• 2017-01-09, 13:26
  • 9

Missa inte årets viktigaste gala, “Tillsammans mot cancer” som sänds på TV 4 ikväll klockan 20.00! Tillsammans krossar vi cancern för forskning behövs. Tack vare cancerforskning har det hjälpt Annica och många fler sjuka att få mer tid. 

Har du själv erfarenheter av cancer, eller har närstående drabbats? Berätta gärna!

Annica är en av alla som drabbats. Ni som följer bloggen har fått läsa om hennes kamp här inne, hon skriver om sin kroniska sjukdom, spridd malignt melanom. Hon fick mardrömsbeskedet ingen ska behöva höra, att hon hade obotlig cancer och bara några år kvar att leva.

Nu är det drygt tre år sedan hon fick beskedet. Hennes lever var fullproppat med metastaser som läkarna inte ens kunde räkna. Hon har fått flera olika slags cellgifter som nu kroppen blivit immun mot och i somras växte en tumör i raketfart tills den var stor som en fotboll, allt gick väldigt snabbt. Tack vare den duktiga och modiga kirurgen Roger räddades Annicas liv. 

I dag, måndag påbörjar hon sin immunterapibehandling igen efter tuffa veckor med svår smärta. Annica ger sig aldrig, jag vet ingen som kämpar så mycket som hon. Hon är en sann inspiratör och hennes barn och familj ger henne mer kraft att orka. Jag tror det är livsviktigt att försöka hitta den där kraften som man tror inte finns. Jag tror hennes starka tro bär henne i detta.

Alla är kämpar som drabbas av cancer, men jag tror det är viktigt att lyfta fram sjukdomen, jag älskar att låta er ta del av Annica som inspirerar andra som kämpar, hon ger fler hopp. Hon får oss, friska som sjuka, att ta vara på livet här och nu. Mitt i allt elände finns det hopp, hon ser alltid ljuset även när det är som allra värst.

Den mentala och fysiska biten är lika viktiga. Såg ni Nyhetsmorgon i lördags där underbara Pamela Andersson på “Topphälsa” berättade i direktsändning att hon krossade cancern? Hon mosade den hemska tumören som växte i hennes hjärna, i flera år har hon kämpat och läkarna trodde inte att hon skulle överleva. 

Hon hittade styrkan i familj och träning, hon började träna ännu mer och ändrade sin kost. Hon säger själv att det är träningen som gör att hon lever och knäckte tumören. Hon är övertygad om att träningen hjälper, pulshöjande aktivitet gör att man blir glad och stark mentalt. Ni måste titta på klippet från Nyhetsmorgon i lördags!

Jag satt på hotellet och såg det, jag kunde inte sluta gråta. Allt är möjligt! Pamela berättar att hon jobbade mycket med positivt tänkande, hon bestämde sig för att fokusera på att hon ville överleva och förändrade hela sin livsstil trots att läkarna sa att det var omöjligt. 

Men allt går! Jag älskar att Pam är ett levande bevis på vad motion och bra kost gör, hon är en sann inspiratör som kommer att hjälpa många. I april åker jag med henne och “Topphälsa” på träningsresa till Kanarieöarna där jag kommer vara med och hålla föreläsning och workshop.

Ser så mycket fram emot resan och stort grattis igen världens bästa Pam!

 

 

  • 2015-10-28, 12:16
  • 7


Såg ni galan igår? Jag visste det skulle bli mycket tårar men det är också det som är meningen. Vi ska bli berörda, för detta är verkligheten. Alla känner någon nära som drabbats av cancer och det är fantastiskt att så mycket pengar samlades in.

(Bloggar från mobilen på tåget om det ser annorlunda ut)

 Fina Jakob. Annica hade mycket kontakt med honom…

Så kom den… Världens vackraste version av Niclas Strömstedt Vart du än går. Lisa Nilsson gör den så fin,  den går rakt in i hjärtat.

Tack till alla som skriver till Annica, i slutet av veckan får hon reda på alla röntgensvar om hur metastaserna ser ut.

Jag åker en del till Göteborg den här veckan, jobb på Main idag och en del möten . Eftersom tjejerna också har lov pendlar jag fram och tillbaka.

