• 2017-04-29, 14:56
  • 3

I morse körde jag och tjejerna spinning på gymet, ett utav våra favoritpass! Det är extra kul när vi kan gå ner och köra tillsammans. Jag älskar när jag märker hur kroppen svarar, att det går bättre för varje gång och man lär sig hur man ska få fart på sin förbränning och kondition. Testa att värma upp ordentligt, det hjälper er att orka mer.

Tränar ni tillsammans med era barn? Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att få umgås på.

Vet att många föräldrar tycker det är jobbigt när tonåringarna inte längre vill hänga med mamma eller pappa, men hitta något som alla gillar istället. Träna tex. är ett kul sätt att umgås på, dels får man in träningen i deras liv men man gör också något tillsammans. Jag märker att de är glada efteråt.

Jag och tjejerna tränar ofta grupp-passen ihop. Vi peppar varandra, det är sån glädje att få sitta på varsin cykel på ett spinningpass och alla kämpar. Det är viktigt med endorfiner, Marilyn behöver det för hon pluggar mycket och Lisa-Marie för att hon jobbar mycket.

Lisa-Marie stretchar

Alla behöver göra något som man mår bra av och man behöver ju inte sitta på ett fik med sin mamma eller pappa man inte vill, ett roligt pass tillsammans kan vara det som passar alla. Det är ju faktiskt vi föräldrar som är barnens förebilder. Även om de inte skulle erkänna det under en viss period. Hehe.

Efteråt kan man äta något gott ihop, prata om passet, lyckoruset ihop med musiken på passet och kämparglädjen tror jag är viktigt speciellt för tonåringar.

Det allra viktigaste är att göra något som barnen tycker är roligt där de kan utvecklas och få känna sig duktiga.

Det här passet var det massor med intervaller, då är det ännu viktigare med uppvärmning och kroppen kan ta i till max. Svetten sprutar, det är en underbar känsla att känna att man har kondition och orkar trycka på mer för varje gång.

Glad mamma och glada barn. Vilken härliga lördag.

Rabattkod på snygga träningskläder från Odd Molly i nästa inlägg.

  • 2015-11-18, 23:52
  • 14

Dagen har rusat iväg, fick ändå gjort mycket här hemma så nu är det mesta klart. Skönt! Flera undrade över om jag även har inredning också på bloppisen. Jag har tyvärr ingen buss att köra ner allt i, hela bilen kommer fyllas med kläder. Men… kanske jag får plats med något. Hoppas! För jag har hela garaget fullt, nystädat och röjt även där. Jag och Marilyn körde 3 timmar i helgen och åkte till tippen. Man kan nästan tro jag är gravid, haha! Röjer, städar och får undan som en galning.

Lisa-Marie ska ha 18-årskalas här om två veckor, sedan ska vi även fira julen hos oss med hela släkten. Ni förstår att jag behöver fixa allt i god tid så jag inte ligger som ett vrak på julafton.

I kväll har vi varit på kalas! Min systers dotter Nicole fyllde 10 år så jag och tjejerna var där och uppvaktade.

DSC_1843

Grattis Nicole på din 10-årsdag!

DSC_1849

Från oss fick hon en glittrig kofta och lite smink, nagellack mm som stod på hennes önskelista. Inget smink i skolan förstås men hon tycker det är så roligt att greja hemma. Det började mina också med tidigt, jag tycker bara det skapar mer kreativitet när dom får testa och leka sig fram. Sedan brukar papporna tycka det är lite så där med det där, hehe.

Fick jättegod mat. Marinerad fläskfile, gratäng och en supergod sås. Typ Jävulssås men med ingefära. Måste göra den. Den var galet god. Blir den bra ska ni få recept.

IMG_5228.JPG

(Nej ingen starköl, lättöl då jag körde)

Jag och Lisa-Marie gick in på HM en sväng idag för att fixa de sista presenterna till Nicole. Detta fick hon förstås inte, hon fyllde 10 stora tjejen och inte 6. OM hon nu läser detta.

IMG_5220.JPG

Men herregud så fina små klänningar överallt. Jag har glömt av! Det är bland det roligaste som finns, köpa söta små klänningar till tjejerna, jag satte hårband och den första klänningen fick Lisa-Marie på BB, en dag gammal, haha. Inte riktigt så med nästa barn. Då hade jag inte ens med några egna utan lånade den gula sparkdräkten från BB. Så dom första bilderna på Marilyn har hon en gul dräkt med en stämpel på benet Kärnsjukhuset Skövde =)) Hon fick mycket rosa däremot när hon kom hem.

Sedan är ju inte den där småbarnstiden lika rosenröd som dom små klänningarna. Utan mer av sömnlösa nätter och 18 påsar under varje öga. När den ena vaknar så somnar den andra och tvärt om. Hinner man gå på toa får man vara nöjd. Vilken skillnad det var när man fick nummer två. Då undrade man vad man gjorde när man bara hade ett…

Men allt har sin tid, det är mysigt att tänka tillbaka på dom mysiga småbarnsåren. Dom kommer inte tillbaka, njut i er lilla bubbla ni som har yngre barn. När dom växer upp blir man helt överlycklig när dom vill följa med någonstans med mami. <3 Bästa som finns att få vara med sina barn.

