• 2016-12-02, 19:46
 • 15

 

Nu har julstressen börjat på riktigt. Vi skriver listor, lägger bokmärken på näten och börjar lite nöjt äntligen stryka namn som vi hittat den perfekta julklappen till. Och kanske lite barnsligt nyfiket undrar över vad samma person ska ge oss på julafton.
Var glada över den stressen. Det vore så mycket värre om vi inte kunde ge några julklappar alls. Och så har många det.
Hur kan man hjälpa ensamma och fattiga i jul? Tipsa i kommentarfältet!
Därför är vi ett glatt gäng som ska samlas i Göteborg i morgon och samla in julklappar åt familjer som själva inte kan ge några, utsatta barn, unga och familjer. Två spårvagnar ska fyllas under namnet Julklappsvagnen. Den ena står stilla på Drottningtorget och den andra åker runt i staden och samlar in julklappar. Eller presentkort, de kan vara allt från upplevelser, butiker, restauranger eller varför inte matbutiker? Men det bör vara nya saker och helst ser vi att de inte är inslagna eller om de är det, att paketen är tydligt märkta så att vi vet vad det är i.
Hur vagnen åker och vilka tider kan du läsa HÄR
Visst låter det bra? Varför har ingen kommit på det tidigare? Jo, det är en riktigt gammal idé egentligen. Den första Julklappsvagnen gick runt i staden redan 1914 och fick då in 10 000 paket. Det ska vi slå i år!
Med på resan finns ambassadörer som Lasse Kronér, Alexandra Zazzi och Claes Malmberg. Och så lilla jag då.
Kom och möt oss och gör julen god för någon som har det svårt!
Kommer du med en julklapp? Eller gör du något annat för att hjälpa i jul? Berätta gärna!

 

 • 2015-12-09, 21:07
 • 7

Mitt hjärta brister. Julen är en högtid som förknippas med kärlek, gemenskap och förväntningar. Tyvärr blir det inte så för alla. Tusentals barn och familjer har det extra svårt, många barn far illa.

Detta läste jag på FB och blev så berörd. Ni måste gå in på Givingpeople.se Vilken fantatsisk organisation, följ deras FB HÄR om kanske någon familj i just er stad behöver hjälp i Jul. Metro har startat ett samarbete med Givingpeople för att förebygga och motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige.

Läs detta… <3

http://www.givingpeople.se/ensam-pojke-soker-julafton/

Många är ensamma, många familjer har inte råd att fira jul. Men det allra värsta är när barnen far illa. Maskrosbarn jobbar hårt för att stötta och hjälpa barn och ungdomar hela året men framförallt under högtider. Under julhelgen kan det vara som allra värst. Barnen ska inte behöva vara rädda för att mamma eller pappa ligger redlösa på julafton. Det är fruktansvärt och tragiskt så mitt hjärta gråter när jag läser ungdomar berättar om sina upplevelser och tankar. Jag känner oerhört starkt för Maskrosbarn och barn som växer upp med missbrukande eller svårt psykiskt sjuka föräldrar. 

Mitt tips om ni misstänker barn far illa, kanske misstänker att en förälder är väldigt berusad när barn finns med i bilden. Kanske barnen far illa av andra orsaker? Tveka aldrig ringa kanske förskola, skola, socialen eller någon närstående.

Då är din magkänsla rätt. Misstänker ni att någon inte är nykter- då är det så. Annars skulle ni aldrig misstänka.

Som anhörig blir man medberoende och det tar långt tid innan man inser och ser vad som är på väg att hända. Det är då ni som är bredvid behöver hjälpa till. Barn ska inte bo med någon som är alkoholist eller svårt psykiskt sjuk. Men barnen älskar sina föräldrar och det blir ofta ombytta roller. Vilket förstås är fel och det får inte vara så. Det gör väldigt ont i ett barn att behöva se sin förälder full och inte kunna hantera föräldrarollen. Barn vill också sällan lämna den föräldern, det gör för ont.

Därför önskar jag av hela mitt hjärta att alla hjälper till att försöka hjälpa någon som kanske inte har det så lätt i jul. Stöd gärna maskrosbarn, dela gärna länkar på FB. Man kan skänka kläder, presentkort, kanske hjälpa någon familj med mat? Frälsis är fantastiska på att stötta familjer vid jul. Kolla just er stad vad man kan göra.

Stadsmissionen Göteborg har samlat in massor med paket när Julklappsvagnen åkte genom Göteborg i lördags till barn och familjer som inte får några paket i Jul. Fantastiskt<3 Jag skulle åkt med vagnen i lördags med Glenn Hysen, Alexandra Zazzi mfl men eftersom Lisa-Marie hade sitt 18-årskalas så kunde jag tyvärr inte.

