• 2019-06-15, 12:54
  • 5

Vilket fint studentfirande vi var på igår! Grattis allihopa och tack för så fina studentfester ni ordnat. Jag vet hur mycket arbete det ligger bakom.

Vi åkte runt och uppvaktade våra nära vänners barn som nu äntligen sprungit ut, fått sin examen och tagit studenten! Hade velat stanna länge på alla studenter vi var på men så svårt när de tar samtidigt. Men på ett sätt är det en riktigt festlig känsla när alla tar studenten samma dag, det är en som en enda stor folkfest. Ballonger och tält i varannan trädgård. Så kul och så festligt.

Många frågar efter klänningen, den finns HÄR. Örhängen köpte jag i en liten butik i Göteborg som heter Musa. Ligger bredvid babybutiken Livly. (Solglasögon Cloe. Skor Sain Laurent. Många som frågat)

Fixa presenter är kul!

Grattis Petter!

Så roligt att Annika hade gjort studentmössorna.

Vidare till nästa student.

Grattis Erik!

Kompis Kickis äldsta son Adam, så roligt att ses, han och Linnea min syster är jämngamla.

Det blev en vacker dag.

Vidare mot tredje studenten! Grattis Melvin och Merina! Kusiner som firade ihop, idylliskt vackert med hästar och så vackra omgivningar. ‘

Så glad att tjejerna är med på alla fester och middagar när det är kalas. De tycker det är så roligt att få träffa alla, tjejerna och Melvin har växt upp tillsammans, jag och Hanna är barndomskompisar och barnen lekte mycket när de var små. Varje gång de ses även om det kan dröja mellan så är det som de sågs igår.

Stolta föräldrar.

Marilyn jobbar i delikatesscharken på Kvantum, hon hade varit med och gjort de fina brickorna.

Så fint med alla björkar.

Melvins mormor och morfar och mamma Hanna med sina tvillingssystrar Tina och Lottie. Vi har känt varann i hur många år som helst. Jag växte upp i metropolen Åsarp och Hanna i Kinnarp. :-)

Har växt upp med hästar och kor, pappa hade lantbruk och vårt stora intresse var hästar. Levde för hästlivet som barn och tävlade mycket. Saknar det men får ta upp ridningen när jag inte jobbar så mycket.

Tack alla för fina studentmottagningar, idag tror jag både studenter och föräldrar vilar. I morgon är det balen!

 

 

 

2019-06-15 Johanna Toftby

  • 2019-06-11, 19:09
  • 24

Här kommer lite tips om ni ska bjuda på tårtbuffe eller dessertbord till studenten eller eller om ni ska ha fest!

Första tipset är listor. Jag är listornas mästare, haha. Stor fest kräver planering. Skriv upp allt. Gärna dag för dag vad du ska göra, så bockar du av. Så sover du bättre om natten när festen närmar sig.

Hinner du inte baka eller fixa dessert, köp färdigt. Finns massor med gott och dessa kostar inte mycket. Man måste inte baka, det går att göra läcker dessertbuffe ändå och du slipper stupa av trötthet om du inte hinner.

Men man kan fixa det så allt känns lyxigare och personlig känsla. Allt är upp till kreativiteten och fantasin.

Jag köpte ett gäng frysta tårtor från Almondy men det finns mycket gott i frysdisken eller om du köper vanliga tårtor. Blanda hej vilt! Jag hade massor till Marilyns student. Blir läckert med olika och dekorera med vad du tycker om. Blir fint om du lägger ut blommor, sätter flaggor på tårtorna. Är det högtisdag går jag all in.

Så här gjorde jag:

Jag valde att dekorera lite med samma innehåll som tårtorna innehåller.

Den här jordgubbsmoussetårtan är magisk. Tänk på att inte låta tårtorna stå framme länge, läs på förpackningar. De är lättare att skära när de är frysta. Förbered allt du ska dekorera innan och lägg på eller runt om när du ställer fram.

