• 2015-03-02, 22:41
  • 18

Har ni en haft en fin måndag? Visst är det alltid lite skönt när den är gjord. Sedan går veckan bara av farten.

Jag började med en PW på 4 km raskt tempo, kaffe före. Mest för att komma ut i luften och lite endorfiner ger en bra start. Frukost äter jag inte förren runt 11 och håller mig längre och längre. För ett par år sedan trodde jag att frukost var A och O och vågade aldrig köra PW utan t.ex russin i fickan. Balanserad kost och motion gör att du får en balans, ett stabiliserat blodsocker och det är det bästa som har hänt. Kroppen mår skit av jojobantning och du lurar bara dig själv. Sedan ang. frukost, alla är olika. Ska man köra t.ex hård träning måste man ha mer energi men då får man också ställa klockan tidigt så kroppen hinner ta upp näringen och ge dig energi.

Försök hitta en kost som just du mår bra av. Det finns inga regler eller mallar för vi är olika. Det enda viktiga för att må bra är bort med skräpet och när det gäller kolhydrater så tycker jag man får pröva sig fram. Nu har jag kört helt utan socker sedan 1 februari och gör det fortfarande. Äter sällan mjöl och har inte en dag med jobbig magkatarr längre. Underbart. Stå på dig när det bjuds, våga säga nej, det är din kropp och du bestämmer vad du stoppar i dig. Titta dig i spegeln. Är du nöjd?

Ni är många som var med redan från starten när vi kickade igång #godisstopp och även mina utmaningar, det är fantastiskt roligt att så många kommit igång med regelbunden träning och hittat en en sundare livsstil som håller. För det är ju dit vi vill komma. Inte köra tre veckors hård träning och banta hysteriskt. Vi vill alltid må bra och jag brinner för att peppa läsare som vill ha hjälp med att komma igång och hitta en livsstil som håller. Sedan har man förstås svackor ibland t.ex om man blir sjuk mm. Men lyssna på din kropp. Vila och återhämtning gör också att du kommer starkare tillbaka. Sedan hittar du dina rutiner igen. Karaktär och stark vilja.

Nu till dagens träningspass.

Jag slutade på salongen vid 17 och hade planerat maten så jag kunde köra tabata kl 18. Ett sånt pass kan du inte äta strax innan för då lär det komma upp igen. Planera är A och O…Jag åt en matig sallad tre timmar innan. Men förra veckan missade jag lunchlådan och det bodypump passet var ingen lek. Big no no.

Tabata är högintensiv intervallträning, du blandar högintensiva, explosiva övningar med väldigt kort vila. T.ex en övning i 20 sekunder sedan vila i 8 sekunder sedan kör man så hela passet. Detta passet var 30 minuter och du ska vara helt slut efteråt.

Regelbunden träning ger dig:

Bättre kondition, ökar muskelstyrkan, ökar fettförbränningen, ökar ämnesomsättningen, blodsockerbalansen förbättras, bra för hjärta och lungor mm mm.Listan kan bli lång.

IMG_6018

Man använder redskap och förstås kan jag inte fota under passet för det är ingen vila. Men har ni kommit igång med er träning, testa detta. Detta ger otroliga resultat! 

IMG_6001

Som en tomat i ansiktet och direkt efteråt körde jag och Marilyn lite extra magövningar. Här kommer en snabb film som jag lade upp på instagram förut. Det är några enkla magövningar som du kan köra hemma i vardagsrummet efter din träning. Jag kör ofta snabba övningar, det ska brännas och du ska jobba med hela kroppen. Explosivt men ändå korrekt utfört. Spänn bålen och ha en stolt hållning även fast du ligger på marken. Jag kör även höftlyft då det är en bra övning för t.ex baksida lår och rumpa.

Börja med att köra repetitioner, t.ex. 3×30 eller börja med 10, 20, 30, 40 och öka.

