• 2020-06-05, 14:42
 • 20

Nu går många in i den roligaste veckan man kan vara med om- Studentveckan! Vi har studenten nästa fredag här i Skövde och jag vet många som håller på att förbereda och frågar efter tips. Jag har ett stort kapitel om just studenten i min bok, där har du allt! Ta fram boken om du har den hemma, det finns mängder med recept och massor med tips om du ska duka och pynta.

Dessutom har jag en rabattkod på boken! Skriv koden Middag hos mig så får du den för 129kr, mot ord pris 189kr! Koden gäller till den 7 juni så ni har helgen på er. Beställ boken HÄR!  
Perfekt studentpresent också för du har 240 sidor med goda recept som passar alla åldrar, vet många som tycker det är en fin bok att ha framme.

Jag älskar studenten! Bästa man kan vara med om,  att fira alla år i skolan, det är en så stor dag med så mycket känslor. Roligaste vi varit med om, för inte tala om alla tårar, åh vad fina alla är, så glada och har hela livet framför sig.

Tips till föräldrar: Häng på studenten en flaska vatten eller ramlösa, även någon godisbit. Mina tjejer bara hällde i sig vattnet och åt upp godiset, lite snabb energi är bra. Full fart för dem nästan ett dygn.  ;-)

Här hade moster med en liten flaska champagne såg jag, haha!

Duka och gör klart allt i tid. Så sover du bättre, haha.

Många frågar om jag hade tårta mm. Ja! Klart man ska ha tårta :) Men jag bakade även cake pops och god sommarkaka, allt det finns i boken. Jag köpte en del färdiga tårtor och blandade, det blev fint att duka upp så det blev en vacker tårtbuffe.

Något många ofta frågar om är även allt pynt. I boken har du med allt. Jag fullkomligt älskar att göra fint, skriv listor och planera, björkar och massor med blommor tex gör allt. Vilda blommor man kan plocka är gratis, be någon hjälpa dig för man klarar inte en hel student själv. Jag var ledig en hel vecka innan. Men roligaste jag gjort.
Massa ballonger, flaggor och även tyg kan man vira runt och göra det pampigt och vackert. Låna saker är smart också.

Jag hade även stora bågar vi gjorde av björkar pappa hjälpte oss med, där hängde jag ett stort kort och ballonger och blå/gula band. Pampigt när gästerna kommer.

Knyta massor med grönt, björk tex är fint runt duken, finns massor med sånna tips i min bok.

Cake pops och studentmössorna är populära! Det ska jag göra till lillebrors Carls student, pappa frågade och klart jag vill göra det. Roligt att hjälpa till!

Sist men inte minst, allra viktigast. Glöm inte njut. Man roddar inte en student själv, ta hjälp. Det är roligare tillsammans.

Njut av en stor dag och grattis alla vackra studenter!

 

 • 2019-06-11, 19:09
 • 24

Här kommer lite tips om ni ska bjuda på tårtbuffe eller dessertbord till studenten eller eller om ni ska ha fest!

Första tipset är listor. Jag är listornas mästare, haha. Stor fest kräver planering. Skriv upp allt. Gärna dag för dag vad du ska göra, så bockar du av. Så sover du bättre om natten när festen närmar sig.

Hinner du inte baka eller fixa dessert, köp färdigt. Finns massor med gott och dessa kostar inte mycket. Man måste inte baka, det går att göra läcker dessertbuffe ändå och du slipper stupa av trötthet om du inte hinner.

Men man kan fixa det så allt känns lyxigare och personlig känsla. Allt är upp till kreativiteten och fantasin.

Jag köpte ett gäng frysta tårtor från Almondy men det finns mycket gott i frysdisken eller om du köper vanliga tårtor. Blanda hej vilt! Jag hade massor till Marilyns student. Blir läckert med olika och dekorera med vad du tycker om. Blir fint om du lägger ut blommor, sätter flaggor på tårtorna. Är det högtisdag går jag all in.

Så här gjorde jag:

Jag valde att dekorera lite med samma innehåll som tårtorna innehåller.

