? Tänk på att ha tyngden på hälarna, lägg en bok eller något under hälen om ni faller framåt. Då blir det lättare att gå rakt ner. Ni ska ner djupt, då biter det bäst. Fokusera på att hitta musklerna så märker ni av er träningsvärk. 

Gå upp om du känner av i ryggen, då ska du inte gå ner så djupt. 

Nu är det bara att köra, tänk inte att du gör det sen utan res dig upp på en gång och gör dagens övning. Sen kan du berätta här hur duktig du har varit.

 

 

 

2017-11-09 Johanna Toftby
 • 2017-10-30, 07:00
 • 44

Första veckan gjord på utmaningen, hur känns det i rumporna?

Dags för mig, Janne, att göra ett gästspel här inne igen. Har ni kommit igång med utmaningen? Jag kör självklart, vi kan ju inte ha ett ojämlikt förhållande Johanna och jag.

När vi messar varandra stämmer vi alltid av hur många utav dagens hundra squats som är klara. Passa på att dra med era nära och kära, det blir ju så mycket roligare om man peppar och hetsar varandra.

Har ni hängt med sedan starten har ni nu gjort 700 stycken!! Bara 9 300st kvar till vi tar examen, och då kommer vi strutta fram kan jag lova. Här kommer en film från igår när jag körde bland ekorrar och sälar i Slottskogen. Det gick vilt till.

I helgen har vi prioriterat att vara utomhus och ni som följer mig på instagram (janne_fors) VET att solen alltid skiner i Göteborg. Men att försöka gå en PW med en bloggare är inte alltid lätt…. Man skulle faktiskt kunna säga att det alltid är svårt för det dyker upp saker som skall fotas hela tiden. Man får nästan jogga emellanåt för att hålla en acceptabel kilometertid.

Och dyker det inte upp saker så är det selfies på agendan, ja ni fattar va? Som bloggerska så jobbar Johanna hela tiden, letar efter nya snygga miljöer att ta vackra bilder på eller en ny snygg outfit. Nedan får ni några exempel:

Vill ni ha mer från mig och mina lite mer behind the scenes bilder så hojta till i kommentarsfältet så dyker jag upp igen, dela också vettja!

Kram och en high five från mig för en första väl genomförd squatsvecka!

Janne

 • 2017-10-24, 11:40
 • 8

Wow! Vad kul att ni är många som är med i utmaningen! Nu kör vi 100 squats om dagen i 100 dagar! Du kan börja när du vill, du kan även dela om dem under hela dagen, du kan även göra dem på olika sätt.

Jag kommer tipsa er flera gånger i veckan så missa inte kika in här på bloggen. Ni som taggar #squats100dagartoftby på instagram kan vinna fina priser!

En squats är helt enkelt en knäböj där du sätter dig rakt ner som att du sätter dig på en stol.

-Dina knän ska inte gå över foten.

-Överkroppen ska inte “ramla framåt”, den ska rakt ner,  det gör den ofta i början när du är otränad, successivt kommer du märka att du kommer rakare och rakare.

-Tyngden ska vara på hälarna, inte på tårna.

-Stanna och gå upp igen när ryggen säger stopp.

-Du ska känna det bränner i lår och rumpa, fokusera på dina muskler så hittar du dem lättare.

-Lägg något under hälarna så tippar du inte framåt i början.

Här kör jag och Maggan Squats, två vikter eller en bok funkar bra i början så märker du att ryggen inte faller framåt.

-Dela upp dem i början, gör 10 åt gången om du är otränad. Du som är tränad, lägg till vikter som du håller i.

-Ta en pinne eller kvast, när du går ner i en squats sträcker du armarna rakt upp.

-Bredda dina squats, kör smalare. Lägg till hopp.

Jag kommer visa bilder även på instastory så ha koll där, nu kör vi!

Nu ska även min rumpa upp igen, jag har aldrig varit så stark som efter utmaningen för jag kickade igång min träning på en helt annan nivå. Kombinera er utmaning med annan träning så kommer du få stora resultat. Detta är ett sätt att komma igång på eller ta träningen till en ny nivå.

Heja oss!!

 

 

 

 

 

 

 • 2017-10-23, 09:06
 • 157

Nu kör vi igång en ny utmaning! För exakt fyra år sedan drog jag igång #squats100dagartoftby som blev en succe! Läs gärna om den HÄR.Tusentals körde squats i vardagsrummet, på jobbet, på tåget, på krogen, ja överallt.

100 squats om dagen i 100 dagar!

Det var galet! Tidningarna uppmärksammade det mycket och jag kunde aldrig föreställa mig att vanliga benböj kunde bli så populära.

