• 2020-05-18, 12:01
 • 10

Så här ska det se ut! 50 av Sveriges bästa artister samlas för att sjunga och peppa i coronatider. Inte en falsk ton så långt örat kan nå. Ni måste lyssna på låten “Vi håller ut”! 

Nej, jag har inte slutat att störa mig på Telias reklam eftersom de fortsätter att visa den i varenda reklampaus. Jag vet att det är vanliga människor i filmen och att alla inte kan sjunga. Inget personligt mot dem. Men mina öron blöder och Mauro Scoccos fina låt är förstörd för all framtid. 

Visst ser det ut som den hemska Teliareklamen, men det låter helt annorlunda! En sån skön låt jag blir glad av och vill lyssna på om och om igen. 

Magnus Carlsson och Robin Bengtsson gästade Nyhetsmorgon i morse,  här är den-Vi håller ut!

 

 

2020-05-18 Johanna Toftby , , ,

 • 2018-10-06, 19:32
 • 35

I morse var jag gäst i Nyhetsmorgon för att prata om min bok och vägen ur sorg och panikångest. Det blev en stark intervju, Jenny Alversjö är fantastisk på alla sätt, hon är varm och närvarande. Vi pratade om den svåra sorgen efter att jag förlorade mitt första barn, hur man kommer vidare och om ormen som lever i min kropp.

Panikångest är ett helvete och har man en gång varit med om det förstår man. Jag vet att många kämpar med detta, men det jag vill först och främst säga är att ångesten innebär att kroppen reagerar på något.

För mig var det sorg. 

Jag har skrivit mycket om detta i min bok “30 om dagen – En livsresa”. Jag hoppas någon där ute kan bli hjälpt och känna sig mindre ensam av att höra vad jag kan berätta.

Du kan beställa min bok HÄR. Den är signerad! 

I slutet av intervjun började Jenny prata om att Lisa-Marie reser runt i Thailand och undrade vad jag skulle vilja säga Lisa-Marie om jag fick prata med henne. Jag började svara och plötsligt frågade hon om Lisa-Marie var med oss.

Jag ramlade nästan ihop! Jag har aldrig blivit så överrumplad och tagen, tårarna bara forsade. Jenny fick prata med Lisa-Marie som var med oss på Facetime på världens största storbild där vi satt. 

-Hej mamma! sa hon och då grät jag ännu mer. Det var känslor över hela mig, dels efter den starka intervjun, dels av att få ha med Lisa-Marie i en direktsändning i TV inför så mycket tittare!  

Jag var så omtumlad, så glad och det var faktiskt Jenny som hade kommit på den iden efter hon läst på min blogg att jag tyckte det var så jobbigt att Lisa-Marie skulle resa ut på äventyr. Tack älskade fina tjej för att du vågade vara med i direktsändning och allt. 

Se hela intervjun HÄR, Lisa-Maries överraskning i direktsändnining HÄR (Kortare klipp från intervjun) 

Tack TV4 Nyhetsmorgon för att ni ville ha mig som gäst en lördag när så många tittar!

Tack älskade Camilla som är mitt stora stöd och ansvarig för PR och lansering av min bok. Hjälper mig med allt. Från att hämta kaffe i sminket, till att peppa och se till så allt funkar och jag sköter mig. Hehe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 2018-10-05, 19:30
 • 35

I morgon lördag gästar jag Nyhetsmorgon på TV4 för att prata om min bok, jag är med ca 10.30. Vi ska prata om hur jag drabbades av panikångest efter svår sorg och hur jag tog mig igenom den. 

Det känns pirrigt, det blir ju så väldigt personligt att prata om det jobbigaste som hänt mig men är väldigt glad över att vara med! Jenny Alversjö är morgonens programledare, hon är så varm och duktig. 

Boken och hur många som läst den är en underbar upplevelse, men det verkliga ämnet är sorgen efter ett barn. Min Louis. Det är där boken börjar eftersom min livsresa började där. Varje gång jag berättar om det river det upp så mycket känslor, samtidigt som det gör gott att dela med mig om vad jag varit med om.

När jag stod där på botten med panikångest och kände mig som mest ensam så hade jag behövt höra någon annan berätta om att hon eller han varit med om något liknande. Men det gjorde ingen. 

Det gör också att det är värt att prata om min egen sorg och min egen panikångest, hur jag tog mig vidare.

Hur ont det än gör så gör det mig själv gott och kan det få en enda annan människa att känna sig lite mindre ensam så är det värt allting.

Vi ses i rutan klockan 10.30 i Nyhetsmorgon TV4 om ni vill och kan!

 

 

2018-10-05 Johanna Toftby ,
 • 2017-10-21, 14:29
 • 15

Jag kan inte hålla tyst längre, detta är för jävligt! Ingen kan ha undgått Martin Timell-skandalen som drabbat bland andra Lulu Carter och nu är alla hans program inställda. Det är så sorgligt och så otroligt upprörande samtidigt. Varför har ledningen mörkat detta? Hur kommer det sig att vissa har vetat om kränkningarna utan att göra något åt dem? Jag vill bara skrika rakt ut. Fy fan!