Den här jordgubbsmoussetårtan är magisk. Tänk på att inte låta tårtorna stå framme länge, läs på förpackningar. De är lättare att skära när de är frysta. Förbered allt du ska dekorera innan och lägg på eller runt om när du ställer fram.

Mina stora tallrikar är Vista Alegra, de största. Älskar dem, så fina att ha tårtor eller snittar på.

Smält vit choklad i vattenbad, blanda i en droppe röd karamellfärg så blir det rosa. Ringla över jordgubbar och dekorera. Fint att ställa fram som det är också. Och gott! Lade även på blandade bär. Blir syrligt till tårtan.

Lemonmousse tårta! Också galet god… skär limeklyftor och lägg på. Hade slut på citron så tog lime, men tycker de är så fina i färgen till det gula.

Chokladtårta med maränger ovanpå. Slurp! Jag dekorerade med rosa små maränger runt om.

Vegansk! Choklad, mousse och nötter. Vacker som den är!

Klassisk mandeltårta! Stödde massor med flagad mandel runt om.

Och den kända dajmtårtan som alla älskar. Jag rev mycket choklad och strödde över.

Ska du ha student? Sätt flaggor och lägg ut gulblå serpentiner runt om tårtorna. Ställ dem tätt så blir det mer överskådligt, har du flagga på liten stång, ställ ut den.

Kan inte vara för lite svenska flaggor på en stor högtisdag. Jag lägger även ut massa långa murgrönor, klipp grenarna dagen före, sätt dem i vatten så håller de hela dagen sen när du lagt ut dem på borden.

Lycka till med era dessertbord och kalas, glöm inte att njuta av festen.

 

 

 

 • 2019-06-10, 17:00
 • 7

Nu börjar stora studentveckan för många i Skövde, hur har ni det? Stressigt och fullt upp vet jag sedan mina studenter vi haft. Glöm inte njuta, det är livets höjdpunkt!

Ska ni göra cakepops att bjuda på? Eller till festen eller midsommar. Enkelt, gott och festligt att ställa fram. Dessa misslyckas du inte med. Tog några gånger innan jag upptäckte knepet.

För så här vill man inte att det ska se ut. Katastrof när alla smälte, haha.

Istället har jag andra tips, nu vet jag hur de ska bli snygga och goda. Pinnen måste frysas fast, följ steg för steg så har du söta cake pops till festen. Dekorera hur du vill, Lisa-Marie gör så fina med massa strössel som hon gjorde till Marilyns student.
Jag gillar dessertbuffe där man ställer upp massor, dekorera med flaggor och lite festliga dekorationer så blir det inbjudande.

I år när vi fotade till boken doppade jag dem i vit choklad och satte ett gul blått band, enkelt men blev fint.

Fint att ställa fram antingen till dessertbordet eller till fördrinken när alla kommer.

Jag använder papperssugrör som jag klippt av på mitten. Köpte dessa rosa på Partaj. Idag hittade jag vita korta på Panduro som är just till Cake pops.

Mixa kakorna och rör ihop med färskosten. Rulla till bollar.

Smält chokladen, ska du ha vit, köp knapparna. Den vita som blockchoklad är kladdig och för tjock att doppa i.

Doppa pinnen 1 cm ner i chokladen. Sätt ner den en bit rakt ner i de färdigrullade bollarna. Den fäster om du doppar pinnen i smälta chokladen.

Ställ i frys en timma. Ha tålamod, måste bli kalla så pinnen fäster.

Ta ut bollarna ur frysen. (kylen funkar också) Doppa dem i den smälta chokladen.

Chokladen får inte vara varm, då lossnar pinnen. Snurra sedan bollen i luften, ställ den inte direkt på brickan för då får du en “platta”. Det är fint om de är runda. De torkar snabbt. Snurra den lite så det stelnar något innan du ställer ner den.

Ska du ha strössel tar du på det nu. Inte när de stelnat.

Ställ bollarna kallt tills du ska servera dem. Jag satte gulblå band och ställde på bordet med bubbel och lite annat gott. Mycket uppskattat av gästerna.

Lycka till med era goda cake pops!