Hinner alltid med träningen för det gör att jag orkar arbeta! Tjejerna körde pass igår som jag tyvärr missade (älskar pass!) så jag körde styrketräning lite senare istället.

 Ben och ett rejält bålpass blev det. Ska skriva ner några enkla tips på olika grymma magövningar som Johan och jag körde sist.
Tips! Har hittat ett par underbara tights! Älskar dom!


Sitter skönt, snyggt mönster och märket är Juicy Couture sport. Finns hos Michelas webbshop HÄR. Träningskläder går åt när man tränar nästan varje dag och roligt med mönster och färg på gymmet.

Har även beställt Velourdressen. Mysig att krypa in i. ❤️

Ha en fin dag så länge, stor kram på er!

  • 2015-10-27, 15:24
  • 6

 

Annica är en utav väldigt många som drabbats. Cancer. Ni som följer bloggen har fått läsa om hennes kamp här inne, hon skriver om sin kroniska sjukdom, spridd Malignt Melanom. Hon fick mardrömsbeskedet ingen ska behöva höra, obotlig cancer och bara några år kvar att leva.

Nu är det två år sedan och Annica lever. Hennes lever var fullproppat med metastaser som dom inte ens kunde räkna. Men tack vare forskningen och nya mediciner har det hjälpt Annica att ta bort alla metastaser i levern.

Men man blir också resistent som hon blev i somras. I Raketfart hade cancern spridit sig på flera ställen i kroppen som hon nu går och får cellgifter för. Här nedan berättar hon om hur viktigt det är med cancerforskningen, att det kommer mer mediciner och jag tror inte man förstår hur viktigt det är förren man själv eller någon i sin närhet drabbas.

img+rosa+bandet+680-600x132

År 2013 diagnostiserades cirka 60 000 nya fall av cancer. Antalet cancerfall per år ökar och en viktig orsak till det är att antalet äldre ökar. Två tredjedelar av alla som får en cancerdiagnos är över 65 år.

Mer än var tredje person som lever i Sverige i dag kommer att få en cancerdiagnos under sin livstid.

Över en halv miljon tittare såg Tillsammans mot cancer-galan slå nytt insamlingsrekord förra året. 88,3 miljoner kronor samlades in till förmån för svensk cancerforskning när årets Rosa bandet-kampanj och galan summerades. 

All information har jag hämtat från Cancerfonden.se se länkar nedan. Där finner du väldig mycket fakta och jag tycker alla borde gå in och läsa.

Bild från idag när hon får cellgifter och blodtransfusion.

Bild från idag när Annica får cellgifter och blodtransfusion.

HÄR hittar du mer info om cancerfonden och rosa bandet. HÄR  kan du skänka valfri summa eller bli månadsgivare. Jag är månadsgivare, snälla var med du också för att bidra till forskningen.

Missa framförallt inte Tillsammans mot cancer i kväll 20.00 på sjuan. Det kommer bli mycket tårar, starka känslor men också oerhört viktigt att så många som möjligt hjälper till att samla in så mycket pengar som möjligt.

Här kommer Annicas inlägg hon skrev i morse.

Kram Johanna

IMG_3159.PNG

Idag för exakt ett år sedan var  vi i Stockholm och satt spänt, förväntansfulla men även fullproppade av känslor. Vi skulle vara med och medverka på cancergalan “Tillsammans mot cancer 2014”!

De hade följt vår familj några dagar och filmade oss i vardagen och på sjukhuset. Först när de ringde sa vi nej. Jag vill inte vara med pga barnens skull. Hur skulle just inslaget om mig vara? Klarar de se det? Vad säger barnen i skolan till dem om det? Blir det massa jobbigt snack för dem? När de tillslut på produktionen sa att de ville vinkla vårt inslag som hopp. Att de nya forskningsmedicinerna från USA jag hade fått licens till ger hopp. Chansen till längre överlevnad. Då kändes valet självklart. Absolut ville jag och min familj vara med. Ångrar inte en sekund på det.

Mycket tårar under inspelningen så vi fick bryta några gånger. 

