• 2018-02-22, 14:33
  • 10

Jag ser på nyheterna att ungdomarna som överlevde skolmassakern i Florida vill få Trump att ändra vapenlagen i USA. Trumps förslag. Låt lärarna bära vapen, de kan få träna så de är trygga om det händer något.

Ilskan kokar i mig, ännu fler vapen ska alltså stoppa fler massmord?

Jag tror inte det är sant. Jag står på bandet på gymmet och springer fortare och fortare, jag bubblar av ilska. Idioten vill att lärarna ska gå beväpnade ifall det ramlar in fler psykon som ska skjuta ner barnen? I stället för att se till att det blir svårare att få tag på vapen som bara gjorts för att döda människor?

Kan någon tala om varför människor röstade på att Trump skulle bli president? Jag får inte in det i mitt huvud! Jag finner inga ord! Jag ryser när jag läser nyheterna, blir så jävla arg på galningen som ska styra ett helt jättestort land och tillåta barn och ungdomar att skjutas ner, för det är precis så det är.

Men han påverkar också hela vår värld. Vart ska det sluta? 

Samtidigt är jag så imponerad av ungdomarna. Deras vänner och klasskamrater har mördats för bara några dagar sedan och de försöker använda sin ilska och sin sorg till att se till att det aldrig får hända igen. De är inte äldre än mina tjejer, de kunde själva ha mördats och de är så modiga och starka nu!

Jag exploderar och blir ledsen på en gång när jag tänker på om det hade varit mina barn som hade gått på en skola i USA.

Tårarna rinner när jag hör en pappa berätta om sin förtvivlan över sin dotter som sköts till döds. Skjuten nio gånger, på tredje våningen. 

Jag får en tjock klump i halsen, jag blir så berörd.

Tänk om man varit lärare och arbetat på en skola och Trump vill att jag ska bära vapen, som om lärarna inte har tillräckligt med ansvar? Låt dem också ta fram pistolen och skjut ner den som kommer in med automatvapen, som om det var en riktigt dålig actionfilm.

På bråkdelen av en sekund ska man plötsligt som lärare skjuta någon till döds och se till att man absolut inte missar och träffar någon oskyldig i stället, något som är svårt nog för vältränade poliser och militärer.

Jag orkar knappt läsa mer om galningen, det räcker nu. 

 

2018-02-22 Johanna Toftby ,