Cakepops! Så lyckas du

Skriv ut recept
Tid:
30 min plus frystid
Antal portioner:
ca 15 stycken

Gör så här

Mixa kakorna i en matberedare eller en mixer. Blanda i färskosten. Rulla direkt till fina bollar. Smält lite av chokladen, doppa ner pinnarna ca en cm i den smälta chokladen och stick sedan rakt ner en bit i varje boll. Ställ på en bricka i frysen en timma. De måste ha stelnat så pinnen fryst fast. Smält blockchokladen i vattenbad. Ljus, mörk eller vit. Ska du ha vit köpt de små knapparna, den vita som blockchoklad är svårsmält och kladdig. Doppa sedan bollarna rakt ner i chokladen, ta upp och snurra, vrid på den så allt överflödig choklad rinner av. Håll den i luften en liten stund, snurra under tiden. Då torkar den och du får ingen "platta" under bollen som annars blir om du doppar den i choklad och ställer ner den direkt. Vill du ha strössel så strö på det innan det har stelnat. När den torkat till lite, sätt ner bollarna på en bricka och ställ kallt.

150 gram

Färskost

2 paket

Ballerina eller oreokex

250 gram

Vit choklad eller mörk

15 pinnar

 • 2019-05-25, 18:25
 • 16

Har ni student kommer ett roligt tips på söta studentmössor till välkomstbubbel! En kund till mig tipsade mig och jag gjorde dessa till Marilyns student förra året. Det var mycket uppskattat bland gästerna att få välkomstdrink med en söt studentmössa som drinkpinne och Marilyn tycke de var jättesöta.

Mössorna är gjorda av mashmallow som är doppade i choklad, sedan satte jag små sockerpärlor som knapp. Jag älskar sånt här och det blev så fint.

Jag har massor med tips som kommer i min bok Middag hos mig! Så roligt att fixa och göra fint för gästerna, det är väldigt uppskattat och visst är det kul att komma på fest när det är pyntat och fixat.

Studentmössorna är busenkla men var inte darrig på handen för det är lite pilligt. Var inte stressad när du gör dem, haha.

Skippa knappen om du tycker det är för pilligt. Blir fint ändå. Men visst är de supersöta med den lilla knappen så det blir som riktiga mössor.

Jag köpte sugrör i guld och vitt, tyckte dessa vara så festliga till just en student. Den största dagen för alla ungdomar, så mycket att fira, så mycket känslor och alla år de kämpat i skolan. Gemenskap och glädje. Det är underbart att se sina barn ta studenten och vara så glada.

Börja med att klippa marshmallows i två delar, köp de större. Smält mörk choklad i vattenbad, förbered allt på en bricka så du har allt framför dig.

Jag hittade strössel som små sockerpärlor, står där allt strössel finns i matvarubutiken. Annars beställ på nätet.

Börja med att doppa ner “mössan” i smält choklad. Lägg ner mössan ner på bakplåtspapper och dra lite bakåt så du får en skärm. Bara toppen på marshmallows ska man dra något bakåt så får du en skärm som en studentmössa.

Lyft den bakre delen något som du ser på bilden.

Låt de stelna något innan du fäster lilla sockerpärlan som knapp, annars åker den ner. Fäst med en pincett. Jag bara trycker dit den lätt så sitter den.

 

Låt mössorna stelna, det funkar att göra dem några dagar före men chokladen kan torka något, helst dagen före om du hinner. Men funkar absolut ett par dagar.

Fäst ett sugrör i mössan, tryck bara upp sugröret en liten bit i mössan och ställ ut i champagneglasen, häll upp det ni vill bjuda på och servera era gäster.

Succé på drinkbordet!

Njut och ha en fantastiskt student, det är helt underbart kul!

 

 

 • 2018-06-16, 22:36
 • 36

Så kom dagen D! Igår tog Marilyn studenten och fick sin examen efter tre år på samhällsprogrammet, vilken underbar dag det blev!

Så mycket känslor, glädje och kärlek. Att ta studenten och fira att man klarat av skolan, fått sina betyg och fira att man faktiskt orkat kämpa och för att fira framtiden. Tack från hjärtat till alla som uppvaktat henne, tack för att ni kom.

