• 2011-10-21, 07:12
  • 0

Nu vänner ska jag ge er ett hett tips om hur ni fixar magiska svallet. De mjuka lockarna, vågorna som egentligen inte alls är svårt att få till men kanske inte är så enkelt att veta egentligen hur man gör.

Titta på vilken framsida som helst på en modetidning, vågorna, formen börjar i ögonhöjd- Snyggt!

Igår gjorde jag på mitt hår för att enkelt visa hur ni ska göra hemma.

Börja med att ta stora passeér och locka håret men bara till ögonhöjd. Spraya med tex en saltvattenspray innan så ni får lite stadga.

Kevin Murphy har grymma spolar, här har jag de mindre då vi ännu inte fått hem de stora men nästa vecka finns dem hemma. Även till försäljning!

Dessa kostar 25 kr styck och man klarar sig på ganska få. Du ska nämligen ta stora passee´r för att inte få det så smålockigt. Jag har extremt tjockt hår så jag måste dela upp det i två rader men det är inte nödvändigt.

Varför ska man rulla upp dem på spolar efter man lockat?

Det är för att fixera formen medans locken svalnar, därför går detta väldigt fort. Jag lockar snabbt med sylen och efter varje lock virar jag upp på en spole direkt. Sen ska de bara sitta tills det svalnat .

 

Tadaa...! Banden ska korsas, annars blir det veck.


Här har jag precis plockat ur spolarna.

Borsta sedan håret med en tät borste utan piggar. Borsta MYCKET- Håret blir bara bättre. Jag använder Young again. Den prdodukten är unik och så bra! Den skyddar ditt håret mot värmeverktyg och yttre miljöpåverkan. Serumet tar bort frizz och ger glans. Helt perfekt när man gör vågor och lockar.

 

Läs mer om den HÄR.

 

 

Kolla gärna in Kevin nedan när han stylar med ” young again”,  han lägger även upp håret på de stora spolarna.

 

Borstar man blir det blankt och en snygg S-form- underbart!

Vill man ha mer “ruffs”, vänd upp och ner på huvet och skaka…

Här sprayar jag, lite i botten för att få mer volym och stuns.

 

Stort och ruffsigt!

Stort och lockigt!

Men, jag ville ha mer soft och vågor…och borstade allt igen.

Vad tycks? Visst är det kul att det går så enkelt.. och jag LOVAR er att även ni fixar detta.

Jag älskar den här formen!

Tunikan jag har på mig hittar ni på Clarks och finns HÄR. Skön och kul med snören man kan knyta hur man vill. Smycket i halsen är Unica , HÄR.

Enkelt frisyrtips som jag hoppas ni gillar! Jag tjoar till när vi har spolarna på salongen.

Puss

J

  • 2011-10-14, 01:32
  • 0

LÅNG dag men fantastiska resultat! Två fina brudar från amelia.se har varit nere på besök hos oss på DIVA. Veronica och Linda har numera helt nya frisyrer. Jag och vår duktiga lärling Jennifer tog hand om dem och den ena skulle bli av med ett kilo hår medans den andre skulle få i ett kilo hår. Minst.

Så här såg det ut!

Linda är produktchef på amelia.se. Hon ville ha tillbaka sitt långa hår.

 

En sönderklippt page.

Jag hade ett mastodontjobb framför mig, det insåg jag när hon satte sig i stolen men det var bara att sätta fart- jag använde mig av Toupema Belgal och jag gillar det håret då det smälter in och faller in bra, speciellt om man har lite vågigt och lockigt. Har man rakt, håller det sig rakt. Mycket bra.

Linda hade en ganska hackig och sönderklippt page (tyvärr) och den här längden är INTE enkel att förlänga pga det krävs enormt mycket hår för att täcka ” kanten”. Det får inte bli en skarv eller ett lock.

Jag har svarat på massa frågor på redaktionsbloggen om extensions, kolla in HÄR.  Där skriver även Linda och Veronica om varför de egntligen ville åka till Skövde.

Plattade håret då det är enklare att fästa. Ni ser hur tjockt och kompakt det är va? Och hackigt värre...

Använde mig av 4 olika nyanser. Färgade även det allra blondaste som var i överhåret och gjorde folieslingor.

 

 

Medans jag jobbade på med förlängningen tog Jennifer ur gamla extensions på Veronica, sen blev hon klippt, färgad och fick ljusare toppar. Vi hömtade mat från Spice and rice men effektivitet är det bästa. Vi hann inte sätta oss så det fick bli stående lunch idag.

Haha, den ena ska ha i hår och den andra skulle ha ur hår.....

Tadaaa...! Nästan klar..... mörkare botten och ljusare längder. Snyggt jobbat Jennifer. Du är grymt duktig, vilken lärling vi har! ( tyvärr hade jag bara den här bilden och utan blixt ser man inte rikigt färgen. Kolla nedan istället.)

Jennifer lockar med sylen från HH simonsen.

 

Redo för fest!

Lovely! Ni ser vad snyggt det är när man inte lockar ända upp va? Jättefint.

