• 2017-05-08, 17:22
  • 40

Nu vill jag tipsa er om en fantastisk utflykt för nästan inga pengar alls. Jag och tjejerna drog med min syster till Göteborgs vackra skärgård hela lördagen. Lucy fick förstås också följa med, men alla ville njuta av värmen och det var hur mycket folk som helst. Då får hon sitta i sin väska så hon inte blir trampad. Hon älskar ändå att sitta där, så det är inget problem. Även en liten hund behöver känna trygghet.

Har ni varit i Göteborgs skärgård och kanske hittat något eget smultronställe där? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Jag har kommit med det här tipset tidigare i mina tidningskrönikor, men varje gång jag gjort vår härliga utflykt känner jag bara att jag vill tipsa hela världen! Nåja, kanske inte alla, då får varken vi eller lilla Lucy plats, men alla er åtminstone.

Västtrafik har alltid jättebra priser på sommaren, så passa på att ta en billig och underbar tur. Nej, det här är inte reklam. Jag betalade vartenda öre själv, det händer faktiskt ibland, och ingen har bett mig skriva. Jag lovar! Jag älskar att det ger möjlighet för fler familjer att komma ut.

Packa en väska med picknick och en filt, sedan tar du bara en av alla skärgårdsbåtar ut till en fin ö, Styrsö, Vrångö, Vinga, nästan vilken som helst. Det är fantastiskt vackert där ute! För bara 90 kronor åker du hur mycket du vill under ett dygn och du får ta med tre barn upp till 19 år, deras resor ingår i priset.

I lördags var vi hela dagen ute på mysiga Styrsö!

Billigare utflykt tror jag man inte kan få om man vill uppleva salta bad, höga klippor. Bara att åka båt ut till en ö är ju ett semesteräventyr för många barn.

Du har utflykten runt hörnet, den behöver inte kosta skjortan och den bästa restaurangen hittar du högt upp på en klippa med egen medhavd matsäck. 

Vad säger du? Ses vi där nästa gång?

 

 

  • 2011-08-04, 15:07
  • 0

Hej vänner, vilken härlig dag! Jag är på jobbet och har haft telefonkontakt med tjejerna hemma. -Glöm inte tandborsten, glöm inte solkrämen, glöm för allt i världen inte fotbollsväskan. Kom ihåg pengarna jag la på bordet, laddaren till mobilen!

ÅÅÅÅ varför har jag sånt kontrollbehov, vi packade ju allt igår. Skrev upp och bockade av, ordning och reda. Ändå måste jag ringa och tjata, fast jag vet att de har nog mer koll än vad jag…. de tycker jag är skitjobbig morsa som tjatar.

Men, nu är de iväg och deras pappa åkte från jobbet och hjälpte de iväg med alla väskor. Jag ska slappna av en timme när jag har lunch och sen blir det jobb tillsl i kväll. Sen blir det min tur att packa.  Då börjar vi om…glöm inte,  har jag med handduk…. har jag med badkläder… regnjacka…vad blir det för väder..Gah! Varför kan jag inte ta med en ica-kasse med badkläder bara. :)

På tal om väder. Jag ska ge er ett bra tips! En fantastiskt utflykt som dessutom är billig, är att resa ut till Saltholmen i Göteborg. ( Biljetten gärller på Västtrafik, ganska stort område med många städer)  Alla har inte råd med semester,  det är inte lätt att få ihop ekonomin om man kanske lever ensam med barn… För barn kostar pengar. MASSOR.  Bor ni häromkring i västsverige? Ta tåget ( hoppas SJ sköter sig) köp en regionen runtbiljett kostar 240 kr och du reser i ett dygn hur mycket du vill. Barnen åker gratis! :-) Dessutom ingår spårvagnar OCH alla båtar som går ut i skärgården. Ta spårvagn 11 som går ner till salthomen, där går det båtar ut tex vackra Vinga eller Stryrsö…Åh! Det är en idyll…. barnen tycker om att åka spårvagn, bara det är en utflykt. Sen båtarna och strosa runt på en ö, bada och köpa en glass. Maten och fika kan man ta med i en picnickorg. Bästa restaurangen är att sitta på en klippa och njuta över västkustens segelbåtar som glider fram.

Det är sommar! Fantastisk utflykt med små medel. Och man behöver ju inte krångla till det.

Vackert ute på Styrsö...

2011-08-04 Mitt liv , , ,