Jag kan inte beskriva med ord hur det känns när sina barn tar studenten, det är så mycket känslor. Studenterna är så fina, så vackra och så glada.

Dagarna före regnade det, blåste och allt annat är skönt väder, då hade jag lite stress men igår lyste solen och vi fick en solig vacker dag på deras största dag i livet.

Grattis älskade Marilyn, vi är så stolta över dig!

Det är en bildbomb så får vi se om ni orkar skrolla och titta, i morgon kommer del två med bilder från festen.

Klockan 04 ringde Marilyns klocka, då var det dags att kliva upp för att fixa sig inför champagnefrukosten!

Jag gick upp 05 och just då kändes det i ögonen att jag bara sovit några timmar men sedan kom alla nerver och känslor.

Här är hon på väg mot champagnefrukosten klockan halv sex. Galet egentligen, haha! Men de skulle fotograferas tidigt på skolan och sedan kom hela klassen ner till oss en timma innan brunch och betyg och stipendier så vi bor väldigt nära skolan.

Så roligt att få ha hela klassen hemma, vilken glädje i trädgården och alla är så fina.

Kortet som jag satte i bågen, pappa kom kvällen före och hjälpte oss sätta upp alla björkar och göra den fina bågen.

Min bästis Hanna och hennes son Melvin hjälpte mig sätta upp tälten ihop med barnens pappa i onsdags. Sedan kom min syster Linnea och mamma dagen före, då var det fruktansvärt väder så vi kunde inte duka så mycket men igår morse kom de redan vid åtta så vi kunde fixa klart det sista med dekorationen. Vad hade jag gjort utan deras hjälp.

Lisa-Marie min stora älskling har tagit stort ansvar och dragit ett tungt lass i veckan.

Pappa och Lena som hjälpte oss under studentdagen med disk och plocka undan och greja. Så tacksam för all hjälp.

Och så här blev det!

Marilyns klass vara redan som nummer fem, så häftig känsla när de ropar upp klassen och deras musik kör igång, alla glada studenter bara skriker ut sin glädje.

Så häftigt när de kommer springandes!

Vilka tjejer! Här är Marilyn med Elsa, de gick ihop på förskolan och lekte i alla år. De var så goa mot varann och nu tar de studenten!

Mormor med tjejerna.

Kolla monsterlastbilen de hade, haha! Kortegens snyggaste lastbil!

De små studentmössorna i glasen vi gjorde kvällen innan. Klipp isär en marshmallow och doppa i mörk choklad, dra den bakåt så får du en skärmmössa. :) Sätt mössan på en träspett och ställ i varje champagneglas när gästerna kommer. Festligt och lite gulligt.

Kommer ett del två från studentfesten med alla bilder från festen.

Världens finaste tjejer! Älskar er mest.

 

 

 

 

 

 

 • 2018-06-12, 23:15
 • 12

Nedräkningen har börjat! Tre dagar kvar till Marilyns student och förberedelserna är i gång. Som tur är har jag planerat ganska mycket sedan en lång tid tillbaka, även om det mesta måste göras samma vecka. Men hjälp vad mycket jobb. Men samtidigt helt underbart.

Janne är i USA med sina kompisar och spelar en hockeyturnering och när vi smsade förut frågade han hur allt gick, jag svarade att det är kaos med jobb, annars ljuger jag. Han svarade att det beror nog på att jag sätter ribban högt, men vi ska inte gå in på den diskussionen tror jag, haha. En student är massor med jobb hur man än gör. Sedan klart alla har olika förutsättningar. Men det är ju jättekul! Så mycket känslor.

Har beställt all mat, hade inte hunnit fixat mat till så många gäster, så vissa saker beställer jag, vissa saker gör jag själv. Lisa-Marie har varit ledig idag så vi har åkt runt överallt och handlat och fixat.

Marilyn med sin klasskompis Matilda kom hit innan de skulle på middag i skolan med alla i samhällsprogrammet. De flyger fram och tillbaka den här veckan med massor med olika aktiviteter.

Fina och glada tjejer!