Jag vill gärna skriva om detta här inne för bloggen har många läsare, jag hoppas detta kan hjälpa någon i jul, framförallt alla barn som är extra utsatta.

Sprid gärna vidare, vi är många som kan hjälpa till. Jag ska skänka massor med kläder till Frälsis i Skövde, även pengar till Maskrosbarn. Jag har swishat pengar till Giving people idag. Vill ni också skänka en peng så fler barn kan få en julklapp:

123 137 65 24

Har ni andra tips, sajter mm som berör detta ämne skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

Kram Johanna

 

 • 2015-05-10, 22:06
 • 12

 

En sådan lördag! Jag var i ett enda lyckorus efter loppet igår. Det är så häftigt att gå i mål! Nu i efterhand när allt landat och jag gått igenom rundan så är det några saker som vi vill ändra på nästa gång. Tex när man stannar. Vi tog alldeles för lång tid i dom första två stoppen, men vi cyklade också i en grupp till en början så det var roligt att prata med dom. Vi var ett team. Vi cyklade på och hade ett bra tempo, jag är så jäkla glad att vi klarade varenda backe. Den i bergsjön var inte så rolig, när man hade tagit sig upp för en backe var det inte långt tills nästa kom.

Läste precis att den här banan på 70 km skulle motsvara lika svår som Göteborgsvarvet. Tur jag inte visste om att den skulle vara tuff innan ;)

Ni kan läsa mer HÄR från artikeln idag. Mikke Dee var också med i vår grupp och cyklade för Stadsmissionen. Alltid lika trevlig.

Alexandra Sassi är van att cykla och hon var vår “mamma” i gruppen i början av loppet när vi körde tillsammans. Vi fick många bra tips och härlig energi från gruppen. Tack!

Jag gick i mål på 03:10:33 och då stod vi ändå i depåerna runt 20 minuter så nästa år är målet att köra på 2.40. Stör mig oerhört att jag stannade till på det sista stoppet. Då hade vi 12 km kvar bara. Visste ju att det kan vara “farligt” att stanna men ändå gjorde jag det. Jag hade bra fart, mådde hur bra som helst men så fort jag stannade och skulle ta en bulle och saltgurka blev jag yr, tappade all energi och kroppen hade svårt att få upp tempot igen. Visst är det skumt? Jag skulle självklart bara tagit något snabbt i farten eftersom jag hade bra kraft och kunde köra på. Den sista milen gick av ren vilja, kroppen var inte trött men jag hade svårt att få upp den energin jag hade innan stoppet. Gör inte det misstaget…

Direkt när vi hade gått i mål skrek jag av lycka! Fattar inte att det gick så bra trots allt. Idag är jag bara trött men undrar när smärtan ska komma som alla pratar om? Jag känner inte något alls varken i baken eller i kroppen. Lite trött i handlederna och nacken bara. Så skönt att det gick bra och att må bra direkt efter.

Vill peppa er till att testa något lopp, det ger så mycket tillbaka så man fattar det knappt. Lyckoruset är magisk. Man känner sig som en krigare som kör rakt in i mål.  För inte tala om alla som hejar på överallt. Det ska ni veta, ni som står längst vägen-Jag trodde verkligen inte det skulle hjälpa till men det gör det. Man får en kick och tar i lite till. Tack! I alla tuffa backar peppade vi varann, man hejar på dom som cyklar bakom eller framför. Man orkar ta i lite mer.

IMG_0684.JPG

Cykla ett lopp har jag inte ens haft  tanken på att göra, så stort TACK Anette på Stadsmissionen och alla andra som hade hand om oss. TACK för ert fantastiska engagemang och allt det ni gör. Det känns roligt att det det var många som cyklade i gruppen så det samlades in pengar och 80 barn kommer kunna få åka på sommarläger i sommar. <3

Ska även berätta om en grej som jag var med om i början på veckan. Jag vaknade med halsont, hade knallröd hals och fick panik. På onsdagen hade jag fortfarande ont i halsen och var så rädd att inte kunna köra loppet. Jag tog reda på allt man kan för att försöka bli av med det, men virus är lurigt. Det bröt varken ut eller blev bättre. Vet ni vad jag gjorde? Jag har hört att om man hackar gul lök och virar in i en gasbinda och sedan lägger på halsen ska hjälpa. Sagt och gjort. Jag virade om halsen fullt med lök och hade det ringt på dörren hade jag nog inte kunnat öppna. Hade jag varit hos Janne hade jag fått sova på soffan. För jag stank som en hel lökodling.

