• 2011-08-17, 00:15
  • 0

Älskar hösten, älskar frisk luft och att få tända  ljus på kvällarna inne. Jag njuter av att få frossa i höstkläder, nya stövlar, fram med skinnjackan, härlig halsduk. Jag njuter av att få börja gå ner till gymmet utan känna stress av att missa kvällssol och grill. Vill göra knäckig äppelpaj med fluffig vaniljsås. Kantareller, smörstekta på en rostad toast. Västerbottenpaj, stora kräftor. Träffa vänner, familj. Älskar barnens aktiviteter, rutiner rutiner rutiner. Tider, skolan, träffa kompisarna, lunch på dan. MAT får ungarna utan att vi ska stressa ihjäl oss på morgnarna- vad ska vi äta idag. Ett middagsmål mindre. TACK. Jag älskar att få krypa in och krypa upp i soffan med en god bok, ljuv musik, kanske regnet smattrar utanför. Jag längtar till september, underbara höst! Vackra färger, friskt och rent. Oktober, november och pälsmössa, leopardvantar. Födelsedagsfirande, ungar fyller tonåringar. Snö, jul, stress men mys. Massa jobb,  nya utmaningar, jätteutmaning. LÄNGTAR är taggad.

Nej, jag mår inte dåligt av att  hösten snart är här. Jag minns och är tacksam för de vackra dagar vi haft. Glöm inte bort att se frammåt. Sprid ljus och gör något bra av den här hösten! Det tänker jag göra.

TACK för att ni finns! Nu kör vi ♥

2011-08-17 Mitt liv , ,

  • 2011-06-09, 23:50
  • 0

LÅNG och hysterisk dag men mycket glädje. Livet blir så mycket roligare om man ser det positivt. Jag får ibland kommentarer- är dina dagar alltid så roliga och glada…är du aldrig off..?

Hallå, jag är inte mer än människa, även jag är ju självklart arg, ledsen, irriterad och off  ibland…. men jag har ett arbete som jag älskar och tycker varenda minut är rolig. Har en underbar familj och vänner- Vardagen är viktig och om jag är off  försöker jag göra någonting åt det. Gör saker jag tycker om, kanske räcker med en lugn promenad eller en god middag. Umgås med mina ♥ Eller kanske inte göra någonting alls…

Men oavsett, ett gott skratt förlänger livet! :-) Eller hur? Vi lever här och nu, bryr er om er själva och era nära, lev i nuet. Uppskatta vardagen, dela era vänners framgång. Avundsjukan gör er arga och negativa tankar är dålig energi- ta bort dom. Att dela med sig glädje ger positiv energi tillbaka. Var glad åt någon annans lycka och sprid ljus! Och- tröst ger tröst.

Förutom massa kärlek ska jag dela med mig av en annan sak- ytlig dock men ack så underbar. I morse gjorde jag folieslingor på en utav mina fina kunder- hon hade den här på sig och jag blev helt kääääääär. Frågade vart den kom ifrån och undrade om jag fick härma henne. ;)

Åhh den var såå fin! Och vet ni- den finns på Indiska- 59 riksdaler.

Visst är den vacker? Tips till er, hoppas ni hittar den om ni tycker om den.

Nu är det sovdags, ska på utvecklingssamtal med Lisa-Marie i morgon och sen är det jobb och mysig fredag!

Var rädda om er, njut av helg och grattis alla studenter!! :-)

2011-06-09 Mitt liv ,
  • 2011-01-17, 09:08
  • 0

Eftersom vädret är lika med katastrof  idag också ska ska jag strax gå bort till gymmet istället. Körde styrka igår, fokus på ben så jag ska enbart köra på rullbandet idag. Vill röra på mig och det är perfekt att låta musklerna jobba lite “lagom” dagen efter. Har ni kommit igång med träningen? Vad gör ni isf?

Jag har som mål att komma i mina gamla jeans! Det är  inte alls fel att dra på sig något gammalt favoritplagg, eller kanske ställa sig framför spegeln i bikini. Ingen ide att fly, du bestämmer själv och ingen annan gör det åt dig. Det bästa med träningen är att du mår så mycket bättre och det är en investering för kroppen. Jag har alltid egentligen rört på mig men periodvis gym, powerwalk, danspass mm mm. Ibland mer och ibland mindre men det finns alltid något man kan göra som man tycker om. Just nu har jag fastnat på gymmet! Jag vill tighta till kroppen och när jag välbestämt mig vet jag att jag kommer lyckas. Mål och ambitioner är A & O. Kom ihåg det! Det gäller ju egentligen allting här i livet, vill man någonting ska man sätta upp mål. Tänk positivt- detta klarar jag!

