• 2020-03-05, 22:30
  • 28

I dag hölls den sista rättegången mot den stalker som förföljt mig, hotat mig och gjort mitt liv till en mardröm. Jag trodde inte det skulle vara lika jobbigt i dag, men när vi klev in i rättssalen mådde jag illa av att bara se den åtalade. Jag känner så mycket asky för allt vad hon har gjort att det finna inga ord kvar. 

I dag hörde vi den fjärde målsäganden, som blev kontaktad av den åtalade efter att ha varit med i tv. Sedan började allting för henne med en ny nätkompis som hade en så hemskt historia. Hennes föräldrar var döda, hon var gravid och hade leukemi… hennes pappa hade mördat hennes mamma… och förgripit sig på henne också. Jag trodde inte mina öron när jag hörde allting hon hittat på. 

När det blev för konstigt och målsägande försökte bryta kontakten så började hoten välla in. Jag har hört den historien så många gånger nu i olika varianter, även om detta nog var den värsta. Men det här offret råkar vara en polis. Kanske inte det smartaste offret att välja ut, om man säger så. 

 Eskilstuna-Kuriren som var på plats skrev ett långt och bra referat från dagen för er som vill veta mer, läs det HÄR.

Åklagaren Jessica Wenna har varit fantastisk. På alla sätt. Hon yrkar på att den åtalade ska få fängelse mellan sex och tio månader. Försvaret yrkar på att om hon fälls så ska hon få skyddstillsyn, alternativt kombinerat med fängelse. Olaga förföljelse och övergrepp i rättssak mot mig, de andra olaga hot, ofredande och övergrepp i rättssak. 

Själv tycker den åtalade att det är jag som har hängt ut henne i mina kanaler. Hon tycker så synd om sig själv och att det har orsakat stor skada för henne. Stackars henne. Eller hur… 

Men jag har inte hängt ut henne. När jag efter många års terror kunde identifiera henne skrev jag förnamn och ort. Det finns enligt Eniro över 400 personer med det förnamnet på den orten. 

Det hon orsakat får hon stå för och nu ska rätten straffa henne för alla brott. Ni ska vet hur tacksam jag är för allt ert stöd, alla som varit med som åhörare, alla som peppat mig, alla som själva varit utsatta för henne, alla ni är otroliga! Ni anar inte hur mycket det betyder för mig! Mina älskade tjejer var med mig i dag. De har också haft det riktigt jobbigt och blivit utsatta för henne, detta har varit fruktansvärt. 

Här är Terese Tsarouchas, mitt målsägarbiträde/advokat som också kommer från Skövde. Fantastisk advokat som varit ett stort stöd under ett år snart.

Alla ni som är utsatta för brott, även om det är på nätet, kränkning, hot, stalking, förtal och identitetsstölder: Anmäl, anmäl, anmäl! Lyssna inte på trams om att strunta i hat och hot, det är fortfarande brott även om det är på nätet och det enda sättet att få bort det är fällande domar. Inte att lida i tystnad. 

Jag mådde så otroligt dåligt hela förra året 2019, samtidigt som jag släppte bok och skulle ha ett roligt år så var jag dödshotad, jagad och hade ett rent helvete. Men det var det värt om vi får den här personen att sluta terrorisera människor som hon gjort i minst tio år.

Nu har jag gjort vad jag kunnat, det var mycket frustration och känslor i dag men jag ska berätta allt när domen vunnit laga kraft.

19 mars klockan 11.00 meddelas domen.