• 2019-06-11, 19:09
  • 24

Här kommer lite tips om ni ska bjuda på tårtbuffe eller dessertbord till studenten eller eller om ni ska ha fest!

Första tipset är listor. Jag är listornas mästare, haha. Stor fest kräver planering. Skriv upp allt. Gärna dag för dag vad du ska göra, så bockar du av. Så sover du bättre om natten när festen närmar sig.

Hinner du inte baka eller fixa dessert, köp färdigt. Finns massor med gott och dessa kostar inte mycket. Man måste inte baka, det går att göra läcker dessertbuffe ändå och du slipper stupa av trötthet om du inte hinner.

Men man kan fixa det så allt känns lyxigare och personlig känsla. Allt är upp till kreativiteten och fantasin.

Jag köpte ett gäng frysta tårtor från Almondy men det finns mycket gott i frysdisken eller om du köper vanliga tårtor. Blanda hej vilt! Jag hade massor till Marilyns student. Blir läckert med olika och dekorera med vad du tycker om. Blir fint om du lägger ut blommor, sätter flaggor på tårtorna. Är det högtisdag går jag all in.

Så här gjorde jag:

Jag valde att dekorera lite med samma innehåll som tårtorna innehåller.

Den här jordgubbsmoussetårtan är magisk. Tänk på att inte låta tårtorna stå framme länge, läs på förpackningar. De är lättare att skära när de är frysta. Förbered allt du ska dekorera innan och lägg på eller runt om när du ställer fram.

Mina stora tallrikar är Vista Alegra, de största. Älskar dem, så fina att ha tårtor eller snittar på.

Smält vit choklad i vattenbad, blanda i en droppe röd karamellfärg så blir det rosa. Ringla över jordgubbar och dekorera. Fint att ställa fram som det är också. Och gott! Lade även på blandade bär. Blir syrligt till tårtan.

Lemonmousse tårta! Också galet god… skär limeklyftor och lägg på. Hade slut på citron så tog lime, men tycker de är så fina i färgen till det gula.

Chokladtårta med maränger ovanpå. Slurp! Jag dekorerade med rosa små maränger runt om.

Vegansk! Choklad, mousse och nötter. Vacker som den är!

Klassisk mandeltårta! Stödde massor med flagad mandel runt om.

Och den kända dajmtårtan som alla älskar. Jag rev mycket choklad och strödde över.

Ska du ha student? Sätt flaggor och lägg ut gulblå serpentiner runt om tårtorna. Ställ dem tätt så blir det mer överskådligt, har du flagga på liten stång, ställ ut den.

Kan inte vara för lite svenska flaggor på en stor högtisdag. Jag lägger även ut massa långa murgrönor, klipp grenarna dagen före, sätt dem i vatten så håller de hela dagen sen när du lagt ut dem på borden.

Lycka till med era dessertbord och kalas, glöm inte att njuta av festen.