Varför agerar TV4 först nu? Varför agerar de helt plötsligt så drastiskt? Jo, bara för Lulu har lagt korten på borden offentligt och hela Sverige fått veta sanningen. Då går det minsann att göra något åt saken. 

Det är skandal. Vidrigt. 

Hur ska vi få stopp på sextrakasserier och maktmissbruk om den drabbade inte blir tagen på allvar från första början? Varför ska det behöva gå så här långt? 

För att det handlar om pengar. 

Det är stora svin som utnyttjar någon i beroendeställning. Maktmissbrukare och svin är vad de är. 

Jag tror inte att alla vågar prata, det är lätt att de inte tas på allvar, blir överkörda och är rädda för att förlora sina jobb. Men det måste bli ändring nu! Snälla, lyssna på alla utan att blanda in ekonomi, det är ofattbart att låta pengar gå före vad som är rätt. Fattar ni vad det kan göra med en människa som går i flera år och mår så psykiskt dåligt? 

Martin Timell har redan fått sitt straff, jag skulle inte vilja vara i hans kläder nu. Men ni som vetat om allt detta och bara låtit det pågå för att kanalen inte ska förlora annonsörer, ni borde skämmas resten av livet. 

Jag har träffat Lulu flera gånger,  för bara två veckor sedan bjöd jag på hennes tavla som var med på välgörenhetsgalan Minnesfonden på Lindholmen i Göteborg. 

Jag sa till Janne att Lulus tavla är den jag ska vara med och bjuda på. Jag var med upp till 35 000 och den såldes sedan för över 40 000 och alla pengar gick oavkortat rakt till minnesfonden och Tre ska bli noll. Efteråt skrev jag och Lulu till varandra och hon var så glad att det blev så mycket pengar till välgörenhet.

Jag har alltid gillar Lulu, hon var fantastisk i Äntligen hemma och det finns inte många som är så karismatiska som hon. Lyssna gärna på hennes starka intervju med Aftonbladet som släpptes igår, HÄR. 

Samtidigt måste vi komma ihåg att det finns gränser för vad man kan hänga ut någon för. Det finns nog mer än en som passar på att utnyttja #metoo för egen vinning eller för hämnd mot människor som faktiskt inte gjort något fel. Det är inte bara fel mot den som plötsligt blir oskyldigt anklagad, det är också oförskämt mot alla som verkligen har blivit utsatta.

 

 

 • 2017-01-30, 17:44
 • 50

I dag var jag med i “Malou efter 10” för att prata om att förlora ett för tidigt fött barn och hur man går vidare. Oj oj oj, vad nervöst det var. Jag fick kämpa med gråten många gånger under samtalet idag. Tack, fina Malou, för den varma intervjun som går att se HÄR.

Hur tycker du att jag skötte mig? Berätta gärna för mig här på bloggen!

Jag känner mig lättad över att pratat om detta, men tårarna bränner bakom ögonlocken,  det är så svårt och sorgligt. Det är ett tungt och svårt ämne att sitta i direktsändning och prata om, men så viktigt att lyfta fram samtidigt. Efter min medverkan i höstas hos Malou, när vi pratade om hur träningen räddade mitt liv efter när jag drabbades av svår panikångest, var det många som gärna vill lyssna mer på varför jag drabbades av panikångest.

Då pratade vi om träningen som läkaren skrev ut på recept, men vi lyfte aldrig fram sorgen och allt kring mitt förlorade för tidigt födda barn som nog var den egentliga orsaken. Ett ämne som tyvärr berör oerhört många, men som många är rädda för att prata om. Därför vill jag gärna lyfta fram detta ännu mer. Sorgen försvinner aldrig, som läkaren Rika sa hos Malou idag. Den tar vi med oss till graven, men man kan lära sig att leva med den. Jag har fått två underbara tjejer efter Louis, men det är lika svårt att prata om det varje gång. 

Jag önskar att fler vågar komma fram till den som förlorat ett barn, bara våga höra av er. Jag kände mig otroligt ensam mitt i den mörkaste sorgen man kan tänka sig. Trauma, kaos och förtvivlan. Men telefonen var tyst, många var så rädda för att ens våga ställa frågan “Hur är det?” Den som är med om detta måste ha stöd från omgivningen, vill man inte ses eller prata kommer den som är i sorg tala om det. Men snälla, våga höra av er! 

Jag tycker heller inte jag fick lika stort stöd från sjukhuset efter mina andra barn som jag nog skulle behövt. Sorgen kommer ikapp, man tror kanske allt är frid och fröjd när man fått sitt barn efter att ha förlorat ett barn. Det är självklart ett enda stort lyckorus, det går nästan inte ta in. Men samtidigt blir sorgen för det förlorade barnet ännu svårare, som om kroppen går igenom att föda både lycka och sorg på en och samma gång. 

