• 2010-12-13, 23:24
  • 0

 

Svenska hjältar! Såg ni galan? Jag har gråtit konstant. Blir så himla rörd och man får sig en riktig tankeställare, vilka hjältar och fantastiska människor det finns. Tjejen som blev så sjuk och låg nersövd i 4 månader…. hon fick amputera både armar och ben men kom tillbaka starkare än någonsin. Vilken kämpe och förebild! Sanna som räddade de små flickornas liv, som höll på att drunkna…Mamman som förlorade sina två tjejer i tsunamin och startade ett barnhem för att hjälpa andra barn och orka gå vidare.

Fantastiska insatser.

Innan vi tittade på programmet fick vi för oss att göra lite julgodis. Julen närmar sig med stormsteg :-) Eftersom vi ska fira delvis julen hos oss vill vi förbereda gottebordet! Idag blev det ljuvlig knäck och mozartkulor. Barnen gjorde även små konstverk av marsipan och doppade i choklad.

Söta små figurer :)

Mozartkulor gör vi av lika delar nougat/marsipan och rullar ihop. Smält ljus och  mörk, fin choklad i vattenbad. Doppa ner kulorna och låt stelna. Ljuvligt!

Knäck är det klassiska receptet, 2dl grädde, 2 dl socker och 2 dl sirap. Låt koka på svag värme, rör inte för ofta. Ta ett kulprov, häll lite knäck i ett glas kallt vatten. Går det att rulla en kula är den klar. Idag blev den ÄNTLIGEN perfekt. Annars brukar den ju alltid bli för lös, fastnar bara i tänderna. Eller också stenhård så tänderna går sönder. Hackad, skållad mandel ska det också vara så klart. ( om man inte är allergisk!)

Jag har lovat att skriva ner alla mina julrecept- kanske ska se till att lägga dom i en kategori till höger om bloggen så ni hittar dom lätt?

Nu är det läggdags och hoppas ni haft en mysig Lucia. PUSS

J:)