I morgon kommer min bästa vän Hanna och hennes man och hjälper mig att sätta upp tälten med barnens pappa, det känns bra att vi är flera så går det undan. Pappa och syster kommer också så allt kommer gå fint!

Jag åkte upp till Mattias Golfrestaurang för att hämta lite porslin, har beställt all mat där och sist vi gjorde det på Lisa-Maries 20årsfest var alla supernöjda Vilken mat! Jag var så nöjd.

Alltid trevliga, alltid superbra mat och service.

Eftermiddagen och kvällen har jag varit ute och fixat i trädgården så allt är klart inför vi ska sätta upp tälten i morgon.

Sen kvällsmat, haha kolla maten. Även jag äter vad som helst. Såklart. Ibland bara en makrillburk i tomatsås eller vad som helst. Idag blev det fiskbullar. Hjälp alltså, det var hundra år sen. Lisa-Marie som hade köpt. Gott och snabbt.

Vi körde igång med rulla bestick och lite fix med det, ska visa er slutet av veckan allt vi gjort.

Hittat en stor champagneskål och nya underlägg, skriver allt i morgon för nu stupar jag i säng.

Lovade mig själv förra studenten att sova mer den här veckan. Lucy har krånglat många nätter nu för det är så varmt, inatt sover hon inne hos Lisa-Marie- så får mamma sova. Haha. Som en bebis här hemma. Vi tar olika skift.

Sov gott älskade läsare, imorgon bitti sitter jag i telefonmöte angående bilderna till boken. Nu har jag alla kapitel precis som det kommer bli. Och snart kan ni förbeställa den!

God natt på er

 

 • 2016-04-18, 21:30
 • 15

Till dig som inte beställt din studentmössa. Jag frågade Alex på  studentmossaonline.com om vi kunde köra en vända med rabattkod igen till dom som inte beställt. Det klart han sa ja till det! Ni får 20% rabatt och uppge koden mecenat20 så dras rabatten av direkt. Dom har väldigt fina mössor med hög kvalité, L-M är supernöjd!

IMG_0962.JPG

Det var kul att kunna välja den i deras 3D så man ser exakt hur den blir runt om. Man börjar med att mäta sitt huvud så det blir rätt mått, sedan kan du designa den precis hur du vill.

Hon beställde den stora boxen och fick med champagneglas med namn ingraverat, visselpipa och lite annat smått och gott. Allt kom i en lyxig guldlåda, gissa hennes min när hon plockade upp den.

Wiiiiii så kul det ska bli att få se alla glada studenter, känns overkligt att min dotter ska springa ut med den här mössan snart!

IMG_0963.JPG

Här är Lisa-Marie med sin bästa kompis Alma som också tar studenten i juni.

IMG_2197.PNG

Skriv alltså in koden: mecenat20 vid kassan så dras rabatten av direkt. Alla snygga mössor och mycket mer finns på studentmossaonline.com

Som mamma känns det redan lite stress kring allt. Men det är skönt hon har klänningarna klart, håret behöver hon förstås inte boka någonstans mm. Inbjudningar klara. Maten har vi börjat planera också. Men det som känns frustrerande just nu är tält mm. Vi ska även ha hela klassen hemma på champagnefrukost. Har äntligen fått tag på ett företag men dom skulle ha närmare 9000kr så det känns som nej tack. Jag får styra upp tältet på något annat sätt. Blir det fint väder vill man ju inte sitta inne i ett tält, blir det storm vill man helst vara inomhus. Vill ha ett tält man kan dra bort på sidorna, men tror också helst golv… Har ni tips? Ett billigt tält man köper känns som det blåser bort lätt? Skulle gärna vilja ha en mysig loungekänsla.

Men det allra viktigaste – Att hon får en riktigt fin dag med sina klasskompisar och vänner. Idag har hon även gjort det stora delprovet inför Gesällen- Hon klarade det!!!! I 10 timmar har hon varit på skolan och haft teoriprov, massor med modeller och klarade allt så hon blev godkänd! Hon var överlycklig. Permanent, gråhårsfärg, herrklippning med finish, kort fest mm mm.

Stolt mamma i dag =)

God natt alla, så glad att ni trivs här inne.