Nu kör vi igen! Är du med? Säg ja direkt här på bloggen och utmana gärna en kompis!

En annorlunda och rolig utmaning är ett bra sätt att komma igång på. Ni var många som berättade att ni kom igång med er träning på grund av utmaningen, det är ju fantastiskt! 

Jag var i mitt livs form efter den och det ska jag bli igen. Men framförallt älskar jag utmaningar och att få träna tillsammans med er.

Nu kör vi igen! Det blir 100 squats om dagen i 100 dagar från och med nu! 

Vill du hänga med, men läser detta efter måndag 23 oktober kör du bara 100 dagar från det datumet du började. Svårare är det inte.

Eftersom det blev en sådan stor succé sist finns det ingen anledning för mig att köra någon annan utmaning. Det är så enkelt, alla kan göra benböj och man kan utföra det var som helst.

Det enda viktiga är att det är 100 stycken och man kan dela upp dem under dagen. Gör 10 åt gången i början om du är otränad. Sedan ökar du. 

Den som taggar #squats100dagartoftby på instagram kommer även vinna priser som jag tävlar ut under tiden vi kör! 

Kör du benböj kontinuerligt så får du resultat. Ju mer du tränar desto mer vill du träna och detta är ett riktigt bra sätt att komma igång på.

Rumpan ska upp, ryggen ska bli starkare!

Nu kör vi! Dra med dig sambon, kör det tillsammans, kör med barnen. Kör utmaningen på jobbet, man kan ju även köra en rolig tävlingen med kollegorna. Alla som är med kanske kan vara med i en rolig dragning om ett fin pris sista dagen. Alltså dag 100.

På rasten kör ni squats istället för att fika i soffan.

Vill du öka tempot kan du ta till vikter, hopp, utfallssteg och mycket mer. Jag kommer under tiden ge er massa tips på varianter på squats.

Är ni med? Nu kör vi! 

 • 2016-03-17, 16:00
 • 4

Bästa träningen för en snygg rumpa! Enkel övning som funkar hemma i vardagsrummet.

CXWORKS! Träning med gummiband och vikt. Det enda du behöver är ett gummiband som finns i sportaffärer, kostar inte många kronor. Ställ dig mitt vardagsrummet, gärna framför en spegel så du ser när du tränar. Här är en enkel övning som stärker både rumpa, ben, bål och du får även med överkroppen. Jag älskar träning som känns. Som bränner. Du hittar tex rumpmusklen bättre om du kör med ett gummiband för du kommer få aktivera musklerna mer.

Gå rakt ner som om du sätter dig på en stol. Gå så långt ner du kan, men du ska “inte tappa ryggen framåt”. Då går du upp igen. Tyngden på hälarna, knän något utåt och dom ska inte gå ihop på mitten när du går ner.

Rak hållning, stolt bröst. Stabilt, explosivitet. Du kommer få ut mer av din träning om du gör övningen rätt, du minskar även risken för skador.
Jag tycker gummiband är riktigt bra, det finns hur många övningar som helst. När jag lade upp den här filmen på instagram frågade många efter fler övningar. Därför kommer jag lägga upp här successivt, en och en där du kan enkelt hemma träna hela kroppen.

Det enda du behöver är ett gummiband, det kostar inte många kronor och finns olika styrkor. Tänk på att inte ta för tungt så du klarar av övningen, men det ska också ge dig ett bra motstånd. Just den här övningen kan du tex börja med 12 rep. Kör detta X3 och dom sista ska kännas. Orkar du fler gör du det. Sedan nästa övning.

Vill ni se mer film här? Vad önskar ni mer förutom dom övningarna jag ska visa med gummiband? Jag visar er gärna mina favoritövningar!

 • 2015-05-31, 23:03
 • 8

Vi har kört ett roligt kvällspass på gymmet, ben och rumpa.  Jag har även kickat igång en ny utmaning! Mer om den i morgon för bilderna ligger i min andra dator. Jag kom på när jag skulle köra squats igår att ni var många tusentals som var med och körde 100 squats om dagen i 100 dagar! Därför kör vi igen fast 50 squats om dagen i 50 dagar. Då kan dom flesta hänga på och man börjar när man vill. När jag körde squats under en lång tid varje dag blev det bra resultat som jag aldrig kunnat tro. Starkare rygg, bättre hållning och fastare rumpa. För hur det än är. Det är en muskel dom flesta tjejerna vill träna. Sedan förespråkar jag att träna alla muskler. Men utmaning är utmaning och då kan man köra sina 50 efter sin vanliga träning.

