• 2020-06-05, 14:42
  • 20

Nu går många in i den roligaste veckan man kan vara med om- Studentveckan! Vi har studenten nästa fredag här i Skövde och jag vet många som håller på att förbereda och frågar efter tips. Jag har ett stort kapitel om just studenten i min bok, där har du allt! Ta fram boken om du har den hemma, det finns mängder med recept och massor med tips om du ska duka och pynta.

Dessutom har jag en rabattkod på boken! Skriv koden Middag hos mig så får du den för 129kr, mot ord pris 189kr! Koden gäller till den 7 juni så ni har helgen på er. Beställ boken HÄR!  
Perfekt studentpresent också för du har 240 sidor med goda recept som passar alla åldrar, vet många som tycker det är en fin bok att ha framme.

Jag älskar studenten! Bästa man kan vara med om,  att fira alla år i skolan, det är en så stor dag med så mycket känslor. Roligaste vi varit med om, för inte tala om alla tårar, åh vad fina alla är, så glada och har hela livet framför sig.

Tips till föräldrar: Häng på studenten en flaska vatten eller ramlösa, även någon godisbit. Mina tjejer bara hällde i sig vattnet och åt upp godiset, lite snabb energi är bra. Full fart för dem nästan ett dygn.  ;-)

Här hade moster med en liten flaska champagne såg jag, haha!

Duka och gör klart allt i tid. Så sover du bättre, haha.

Många frågar om jag hade tårta mm. Ja! Klart man ska ha tårta :) Men jag bakade även cake pops och god sommarkaka, allt det finns i boken. Jag köpte en del färdiga tårtor och blandade, det blev fint att duka upp så det blev en vacker tårtbuffe.

Något många ofta frågar om är även allt pynt. I boken har du med allt. Jag fullkomligt älskar att göra fint, skriv listor och planera, björkar och massor med blommor tex gör allt. Vilda blommor man kan plocka är gratis, be någon hjälpa dig för man klarar inte en hel student själv. Jag var ledig en hel vecka innan. Men roligaste jag gjort.
Massa ballonger, flaggor och även tyg kan man vira runt och göra det pampigt och vackert. Låna saker är smart också.

Jag hade även stora bågar vi gjorde av björkar pappa hjälpte oss med, där hängde jag ett stort kort och ballonger och blå/gula band. Pampigt när gästerna kommer.

Knyta massor med grönt, björk tex är fint runt duken, finns massor med sånna tips i min bok.

Cake pops och studentmössorna är populära! Det ska jag göra till lillebrors Carls student, pappa frågade och klart jag vill göra det. Roligt att hjälpa till!

Sist men inte minst, allra viktigast. Glöm inte njut. Man roddar inte en student själv, ta hjälp. Det är roligare tillsammans.

Njut av en stor dag och grattis alla vackra studenter!

 

  • 2018-06-18, 19:37
  • 11

I onsdags, två dagar före studenten hade jag bokat in storstädning med HomeMaid! Så skönt att få hjälp med en riktig storstädning när jag hade fullt upp med allt annat som skulle förberedas. Vilken lättnad när gänget dök upp mitt i all stress.

Har ni städbolag ibland?

Sist jag gjorde hade städning här hemma med Homemaid blev jag otroligt nöjd. Jag tycker man ska vara kräsen när det gäller städbolag, det är så viktigt att allt blir bra och att de har sekretessavtal och att gänget är proffsiga som kommer. Jag är supernöjd med de här gänget, så goa och trevliga och städar så bra. Lucy älskar dem :)

Här puffas det och soffan dammsugs noggrant.

Tänk vad bra att man också kan anlita dem speciella tillfällen, som inför en stor fest eller tänk vid jul? Eller studenten eller andra högtider när man vill få det riktigt genomstädat. Det är en stor lättnad att få hjälp med sånt.

Putsad och rengjord ugn.