IMG_3161-0.jpg

Har fått kontakt med så många där “jag” och min resa gett dem hopp. Hopp behöver vi alla… Produktionen var helt fantastiska. Vår goa Anna som intervjuade oss och goa Daniel som filmade. Så proffsiga och så oerhört bra med barnen. Det var inte långt till tårar när de lämnade oss. För under många timmar i några dagar besökte de vårt cancerliv. Där vi totalt öppnade oss för dem och kameran! Klippet finns fortfarande ute om man söker “tillsammans mot cancer Annica Thimberg”!

Min fina man!

Min fina man!

Nu 1 år senare har vi fått inbjudan att få vara med i studion igen. Men tyvärr var vi tvungna att tacka nej. Jättetråkigt men jag måste ta cellgifter hela veckan. Mitt liv ändrades drastiskt när jag fick cancer. Om INTE dessa nya preparat fanns när jag behövde dem, hade jag inte levt idag, ur ett mänskligt perspektiv…(6-9 månader överlevnad var de fr början, nu har jag haft cancer exakt i 2år). Min lever var FULLSMOCKAD av metastaser från början.

IMG_3152.JPG

Så många så de kunde inte räkna dem. Gick inte heller operera då det var så många. Nu finns det INGA metastaser kvar i levern tack vare forskningsmedicinen och min lever behöver jag VERKLIGEN i min nya behandling. Om min lever hade varit dålig hade jag inte kunnat få cellgifterna. Som ni ser på diagrammet ser ni de låga nivåerna, det är tackvare medicinen från USA som höll nere cancervärdet och tog bort metastaser en efter en i 1,5 år!

IMG_3164.JPG

I somras i juli blev jag resistent (åh varför?!) , därav den HÖGA ökade kurvan. Och då gick det fort. Vilken mardröm. Då bildades nya metastaser i bröstet, äggstocken, den stora körteln bakom alla vitala organ. Och sen metastaser i lungan/lungorna! Kriget är igång med cellgifter. De varar tyvärr inte heller länge, så kampen mot att jag inte ska bli resistent med det för fort, det är en kamp varje omgång. Rädslan för resistenten finns ALLTID där. Ny forskning behövs.

IMG_3157.JPG

För att rädda alla de jag träffar på sjukhuset som nyligen insjuknat, för mig, och för att INGEN MER ska behöva bli sjuk. Var tredje får cancer, snart är vi inne på skrämmande siffror som varannan. Och jag vägrar att se någon i min närhet behöva genomlida detta skiiiiiit! Jag är 34 år, lyckligt gift småbarnsmamma, jag ska inte ha cancer. Har annat att göra än kämpa för att överleva. MEN jag skulle så klart aldrig tycka det är bättre om någon annan får det. Snälla ni som kan bli MÅNADSGIVARE!

Träffade många nya vänner på galan, här är en riktig pärla. Känner ni igen henne? En duktig Friidtrotterska. En äkta kämpe och överlevera från den hemska cancern, Nadja Casadei.

Träffade många nya vänner på galan, här är en riktig pärla. Känner ni igen henne? En duktig Friidtrotterska. En äkta kämpe och överlevera från den hemska cancern, Nadja Casadei.

100:- i månaden som ger mig och alla andra en chans att en gång kanske få chansen att överleva, att hitta ett bot. Att man då även fast man har kronisk cancer kan bli helt botad. Vilken DRÖM! Tänk om jag fick bli se mina barn växa upp, bli farmor, bli gammal med Krille. Tills dess måste jag kämpa. Men för att jag ska kunna ha en chans måste forskningen komma längre! Jag kan inte vara på plats i kväll men jag följer det absolut ändå. ❤️️gör ni det med.

Här jag med vackra Regina Lund som ville ge mig en tavla som nu hänger i vårt hem. Så fint!

Här jag med vackra Regina Lund som ville ge mig en tavla.

Tisdag den 27e (idag) kl 20:00-22:00 i 7:an. Och ni som inte har den kanalen kan se på tv4play, tror det sänds även direkt där i. Skickar med lite fina bilder från vår medverkan förra året. Underbara Regina Lund hade gjort en jättevacker tavla och som överraskning hade hon bestämt att ge den till oss. Den hänger nu fint i vårt vardagsrum.

IMG_3158.JPG

Kram till er alla. Tillsammans är vi starka och inget är någonsin kört oavsett vad läkaren säger till dig/er.

Vi ger ALDRIG upp. Kram Annica