IMG_6788

Höftlyft och magträning efter ben idag. Kör ni magutmaningen? Den kör jag men inte varje dag-Räcker med 3 ggr i veckan, haha! Hemsk och skönt jobbig! Nya läsare- Skriv in magutmaning i sökrutan längst upp så kommer film mm upp. Riktigt bra träning man kan köra nu i sommar överallt.

IMG_6780

Handlade även en del nytt på MM sports idag. Behövde fylla på förrådet med vitaminer och lita annat. Jordnötssmöret är grymt. Äter stor sett aldrig bars längre. Har jag några hemma slinker dom ner och det är mycket kolhydrater och socker i nästan alla. Strunta hellre i dom och ta en frukt eller bär med tex kokoschips. Eller en rawchokladboll som du gjort själv.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Men just Questbars är bland dom bästa tycker jag om man nu vill ta en bars någon gång. Kanske på helgen? Kanske om du ute och kör ett lopp, går långt mm och vill ha något smidigt i fickan. Nån gång. :) Men vi är alla olika. Svårt med sötsug och sockerbegär, det kan trigga att du vill äta mer. Vissa bars är som en snickers… (Läs vad det innehåller)

Protein har jag i smoothie eller tar som en drink ibland efter en runda eller träning. BCAA är aminosyror jag alltid tar före och under hård träning. Hög proteinhalt, oslagbart näringsinnehåll och varken fett eller kolhydrater. Den bidrar till att öka och bibehålla muskelmassan. Minskar utmattning eller trötthet så kör denna om du tränar tuffa pass. HÄR kan ni läsa mer. Jag gillar dom mycket för det ger mig även energi. Perfekt om ni tex inte har ätit och ska ut på en runda. Jag äter aldrig frukost före jag går ut. Ett glas av denna däremot funkar perfekt. Kör jag tabata eller intervaller har jag alltid med en flaska på ett pass.

IMG_2079.JPG

IMG_2075.JPG

Dagens lunch blev sallad med kyckling, sparris, avocado och god parmesan. Olivolja också. SÅ gott och fräscht.

IMG_2011

Missa inte stort inlägg om squats i morgon. Jag skriver tips och råd till dom som vill lära sig och vill hänga på. Kanske nya läsare som inte var med i vår utmaning sist? 50 stycken om dagen gör massor! Ni kommer se resultat och förhoppningsvis vilja köra ännu mer träning om ni vill komma i gång. Squats/benböj kan man göra vart som helst.

Puss och god natt! Nu kör en väldigt rolig vecka igång!

 

 

2015-05-31 Hälsa ,
 • 2015-01-22, 00:15
 • 14

Då kör vi utmaning dag 4 torsdag den 22/1

Nu börjar vi trappa upp det lite men än så länge är det mjukstart. Är ni vältränade dubblar ni, har ni inte tränat före kommer ni nu känna av en del träningsvärk. Det är inte farligt och ni kan mjuka upp med att röra på er,  gå tex en pw, cykla, var igång. Kroppen blir ännu stelare om ni lägger er ner.

Några tips på vägen för att peppa er lite till.

Är det svårt för er att komma “rakt ner” när ni gör era squats? “Tappar ni ryggen”? Mitt bästa tips är att ni då kan lägga något under hälarna. Det är vaden som är för kort och inte van. Kommer ni upp en bit kommer ni märka det går mycket lättare.

20131026-200148

Sjukt roligt hade vi när goa Magdalena Graaf var med oss på gymmet en gång. Har ni inga viktplattor kan ni ta böcker.

Har ni svårt för att komma ner kan man också hålla sig i en stol, man har stolen framför sig och håller i ryggstödet. På så sätt blir det mindre belastning och du kommer lättare ner men får ändå träning.

1898021_10151979392668067_88370368_n1-670x465

Har du tränat mycket innan? Lägg på vikter om du gör squats. Finns hur många övningar som helst och man behöver heller inte vara på ett gym. Man kan ta något tungt, hålla framför sig när man går ner i knäböj. Man kan ta en pinne eller varför inte en kvast eller något man har hemma. Håll den över bakom huvudet så blir det en overheadsquat. Då tränar du även bål och överkropp. Grymt bra och jag älskar dom övningarna.

20130927-205232

Vill man  öka magövningar kan man hålla i något och ta upp benen. Flytta sedan det du håller i från sida till sida över magen. Så tränar du även musklerna du har på sidan.

johanna_träningsbyxor-670x670

Utfallssteg med vikt är också en övning man kan köra om man tränat innan och/eller när man kommit igång. Där får du även med överkropp men det blir framförallt tyngre övning. Gå steg framåt och håll handlarna rakt ner. Favoritövning och den biter bra.