IMG_0466.JPG

Hela kvällen gick jag med lök på halsen och även dagen efter. Jobbade inte med kunder dock. Vet ni vad. Det hjälpte! Det lossnade mycket från luftrören och det röda i halsen var borta på fredagen. TACK gode gud. Cykla ett sådant lopp med halsont hade inte varit bra. Jag gurglade även mycket med saltvatten, drack vatten med honung mm. Men helt hundra på att löken drog ut skiten.

Janne fick en bild och  undrade vad jag höll på med när jag hade bandage runt halsen, haha!

Man ska inte underskatta husmorsknep.

Vårbalen igår var sprängfylld med vackra människor, god mat och bra uppträdande. Över 300 gäster i smoking och vackra klänningar, ni ska få se bilderna i morgon.

Idag har vi varit trötta och bara tagit det lugnt. Var och lyssnade på Jannes mamma i Skallsjö kyrka där hon uppträdde med schlagerkören. Det var en jättefin konsert med bara schlager. Pampigt och fin stämning.

IMG_0800.JPG

IMG_0803.JPG

Vet inte vad det är med kyrkor, men jag älskar dom.

Nu ska vi krypa ner, ska bli skönt att sova länge. Är redan sugen på att ge mig ut och cykla igen, vet ni något lopp framöver som är kul? Förutom tjejvättern, har redan kollat det och det krockar med eventet vi har på Sankt Jörgen helgen 6e juni. Men kanske något annat?

Hoppas ni haft en fin helg, i morgon kommer vinnaren i Jsquad tävlingen.

Kram!

2015-05-10 Hälsa ,
 • 2015-05-09, 09:02
 • 1

Idag smäller det! Vi har precis ätit gröt och druckit en Vitargo carboloader. Viktigt att ladda upp med kolhydrater inför loppet. Vi fixade en del igår efter jag kom ner och handlade en del på MM sports. Gillar att dom har produkter från flera leverantörer.

IMG_0627.JPG

Sedan tog vi en kvällstur för att känna av så allt funkar med alla kläder mm. Jag har fått testa en riktigt grymt cykel från Merida och gillar den! Kanske blir mer cykelträning framöver efter detta.

IMG_0628.JPG

Janne har värsta grymma outfiten från Mxdc, vi cyklar i kompressionskläder båda två. Dom sitter så skönt på, känns som man inte har några kläder på kroppen och dom andas. Köpte även underställ, supersexig blöjbyxa men vilken skillnad. Fick bra hjälp av Johan på Intersport på köpcenter 421.

IMG_0626.JPG

Nu taggar vi Göteborgsgirot och snart ska vi ta på oss, cykla bort till Ullevi och möta upp dom andra i vår grupp. Vi cyklar för Stadsmissionen och jag tvekade aldrig även om loppet är långt. Det känns bra att kunna göra skillnad och få fler att cykla för stadsmissionen. Alla pengar går nämligen till ett sommarläger för 80 barn i sommar. Det gör att jag ska trampa på så vi klarar detta! Här kan du skänka en gåva och läsa om vad dom gör.

 

 

 

Det ska bli jättekul, jag har tävlingsnerver nu och Janne får ha med sig HELA mitt medicinkit i väskan. Jag har ju en släng av hypokondri, haha! Måste ha typ bricanyl, magmedicin mm. Har inga sjukdomar alls, jag är bara sjukt störd att jag tror att något ska hända så allt måste med. ;)

Håll alla tummar och heja på alla cyklister! Nu ska vi se Göteborg från cykel och ta oss genom 7 mil!

Puss och kram!

 

 • 2015-05-01, 13:07
 • 8

Första Maj är äntligen här! Har ni en fin helg? Som jag älskar den här tiden, det är nu allt det vackra börjar i Sverige. Igår hade jag några möten sedan en plåtning för GT och gjort ett stort tränings reportage, men det vräkte ner regn så vi fick ställa in det tyvärr. Vi kör nästa vecka istället och hoppas på bättre väder då. Det sprack upp till eftermiddagen, kvällen men då var det lite för sent.

Ska visa vad man kan göra för träning utomhus och att det finns många varianter både på explosiva med puls och med styrka. Bästa träningen är utomhus om man kan nu när det börjar bli fint. Ska bli kul!

I morse tog vi en runda före frukost och det är så fint i Göteborg nu.

IMG_0096.JPG

IMG_0120.JPG

IMG_0122.JPG

Älskar dig mer än livet och är så glad över att ha dig vid min sida. Tänk att det är fjärde sommaren ihop och lika nykär som i början.