Mina stora tallrikar är Vista Alegra, de största. Älskar dem, så fina att ha tårtor eller snittar på.

Smält vit choklad i vattenbad, blanda i en droppe röd karamellfärg så blir det rosa. Ringla över jordgubbar och dekorera. Fint att ställa fram som det är också. Och gott! Lade även på blandade bär. Blir syrligt till tårtan.

Lemonmousse tårta! Också galet god… skär limeklyftor och lägg på. Hade slut på citron så tog lime, men tycker de är så fina i färgen till det gula.

Chokladtårta med maränger ovanpå. Slurp! Jag dekorerade med rosa små maränger runt om.

Vegansk! Choklad, mousse och nötter. Vacker som den är!

Klassisk mandeltårta! Stödde massor med flagad mandel runt om.

Och den kända dajmtårtan som alla älskar. Jag rev mycket choklad och strödde över.

Ska du ha student? Sätt flaggor och lägg ut gulblå serpentiner runt om tårtorna. Ställ dem tätt så blir det mer överskådligt, har du flagga på liten stång, ställ ut den.

Kan inte vara för lite svenska flaggor på en stor högtisdag. Jag lägger även ut massa långa murgrönor, klipp grenarna dagen före, sätt dem i vatten så håller de hela dagen sen när du lagt ut dem på borden.

Lycka till med era dessertbord och kalas, glöm inte att njuta av festen.

 

 

 

  • 2019-05-25, 18:25
  • 16

Har ni student kommer ett roligt tips på söta studentmössor till välkomstbubbel! En kund till mig tipsade mig och jag gjorde dessa till Marilyns student förra året. Det var mycket uppskattat bland gästerna att få välkomstdrink med en söt studentmössa som drinkpinne och Marilyn tycke de var jättesöta.

Mössorna är gjorda av mashmallow som är doppade i choklad, sedan satte jag små sockerpärlor som knapp. Jag älskar sånt här och det blev så fint.

Jag har massor med tips som kommer i min bok Middag hos mig! Så roligt att fixa och göra fint för gästerna, det är väldigt uppskattat och visst är det kul att komma på fest när det är pyntat och fixat.

Studentmössorna är busenkla men var inte darrig på handen för det är lite pilligt. Var inte stressad när du gör dem, haha.

Skippa knappen om du tycker det är för pilligt. Blir fint ändå. Men visst är de supersöta med den lilla knappen så det blir som riktiga mössor.

Jag köpte sugrör i guld och vitt, tyckte dessa vara så festliga till just en student. Den största dagen för alla ungdomar, så mycket att fira, så mycket känslor och alla år de kämpat i skolan. Gemenskap och glädje. Det är underbart att se sina barn ta studenten och vara så glada.

Börja med att klippa marshmallows i två delar, köp de större. Smält mörk choklad i vattenbad, förbered allt på en bricka så du har allt framför dig.

Jag hittade strössel som små sockerpärlor, står där allt strössel finns i matvarubutiken. Annars beställ på nätet.

Börja med att doppa ner “mössan” i smält choklad. Lägg ner mössan ner på bakplåtspapper och dra lite bakåt så du får en skärm. Bara toppen på marshmallows ska man dra något bakåt så får du en skärm som en studentmössa.

Lyft den bakre delen något som du ser på bilden.

Låt de stelna något innan du fäster lilla sockerpärlan som knapp, annars åker den ner. Fäst med en pincett. Jag bara trycker dit den lätt så sitter den.

 

Låt mössorna stelna, det funkar att göra dem några dagar före men chokladen kan torka något, helst dagen före om du hinner. Men funkar absolut ett par dagar.

Fäst ett sugrör i mössan, tryck bara upp sugröret en liten bit i mössan och ställ ut i champagneglasen, häll upp det ni vill bjuda på och servera era gäster.

Succé på drinkbordet!

Njut och ha en fantastiskt student, det är helt underbart kul!