• 2017-09-06, 17:37
  • 40

Nu är jag hemma från några intensiva men roliga dagar i Stockholm, har mycket att göra för på lördag åker jag till Palma! Det är äntligen dags för tjejresan! Jag arrangerar en egen tjejresa ihop med Eurotravel Sports och ser så fram emot att träffa alla. Palma, sol och bad med massa god mat och Cava. Vi har ett späckat schema så alla ska komma hem med massa energi och glädje inför hösten.

Här kommer ett riktigt gott och nyttigt middagstips! Torsk med bacon, parmesanceme och gratinerad blomkål. Vilka smaker! Ni måste bara laga detta.

Rätten kan du bjuda både som festmåltid eller lunch, en fräsch och enkel rätt men goda smaker. Vi äter stort sett inget rött kött alls på veckorna, det blir mest vegetariskt, fisk och kyckling. Tror man ska minska ner mer och mer på köttet faktiskt. Vi äter kött en gång till helgen, det räcker känns det som.

Gratinerad blomkål med parmesan, alltså hur gott?

Lucy är också med.

Torsk med bacon och parmesancremé 4 portioner

700 gram färsk torskfilé
1 paket bacon (ta bort om ni inte vill ha något kött alls)
2 dl riven lagrad parmesanost
2 dl creme fraiché
2 schalottenlökar
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
Hackade tomater till garnering
Salt och peppar

1 stort blomkålshuvud

Gör så här:

Skär bort bladen på blomkålen. Hacka i den lite med en gaffel, häll över en god olivlja, salta och peppra. Gratinera blomkålen i en form i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Efter 15 minuter river du 1 msk parmesanost över blomkålen och gratinerar ca 15 minuter till. Det ska få färg men inte brännas. Under tiden den är i ugnen gör du såsen.

1. Finhacka schalottenlök, lägg i en gryta och tillsätt vitt vin.

2. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår.

3. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

4. Strimla bacon i småbitar och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

5. Allra sist: Lägg fiskfileérna i stekpannan och stek i 1 msk smör några minuter på varje sida. Salta och peppra.

Servera fisken med parmesancremen, bacon och ställ fram blomkålen. Jag brukar även skära lite tomater i små bitar och strössla över. Fint med färg och god smak till det salta.

 

  • 2015-11-17, 12:00
  • 15

Middagstips! Torsk med räksås och potatismos som gratineras i ugnen som mamma gjorde när vi var barn. Jag tror vi är ganska många som är födda på 70-talet som känner igen detta. Jag gjorde den också till mina tjejer när dom var yngre,  nu är det väldigt längesedan och vi blev sugna på detta i söndags. Oj oj vad gott.

DSC_0314

Fiskgratäng med räksås och potatismos i ugn 4 pers 

Torsk 4 portionsbitar

1 kg mjölig potatis 

1,5 dl mjölk

1 äggula

ca 50 gr smör

salt, vitpeppar

Räksås: 

500 gram räkor med skal

2 msk smör

1 dl grädde

1,5 dl mjölk

1/2 dl creme fraiche

1 msk mjöl

2 msk vitt vin

1/2 scharlottenlök

1/2 fiskbuljong

1 msk klippt färsk dill

Färsk sparris

DSC_0304

Gör så här:

Börja med potatisen. Medan den kokar gör du såsen. Låt fisken ligga framme 30 min. Salta peppra och lägg i form. Skala räkorna. (Tycker det är godare med stora räkor man skalar själv)

Sås: Fräs smör, rör ner lök och sedan mjöl. Häll på vätska. Koka ihop och rör ner resten. Låt koka svag värme en stund. 

Potatismoset: Jag gör alltid som mamma gjorde. En potatispress sedan rör ihop med smör, mjölk och kryddor och ägg. Eftersom moset ska in i ugnen tycker jag det blir bättre när det inte är för fast. Kan lätt bli torrt. Hellre mer vätska i så det blir lite lösare. Rör ner äggulan.

In med gratängen i ugnen 225 grader ca 20 min. Fräs sparrisen i olivolja, salt och peppra strax före gratängen är klar. Bästa tjejerna vet så sparris har vi ofta. Vackert på tallriken också till en ganska färglös men god rätt.

DSC_0306

Nostalgi! Även om vi sällan gör mos här hemma är det väldigt gott ibland.

DSC_0339

Älskar sitta vid matbordet och duka fint.

På instagram får jag  ofta frågor om inredning. Är det något ni önskar jag skriver mer om? Kanske följa med i förvandlingen i vardagsrummet nu när vi byter ut sofforna mm.

DSC_0350

Dags att snart gå ner till salongen, idag har jag jobbat hemma vid datorn efter 6 km PW före frukost. I em jobbar jag på salongen och träning efter är planera. I dag blir det armar och rygg.

Körde benpass igår, jag gillar att dela upp kroppen då jag tycker man får mer ut av träningen och idag vilar dom musklerna jag körde igår.

Vi hörs snart, vi har vinnare både i Blueco hollies tävlingen samt Nilfisk, fönstertvättar strax!

Puss och kram

 

 

 

 

 

 

 

2015-11-17 Recept , , ,