Självklart har de sekretessavtal, nyckelrutiner som de håller hårt på, kollektivavtal och avtalsenliga löner.

Alla fönster putsas.

HomeMaid finns i hela Sverige, klicka in HÄR så du kan läsa mer och se vilka bra priser de har. Skövde finns inte med just nu men de hälsar att de kommer att lösa städning här också snart! Hurra! Skulle ni vilja det?

Jag vill nämligen boka in dem för att köra varannan vecka städning framöver så jag hinner med allt annat jobb. 

Tusen tack för en superfin städning, vi ses snart igen!

 

 

  • 2017-04-26, 23:00
  • 8

När jag var klar med alla mina kunder idag  gick jag bort till Sällskapet, en mysig krog som ligger nära centralen här i Skövde. Helene smsade mig igår och frågade om vi skulle ses, spontant en vardag är det bästa! Jag och Helene har känt varandra i över 20 år och fick våra äldsta barn samtidigt och våra äldsta lekte ofta. Nu klipper Lisa-Marie Axel och det är så mysigt att se, jag blir nästan tårögd.

Om bara två månader är det skolavslutning och studenten. Vi känner många som går ut skolan i år, min systers dotter tar studenten som vi förstås ska vara med på och min kompis Helens son Axel som vi ska uppvakta helgen efter.

Många hör av sig om tips, jag skrev massor inför Lisa-Maries student förra året. HÄR tex. Skriv även student i sökfunktionen längst upp så hittar ni massor.

Det är något alldeles speciellt med just studenten. Jag ryser när jag tänker på det, för man har ju sina egna minnen. Vilken fin dag! För inte tala om sina egna barn, har nog aldrig gråtit så mycket som den dagen.

Det är ju den största dagen i sitt liv man får fira med sina bästa kompisar, som en bekräftelse på att man klarat skolan och de sista åren i gymnasiet.

Jag och min bästa vän Helene satt länge och pratade om detta ikväll. Hon var rörd till tårar när hon berättade om sin kille som hade provat ut en fin kostym och smoking till balen. Man stöttar sina barn hela vägen fram, de kämpar och sliter och tänk när det bara är några veckor kvar till dagen D.

Jag ser fram emot alla studentfester, det är så mycket glädje och kärlek i luften, om ett år är det Marilyns tur att ta studenten. Jag kan säga att jag har redan bockat av vad jag ska göra , men vad jag också INTE ska göra. Hjälp vad mycket jag hade att fixa med, men nästa år ska jag städa mindre och inte göra lika mycket mat själv.

Om tre veckor åker jag och Helene med fyra goa tjejer till Barcelona, ikväll har vi planerat resan, vi är så taggade! Planera är ju halva grejen.

Den här resan ska jag inte jobba, jag ska njuta av cava, alla mysiga restauranger, sol och bad med mina bästa vänner.

Natti natti

 

2017-04-26 Johanna Toftby
  • 2017-04-25, 09:45
  • 2

I samarbete med Blueco.se 

Även om det snöar idag är det äntligen maj nästa vecka. Underbart! Om två veckor åker vi till Palma för rekresa inför min tjejresa  i september, då kommer flera klänningar från Miss June åka med igen. Vill ni ha en klänningen med den perfekta passformen, snygga detaljer måste ni kolla in Miss June! HÄR. 

Superfina klänningar som jag använder om och om igen. Den rosa, pudriga är jättefin tex till ett sommarbröllop eller sommarfesten. Ni kanske ska på studenten? Vi har flera studenter i år vi kommer att uppvakta, tänk att det bara är ett år kvar till min yngsta att ta studenten. Bara ett år kvar! Härligt för ungdomarna att räkna ner till deras största dag i deras liv.

Nu ska jag göra ordning mig för att åka ner till radion, klockan 11 är jag med i föräldrapanelen där vi lyfter fram allt kring barn och ungdomar, ni kan lyssna HÄR eller på 100.3