 

Många fästen blir det.....men den som väntar på nåt gott....

Klipper ihop....

 

 

Ok ska vi visa förebilderna igen…. är ni med?

 

Ganska många timmar senare…..

Tjockt, fylligt och alldeles underbart!

Förebild....

 

Efter...

Ljusare, guldigare förebild...

Efter...


 

Kul med förändring! Det mår man så bra av!

Kul att ha er på besök hos oss på DIVA! Ska bli kul när ni skriver och jämför med andra förlängningar framöver!

Tjejerna köpte även med sig massa produkter från Kevin. Murphy, ska bli kul att höra vad det tycker efter några tvättar med born again. Följ deras inlägg på amelia.se så får ni läsare veta.

Efteråt gick jag in till Clarks för att prata igenom vår stora visning vi kommer ha på DIVA i samarbete med Clarks torsdag den 1 december. SKRIV upp i almanackan för då blir det galej! Ser fram emot den visningen väldigt mycket.

Jag har ätit middag med barnen ikväll, stekt falukorv och makaroner kan vara nog så gott som Linnea hade fixat och är hemma från Norge. Kul att du är hemma lite!

Pappa och Lena var på Jägarna 2 så vi passade även Carl, sen fick jag hjälp med min Londonväska av Lena, tack! Nu är jag inte lika stressad längre… fick ju plats med allt jag tänkt samt ett STORT hål i väskan för ev inköpta prylar… har en megalista från tjejerna.

Även krönikan för nästa vecka är inlämnad till redaktör, skönt att det är gjort före jag reser. Men nu har jag nog gjort mitt för den här dan.

Hörs från bilen ner mot flygplatsen, kl 13 sitter vi på planet. Tjoho!

Puss och kram

Johanna

 

 

 

 

 

 

 

  • 2010-09-30, 22:01
  • 0

Åååå fantastiska läsare! Jättekul att sååååå många ville vara med  i tävlingen om att vinna en superstylers från HH simonsen….! Om jag har förstått rätt så gillar ni tävlingar- :-) Det bästa är ju att jag inom kort kommer tävla ut likadana grymma stylers så håll utkik. Jag är frälst i min nya tång, den är hur grym som helst. Flera har frågat om vi har den på salongen, jajjamen, den finns!

Pamppapamapammpaaaaaaaaaaaaam!!!! Vinnaren är….

Sabina Jarnfelter

Stort grattis till dig, hoppas du blir glad. :-) Maila mig så ska jag vidarebefodra din adress så du får ett trevligt paket inom kort.

Jag kommer också förresten dra slumpvis en kommentar då och då som vinner en liten överraskning….! Kanske trevliga hårvårdsprodukter….?!  Nästa gång kanske det blir du som blir överraskad :-) Man behöver ju inte alltid annordna tävlingar utan spontant dra en kommentar. Lite extra guld i vardagen alltså. Några bilder från idag… så hörs vi i morgon. Fredag!  (skum text under bilderna, jag har inte förstorat dom?. Antingen är jag så trött så jag ser i syne eller också har bloggen fått fnatt. Igen.)

Jag fönar med KMS "sea spray" grym saltvattenspray för lite finare hårstrån, det blir en strävare känsla och du kan forma hur du vill.

Använd fingrarna till att forma!

Kort på ena sidan, tufft och flikigt är frisyren. MEN för att visa er fönade jag snabbt en lite mer elegans look, arbeta med händerna, föna på låg värme. Forma med en kräm tex glansvax från Joico design collection. Grymt snyggt- och kul att kunna variera en frisyr…

Helt annan look 5 min senare…

 

Vilken snygging! Kan man inte tro det var hon med vågor och S-form hehe.

 

  • 2010-09-28, 19:02
  • 0

Oj vad ni vakna till, vad roligt att så många skrev i kommentarsfältet. Vad glad jag blev! Självklart ska ni få receptet- kommer ikväll. Det jag menar är att det är så mycket roligare med lite gensvar!

SÅ, bara för det kommer jag köra igång med massa tävlingar, nu när ni äntligen är på G. Hehe. Så idag mina vänner  har ni möjlighet att vinna denna…….! (värde 995kr)

Sylen Curling Iron

från HH Simonsen

Sylen är ett modernt verktyg för den kreativa användaren. Du kan göra levande och spännande lockar i kort eller långt hår. Sylen kan användas på två sätt och ger antingen spiraleffekt eller madonnalock. Behagligt handtag i svart gummilook ger ett säkert grepp. Genom att lätt snurra håret runt det värmande verktyget och släppa efter ett tiotal sekunder får du ett vackert fall och en hollowoodkänsla på håret. Verktyget mäter 33 cm.

Jag har flera av dessa på lager, vi börjar med en idag. Skriv en kommentar i kommentarsfältet ( inte er adress) så drar jag en vinnare senast tordag kväll. :-) Det låter väl inte så dumt. Jag har precis införskaffat en sådan här och är riktigt nöjd!!

Lycka till!