DSC_1857

När jag ändå var igång och grejade igår drog jag runt lite möbler hemma. Har ställt skåpet som stod i vardagsrummet här i hallen istället, jag gillar en hall som är snygg och välkomnande. Inte kaos med kläder överallt. Jag tycker allt sånt ska vara inne i en garderob. Skor får inte ligga huller om buller, får panik på sånt. Skor mitt framför dörren så man snubblar, jag stör mig på sånt. Hemsk morsa jag är va;) Småsaker men skönt med en ren och trevlig hall. Det är också betydligt roligare att ta emot gäster och barnen lär sig att ha ordning.

Jag kan visa er bilder på hallen om ni vill se mer inredning och lite tips. Alla har ju olika stil, tycke och smak.

I morgon blir det Bodypump efter jobbet. Längtar! Jag sprang 7 km löpning igår och körde överkropp på gymmet så idag passade det med en vilodag både för mig och tjejerna.

Nu ska jag krypa ner, klockan är snart 12 och tror dom flesta av läsarna sover. Så då får ni ett God morgon istället, hoppas ni får en bra dag.

kram

 

 

 

  • 2011-09-11, 23:07
  • 0

Underbara söndag med familjen ♥ Visst är det underbart att gå på musical! Jag älskar det, att få krypa upp i sin stol på teatern och ridån går upp. Ikväll har vi sett Musicalen Annie som går här just nu på stadsteatern i Skövde. En riktig klassiker och den tål att ses om. Så grymt duktiga var dem allihopa och sötaste Annie… my god! Vilken superstar redan. Bor ni häromkring, se den!

Mormor, Linnea och Maja följde även med- Trevlig kväll!

Resten av kvällen har jag kört speedrace med tvätt och plock här hemma, helgen har liksom bara runnit förbi och medans jag höll på funderade jag mycket på en sak vi håller på att diskutera här hemma. Tider och tonåringar.

Vi pratade om det under middagen i Sjötorp  hur viktigt det är att ge barnen regler och att vara konsekvent. Att fostra barn och hur viktigt att man förklarar vad som är rätt och fel, ja eller nej. Det är ett STORT jobb att fostra barn.

Marilyn talade om för alla vid matbordet – Du är bra på att säga JA och NEJ iaf  mamma, det har vi alltid fått höra. Hahahaha… om det var bra eller dåligt, det vet jag inte. Men jag tror att mina barn fått ganska mycket regler. Men det har också stärkt dem. Jag är nog bra på att säga ifrån och när de var yngre  hade jag svårt för om de betedde sig eller gapade och skrek. Jag är stenhård med småbarn men det har gett resultat, de vet vad som gäller och de tjaffsar aldrig med mig. De är duktiga tjejer som hjälper till hemma och har alltid vetat från början tex att ta på sig hela och rena kläder. Punkt. Kamma håret, sätt upp annars går du inte ut.  Typ…Plockar undan efter sig på bordet är en självklarhet även fast de inte sitter i givakt. Att vara artig mot andra är också en självklarhet.

Jag har tjatat sönder dem med tex en sak. Ni säger ALLTID hej och hej då till folk. Har alltid tyckt ungar som inte säger hej är oförskämda men det är säkert olika hur man är. Ragatmorsa kanske men jag gör dem en tjänst. Lära barn tidigt att gamla människor öppnar man dörren för eller flyttar sig på bussen, det är ju lika viktigt som att lära sig borsta tänderna… Städa sina rum en gång i veckan har vi också som regler och det har gett resultat. Det är alltid fint och städat på sina rum. Vem vill bo i en rörig svinstia..? Lär inte VI dem så lär dem ju sig inte?

Ödmjukhet och närhet är lika viktigt, framförallt nu… tonåringar. Kontrollen. Nu finns inte längre den där kontrollen…. och det kan kännas sorgsligt på nåt sätt…. Att finnas till och visa dem stöd är en självklarhet men däremot är jag vilsen vad det gäller tider. Hur länge sitter era tonåringar uppe på kvällarna? Jag kan blir helt knäckt om det visar sig att klockan är 02 på natten och datorn står på…visst att det är på helgen men ändå!  WAAAAACK…! Jag blir ett monster och vill egentligen bara gapa och skrika och slänga ut datorjäveln.

Till vilken nytta….

Kompisar är A och O speciellt under tonåren, men hur länge ska egentligen en 14 åring vara ute. ALLA andra får ju vara ute till 23 eller 24 och kanske till och med ännu senare. Hjälp… det finns inte… Men här gäller ju också indviduella regler. Vissa klarar av att vara med kompisar ute senare, vissa inte. Viktigt att veta vem de är hos osv… vart de är osv…  Ni fattar vad jag menar…

Jag försöker att vara snäll och samtidigt är det inte bra att vara för snäll. Förstår ni? Det är svårt för jag vill att de ska ha kul på sin fritid förstås, vem ville inte ha kul som 14 åring liksom… :-)

Nog tjatat om det. Berätta för mig, hur gör ni? Just nu har jag satt upp mer regler vad det gäller datorer och  tack och lov har de mycket aktiviteter.

Anna Wahlgren och Katerina Janouch har varit mitt stöd genom hela småbarnstiden och läser lite fortfarande men ge mig tips snälla om hur ni gör? Vore kul att veta så min hjärna inte känner sig så vilsen! Alla tycker olika, men jag tror att just fostran, barn och tonåringar, där kan vi nog bara hjälpa varann.

KRAM

 

2011-09-11 Mitt liv