Fått kommentarer som “det är ett hån mot oss kraftigt överviktiga att du skriver om vikt när du inte alls är tjock”

SNÄLLA söta läsare! Det problemet ligger inte hos mig utan hos dig själv som tänker så. Jag tränar inte bara för att komma i min bikini, jag tränar också för hälsans skull. Glöm inte det.

Vill tacka er finaste bloggläsare för alla peppande, glada kommentarer, ni ger mig energi och jag ger er energi. Det är det som är så fantastiskt med bloggen! Hoppas ni får en bra start och att ni inte glömmer av att kramas lite extra. Vinterblask och allt. :-)

Puss puss

2011-01-17 Mitt liv , , ,
  • 2010-10-12, 09:04
  • 0

Ta hand om dig själv, gör roliga saker som du mår bra av.

Lägg inte energi på onödiga och negativa tankar. Tänk positivt och blicka framåt.

Umgås med nära och kära. Omge dig med dom du tycker om och får energi av.

Låt barnen vara med, dela ut uppgifter och gör saker tillsammans.

Motion och ljus. Den bästa medicinen vid nedstämdhet.

Spontana utflykter, finns mycket man kan göra med små medel och barn älskar överraskningar.

Sänk kraven. Ingen mår bra av en skrikande utarbetande mamma.

Ta 10 minuter varje dag och slappna av. Det hinner du. Lägg dig ner i sängen eller duscha 3 minuter längre. Blunda.

Att inte kunna köpa dyra materiella ting-Barn behöver kärlek mest av allt. De förstår och låt dom önska sig vid födelsedag, jul istället.

Ta dig tid-Gör dig snygg- gå på fest, ut och käka med kompisar, bjud hem folk. Man mår bra av att få känna sig snygg och fixad i mellanåt.

Dina barn är ditt allt i livet. Men glöm inte sätta dig själv främst för att vara bra mamma.

2010-10-12 Mitt liv ,
  • 2010-09-20, 12:40
  • 0

 

Måndag, ny vecka pust o stön verkar många tycka. Men jag tycker faktiskt inte det..det blir ju vad man gör det till. Varför gnälla och tjata om tråkiga måndagar och heeeela veckan framför sig. Visst att det är ett stort projekt för de flesta familjerna, hämta, lämna, jobba,matlagning, aktiviteter, möten, handla, tvätta, läxor, plocka, röja, puh. Förstås.

Men jag försöker ändå få vardagen att INTE bli tråkig. Jag skulle nog inte orka om jag bara hade en enda transportsträcka med  enbart “måsten” fram till fredag kväll. Då ligger jag förmodligen i en liten hög som ett vrak nånstans.

En nya vecka behöver ju inte vara “ångest”- tvärtom. Det är ju alltid en ny utmaning, barnen ger mig energi och inspiration. Mitt jobb och mina kollegor ger mig också mycket energi och glädje- vi tillbringar oerhört många timmar på arbetet, viktigt att man trivs.

Se till att göra något litet extra på vardagarna istället, piffa till middagen med små medel kan räcka långt… att tända upp massa ljus och bjuda hem någon vän på lite fika. Ha något att se fram emot! Inte bara massa måsten hela veckan. Jag håller med om att fredagar är härliga, vi varvar ner med barnen och fredagsmys har studier visat att barnen mår mycket bättre av. SÅ, fredagar är heliga men glöm inte bort att förgylla vardagen då och då. Berätta gärna om ni har massa tips! Är övertygad om att vi är många stressade  föräldrar där ute.

 Slappna av lite- Nu ser vi till att vi får en fantastisk härlig vecka! :-)

Puss

Varför inte baka en kladdkaka och bjuda hem någon kär vän. Det ska nog jag göra!;)

ps. Såg att amelia.se hade detta på sin första sida och de som skriver sina “bästa tips” i kommentarsfältet kommer att publiceras på startsidan i morgon. Jag kanske även då fås nys på någon trevlig blogg…. om det finns intresse att gästblogga här hos mig framöver! :)

2010-09-20 Mitt liv ,