Det allra viktigaste jag vill säga med dom här “extra övningarna” är att du ska först och främst kunna utföra en korrekt vanlig övning. Gör man inte en squats på rätt sätt kan det bli skador och man ska inte stressa iväg och avancera för fort.

Kan man inte göra utfall korrekt kommer även där dina knän ta skada.

Gör man övningarna hastigt och stressigt får man inte lika bra resultat. Du ska inte bara räkna dom och pang sedan klart. Du ska göra dom rätt också.

Noga, kontrollerat och allra bästa är framför en spegel. Titta på filmerna, ställ dig framför en spegel. Få kontroll på din andning och bra stabilitet.

Fokusera. Ingen träning blir bra om du inte fokuserar. Ta dig tid. Har man småbarn så klart dom kan vara med. Man kan göra träningen till en rolig grej med dom. Barn brukar tycka det är jättekul att vara med och träna. Allra helst med musik. Våra småttingar behöver röra på sig ännu mer än vad vi vuxna så låt dom släppa loss och dom kommer älska er träning tillsammans även om dom bara är 2 år och ännu yngre.

Men. Försök även att hitta någon stund för dig själv. 15 minuter kan räcka. Någon gång då och då.

Stretcha efteråt och ge inte upp bara för din kropp kanske skriker av träningsvärk så här i början. Våra kroppar är skapta för att röra på oss, du belönar dig själv genom att komma igång. Dela upp övningarna under dagen om du tycker det känns bättre om du är otränad.

Drick mycket vatten. Sov. Var ute i friska luften så mycket du kan.

Ge dig nu en klapp på axeln och var stolt över dig själv.

Utmaning dag 4 22/1 

25 Squats 

15 Utfallssteg (På varje ben) 

10 Höftlyft 

15 Crunches 

Puss och god natt!

 

 

 

 • 2015-01-19, 23:52
 • 30

Big wow vad många ni är som redan är med!

Vad kul att ni skriver både här och på instagram,  det är så peppande! Dra gärna med familjen, jobbarkompisar och utmana varandra. Heja oss!

Idag har jag jobbat på salongen och direkt hem till matlagning och satte mig i soffan en stund och kikade på tyger jag lånat hem till den (ev) nya soffan. Färgen blir nog jättefint till det grå på väggarna.

Köpte pastellrosa tulpaner igår när vi var och handlade, visst är det fint. Tycker allra bäst om vita eller dessa rosa. Vårigt!

DSC_0191

Flera undrar vad jag äter på dagarna och ska försöka skriva det oftare. Jag går inte på någon diet eller lchf men äter mindre kolhydrater och mer protein. Älskar pasta och potatis så det blir det på helgerna. Kommer aldrig sluta med något som är så gott. Veckorna äter jag sällan frukost direkt. Förr rasade jag om jag  inte fick i mig mina mackor. Igår tränade jag vid 10 med Johan på gymet och ingen frukost före. Protein i shakern med på gymet och mat direkt efter. Två ägg, eller gröt. Ett par finscrisp och kaffe. Hårt högintensivt pass kräver mer energi förstås.

Tänk vad annorlunda det kan bli när man vänjer kroppen. Kunde inte ens gå ut på PW med tom mage förut. Nu, kaffe innan och sedan flyger jag fram. Ingen yrsel eller blodsockerras. Det går att förändra och det är skönt att orka.

Kaffe, vitaminer . PW

Frukost vid 10-11: Två ägg en kopp med fil och blåbär, lite honung.

Lunch,  en sallad med kyckling och räkor från Willys salladsbar. Ett äpple vid 18 på vägen hem. Sedan grejade jag lite, lagade mat och vi käkade kyckling med senapssås i ugn. Vansinnigt god. Fick receptet av min kund Ankie i höstas. HÄR. Jag tar bort koriander men annars som receptet. Superenkelt och alla gillar.

DSC_0206

DSC_0210

DSC_0231

Marilyn åt potatis och jag massa brysselkål. Får inte nog av det.

Så, då vet ni lite vad jag ätit idag. Just nu har jag suttit och jobbat vid datorn i några timmar. Skrivit och skickat in veckans krönika, kollat mail, svarat er läsare i kommentarsfältet mm. Två fincrisp och ett litet glas mjölk blev det då.

Vi har klarat av första dagens utmaning och här kommer dag 2 som ni kör i morgon 20/1 Ni andra- kör igång och kör ändå i er takt.

20 Squats 

10 Utfallssteg (per ben) 

5 Höftlyft 

15 Crunches 

Kör!

Kommer sova gott med galen träningsvärk sedan igår. Kändes skönt när jag gjorde squats idag. ;)

Puss och kram!