Här får du även med alla magmuskler även dom i sidan, sidoplankan är också bra för obliquerna. Blanda era dynamiska övningar med  statiska övningar som tex plankan för att variera.

Kör hårt vänner, berätta gärna vad ni har för favoritträning!

30 minuter kvar i SMART fönstertvätt tävling.  KUL att ni gillar den!

Puss

 

 

 

 

 

  • 2013-08-10, 15:50
  • 13

Hej vänner hur mår ni? Jag njuter av lördag och vi hade en skön fredagskväll igår. Jag fick middag serverat när jag kom fram, kyckling med grönsaker och bea… Mums!
Sedan gick vi till Dorsia som ligger precis i närheten här. Ca 3 minuter :)
Det är något utöver det vanliga att sitta uppe på deras vackra takterass…
Väldigt osvenskt, väldigt vackert med alla träd, lampor och en varm känsla…
Svårt att fånga på bild så ni måste bara gå hit.


Jag hade nya VILA klänningen och mina ASH kängor från Greta & Anna jag fick av Michela när jag fyllde 40. Älskar dom!

20130810-155711.jpg

20130810-155727.jpg
Väldigt mörkt men åh så mysigt. Janne ville bjuda mig på en speciell öl och sedan gick vi hem. Lyx att ha några minuter till ett sådant vackert ställe. Det räcker ibland att gå en promenad, stanna till på ett mysigt ställe och njuta av sommarkvällen.. Det blev ändå tidigt i säng och vi sov ända till 09.20 och det är länge för att va oss …
Vid 11 hade vi bestämt träning med vår kompis Johan och jag vet hur slut man är som människa efter ett pass med Johan. Träning ska dock kännas och ge resultat så det är bara att köra på.
Vi har skaffat kort på Nordic Wellness idag körde vi på Almedal- vad fint det var där!! Bra när man kan träna på många ställen i flera städer.

20130810-160518.jpg

20130810-160534.jpg

20130810-160559.jpg
Vi började med RoddTabata! Maxhög puls… Bra för förbränning och konditionen prövas.
Man kör max 20 sekunder, vila 10 sekunder 8 ggr.
Efteråt blev det cirkelträning, 3 stationer . Trxrodd, chins och sittups på pilatesboll. Varje övning 10 rep förutom sittups där vi körde 15.
Alla övningar 5 varv.
Avslutade med en extra magövning med negativ belastning. Efteråt var jag mer död än levande men känslan är bästa som finns!

20130810-161403.jpg

20130810-161449.jpg

20130810-161553.jpg
TUR Janne hade med sig BCAA XX som är rena, snabba proteiner som tas upp fort av musklerna och grymt när du vill träna hårt och länge.

20130810-162250.jpg
Härligt men trött :)
Idag fick vi en låda med det godaste jag ätit på länge… Johan kom med en riktig överraskning där vi skulle få testa nya nötter som är på G ute i handeln.
Jag är ju svag för allt som innehåller choklad och är dom då nyttigare är det ett stort plus.
Jämför man dessa med andra dragerade nötter har dessa dubbelt så mycket protein, en fjärdedel kolhydrater och 4 ggr så mycket fibrer.
En liten “näve” max om dagen.
Självklart testade jag några direkt och herregud så goda dom var! Men efter ett par stycken var jag nöjd. (Mätt)
Ett gram socker per 100 gram.

20130810-162749.jpg
Visst ser dom läckra ut ;)
Meddelar när dom finns ute!
Efter träning-viktigt med mat för att bygga upp kroppen igen.

20130810-163020.jpg
Gott med kyckling igen, sallad och mozzarella…
Nu ska jag till salongen för att lägga i färg i mitt hår. Även putsa Jannes lite och kanske en skön promenad då solen tittar fram igen.
Flera vill att jag skriver mer om viktresa, självklart kan jag det!
Hörs snart //
Puss och ha en underbar lördag!