Igår kväll var vi iväg en sväng på Fiskekrogen då vi hade fått en trevlig inbjudan från vår gemensamma vän Micke som arrangerade “Moet & Chandon” vinbaren. Mysigt och trevligt. Dom har renoverat och gjort så fint, vilken utsikt vid kanalen. Ni missar väl inte deras fantastiska skaldjursbuffé på fredagar och lördagar?

IMG_0087.JPG

Vackert vid kanalen. Janne håller på kolla en lägenhet i huset bredvid, gud vad mycket fina lägenheter det finns ute nu! Jag ska gå och titta på en på söndag när han är borta, hehe. Tänk om jag slår till och han har en ny lägenhet när han kommer hem? ;)

IMG_0090.JPG

Här är jag med Janne och Lasse som driver Fiskekorgen.

IMG_0083.JPG

IMG_0069.JPG

IMG_0089.JPG

Här är Micke och Janne. Kolla Mickes skor, snygga va! Lite brun också ;) Men jag tror Janne lär få färg i helgen. I morgon åker han ner till Marbella med grabbgänget några dagar på deras årliga resa och är hundra det kommer bli kul.

Det närmar sig Göteborgsgirot! Nästa helg cyklar jag och Janne för Stadsmissionen och hoppas bara mina knän håller. Längre lopp är inte roligt för dom krånglar en del. Men jag kör på och tror det funkar. Annars får väl Janne ha mig på pakethållaren haha!

Träningen i veckan har gått bra, har kört Body pump, tabata, löpning, leg works och spinning. Igår tog jag vilodag och idag ska jag cykla en bra bit.

IMG_9983.JPG

Lagom svettig och mör efter spinningen i onsdags. Nu kommer jag äta lite mer kolhydrater, jag märker stor skillnad när jag äter tex gröt på morgonen och ska köra Body pump. Jag orkar mer tex på tuffa tabata/interallpass så det är skönt att veta hur kroppen fungerar. Man får testa sig fram. Jag äter mindre kolhydrater tex på em, kvällen men mer protein. Jag håller blodsockret helt under kontroll genom inget skräp eller snabba kolhydrater.

Det är roligt att tjejerna också kör mycket träning och tycker det är intressant med kosten. Vi gör mycket tillsammans, annars är det mest kompisarna men på gymmet och middagar är det roligt även med mamma verkar det som. ;)

Lite senare ska vi till min mamma på middag, ska bli kul att träffa hela familjen.

Hoppas ni får en fin och mysig 1 maj!

Kram så länge

 

 

 

 • 2015-02-06, 20:11
 • 3

Härliga fredag är här! Har ni det bra?

I fm hade jag en tid hos min massör, det var perfekt timing eftersom jag hade en grym träningsvärk och även vilodag från träningen idag. Man ska inte träna efter man fått massage. I morgon ska jag och Janne åka längdskidor igen, gud vad kul det ska bli!

Jag kommer öka på träningen en del för vet ni vad jag ska göra i maj? Jag ska cykla Göteborgsgirot! Igår träffade jag Anette från Stadsmissionen som ville berätta lite om vad dom gör och även fråga om jag ville bli deras ambassadör.

Göteborgs stadsmission gör ett fantastisk jobb och det är självklart att jag vill bli deras ambassadör. Jag är en total känslomänniska så jag blir gråtfärdig bara jag går in på deras hemsida. Det är så många som har det svårt och är utsatta, därför vill jag gärna vara med och hjälpa till med det jag kan.

Ska skriva mer om vad dom gör men det första uppdraget jag kommer göra är alltså cykla Göteborgsgirot 9 maj. Det kommer finnas en speciell grupp man alltså kan anmäla sig till och man betalar några hundra mer än den vanliga anmälningsavgiften. Hela startavgiften går direkt till stadsmissionen så nu hoppas jag att fler kommer cykla för dom.

Vill ni hänga på? Vi gör detta tillsammans! Det är tre månader kvar och ni kommer hinna träna mycket innan.

DSC_0327

Tack underbara Anette för ett trevligt möte. Nu kör vi!

DSC_0330

Jag kommer blogga mer om hur jag ska träna inför loppet och jag hoppas få med mig många här inne. Tillsammans gör vi skillnad både för dom utsatta och för oss själva.

IMG_4457

Gå in HÄR för att läsa mer om loppet. Det kommer bli jättekul!!

Nu kör vi fredagsmys här hemma, darling har precis kommit hit och ljusen är tända. Jag ska göra ungsstekt torsk och bäst att sätta fart.

Stor kram!

DSC_0357