 

 

 • 2013-09-23, 00:32
 • 5

I morse satte jag mig på tåget hem till Skövde för att byta om och åka vidare mot Sjötorp och fira mormor och gamlamormor som fyller 81 år idag. Pigg och frisk och hon skulle kunnat varit 15 år yngre. Även morfar, han fyller 87 (!) i oktober och är frisk och stark. Den bästa och roligaste presenten hade morfar köpt. I sjötorp har dom precis invigt ett nytt gym vid bandybanan och morfars present var ett årskort där så hon kan gå ner och träna så ofta hon vill. Är det inte hur kul som helst? Heja heja säger jag!

Här sjunger vi “Ja må hon leva” och alla småbarnen sjunger i för kung och fosterland.

Nere på bryggan körde jag och syster  alla 100 squats idag. Inte lika fint väder som det brukar vara här men alltid lika kul att komma hit, så mycket minnen då vi har varit här mycket när vi var barn och växte upp.

Piff och puff! Här är syrrans och Patricks tvillingpojkar som fyllt 6 år precis. Tiden går så fort… dom föddes nyss känns det som. Alvin och Milo heter dom. Tror deras farmor läser min blogg ibland så en hälsning till henne  :)

Nu ska jag visa er en helt fantastisk kaka min mamma gjorde. Eller två rättare sagt men ni ska få receptet på en idag.

Hon har alltid gillat nyttig och hälsosam kost, när vi var barn växte vi upp med potatis med skal, äckliga groddar och ketchup eller pommes visste vi inte var det var. Allt var från gården och på lördagar åkte vi in till stan (Falköping) och handlade på hälsokostaffären som var den tråkigaste affären jag visste. Där luktade allt illa och det godaste jag kunde hitta var lakritsrötter och hade vi tur stod det en låda med nötkräm på disken och då fick vi varsin. Men vi mådde också väldigt bra och höll oss friska och starka. Självklart åt vi godis och fika ibland men allt skulle vara hembakt och på “riktiga grejer” som vi sa då.

Nu äter hon mycket raw food och jag tycker det är väldigt intressant och gott framförallt. Inte upphettat och därför finns alla vitaminer kvar. Läs mer fakta HÄR.

Kolla in denna chokladkaka….. som var himmelsk. 

Klart att ni ska få mammas recept! Hoppas ni ser vad det står för just nu är jag för trött för att skriva av allt…

Ni hänger med va? Först en botten som ni blandar ihop. (mandeln ska hackas men ska kolla med henne exakt)

Fyllningen är enkel, nötter mixas med kakao och sedan blandas ihop till en smet.

Toppingen lika enkel… ta gärna lite mindre kokosolja då det alltid brukar bli lite för mycket i recepten. Lägg ihop som bilden i en form, ställ i frysen ett par timmar. Sedan kan du njuta av en himmelskt nyttig god kaka.

Här kommer den andra som också var fantastisk!

Oh la la laaaaaaaa!

Mandelbotten (kravodlad) fyllning på blåbär, cashewnötter, sötad med agavesirap. (lägre glykemisk index än honung tex) Färska björnbär. Recept kommer.

Från hemsidan länken ovan-

Rawfood är en självklarhet. Alla djur och varelser, förutom människan, lever på en 100% oupphettad föda. Och vilka är det som drabbas av sjukdomar och mental ohälsa relaterad till mat? Vad som händer när vi kokar maten är att, förutom att mer eller mindre samtliga vitaminer och mineraler förstörs, går även samtliga enzymer och allt naturligt vatten förlorat. Detta leder till vätskebrist hos oss människor, och det finns inget vatten i världen som kan kompensera för den naturliga vätskan i oupphettad mat. Det andra problemet med bristen på enzymer (som sköter varenda process i våra kroppar) förr eller senare leder till total utarmning av våra kroppar med lägre energi och sjukdomar som följd.

Sist men inte minst. GRATTIS världens bästa tjejer i våmbs f-14 som tog hem Dm-guld  idag! Ni är så starka och duktiga!

Dom vann finalen med 2-0 mot Bergdalens ik som spelades i Vedum.

 

Tack till dom bästa tränarna! Vad vore laget utan er, ni är otroliga som lägger ner enormt mycket tid och engagemang på våra tjejer .

Har haft en jätterolig dag i Sjötorp hos mormor och morfar, Lisa-Marie var med förstås och alla systrar på plats =) Vi är ju 4 stycken så det är kul när vi ses alla på en gång.

Nu har jag stretchat och ska krypa ner och sova gott.

Hoppas ni mår bra och haft en bra helg!

Puss