Tack, “Malou efter 10”, för att ni ville lyfta fram detta. Tusen tack för alla hälsningar på Facebook, instagram, mail och fina sms. 

Är det någon som känner igen sig i sorgearbetet? Dela gärna med er, det hjälper både er och andra. 

 • 2017-01-09, 13:26
 • 9

Missa inte årets viktigaste gala, “Tillsammans mot cancer” som sänds på TV 4 ikväll klockan 20.00! Tillsammans krossar vi cancern för forskning behövs. Tack vare cancerforskning har det hjälpt Annica och många fler sjuka att få mer tid. 

Har du själv erfarenheter av cancer, eller har närstående drabbats? Berätta gärna!

Annica är en av alla som drabbats. Ni som följer bloggen har fått läsa om hennes kamp här inne, hon skriver om sin kroniska sjukdom, spridd malignt melanom. Hon fick mardrömsbeskedet ingen ska behöva höra, att hon hade obotlig cancer och bara några år kvar att leva.

Nu är det drygt tre år sedan hon fick beskedet. Hennes lever var fullproppat med metastaser som läkarna inte ens kunde räkna. Hon har fått flera olika slags cellgifter som nu kroppen blivit immun mot och i somras växte en tumör i raketfart tills den var stor som en fotboll, allt gick väldigt snabbt. Tack vare den duktiga och modiga kirurgen Roger räddades Annicas liv. 

I dag, måndag påbörjar hon sin immunterapibehandling igen efter tuffa veckor med svår smärta. Annica ger sig aldrig, jag vet ingen som kämpar så mycket som hon. Hon är en sann inspiratör och hennes barn och familj ger henne mer kraft att orka. Jag tror det är livsviktigt att försöka hitta den där kraften som man tror inte finns. Jag tror hennes starka tro bär henne i detta.

Alla är kämpar som drabbas av cancer, men jag tror det är viktigt att lyfta fram sjukdomen, jag älskar att låta er ta del av Annica som inspirerar andra som kämpar, hon ger fler hopp. Hon får oss, friska som sjuka, att ta vara på livet här och nu. Mitt i allt elände finns det hopp, hon ser alltid ljuset även när det är som allra värst.

Den mentala och fysiska biten är lika viktiga. Såg ni Nyhetsmorgon i lördags där underbara Pamela Andersson på “Topphälsa” berättade i direktsändning att hon krossade cancern? Hon mosade den hemska tumören som växte i hennes hjärna, i flera år har hon kämpat och läkarna trodde inte att hon skulle överleva. 

Hon hittade styrkan i familj och träning, hon började träna ännu mer och ändrade sin kost. Hon säger själv att det är träningen som gör att hon lever och knäckte tumören. Hon är övertygad om att träningen hjälper, pulshöjande aktivitet gör att man blir glad och stark mentalt. Ni måste titta på klippet från Nyhetsmorgon i lördags!

Jag satt på hotellet och såg det, jag kunde inte sluta gråta. Allt är möjligt! Pamela berättar att hon jobbade mycket med positivt tänkande, hon bestämde sig för att fokusera på att hon ville överleva och förändrade hela sin livsstil trots att läkarna sa att det var omöjligt. 

Men allt går! Jag älskar att Pam är ett levande bevis på vad motion och bra kost gör, hon är en sann inspiratör som kommer att hjälpa många. I april åker jag med henne och “Topphälsa” på träningsresa till Kanarieöarna där jag kommer vara med och hålla föreläsning och workshop.

Ser så mycket fram emot resan och stort grattis igen världens bästa Pam!

 

 

 • 2016-10-03, 20:06
 • 15

Nu sitter jag på tåget hem igen. Vad roligt att ni är många som hört av sig efter inslaget. Det dom ville prata om var just vad träningen gjorde för mig när jag drabbades av panikångest, att en läkare på en vårdcentral skrev ut motion på recept. (Fantastiskt) Jag ville få fram hur lite det kan göra, men hur svårt det kan vara att ta sig ut. Hur viktigt det är att närstående behöver finnas så man kommer iväg. En spark i baken. Men 10 minuter promenad räckte för mig i början sedan ökade jag successivt dag för dag. Minst 30 min raskt gärna i backar så kroppen svettas.

Vill ni titta på inslaget hittar ni det på länken HÄR. 

Efter Tv 4 så åkte jag ner till stan för en trevlig lunch med Magnus Hedman- Ska berätta längre fram. Tack för idag Magnus, supertrevligt!

img_6030

img_5982

Alltid bra mat på Kung Carl.

Sedan var det äntligen dags för en date med den här sköna bruden. Oh my god vad mycket vi hade att skratta och prata om idag. Gå in och läs hennes roliga blogg (även allvar och viktiga ämnen) Monas Universum heter bloggen, klicka HÄR.

img_6004

Tack för idag slut för idag. Lite så jag känner mig just nu. Direkständ liveTV är alltid lite extra nerver för en amatör som mig.

IMG_6034.PNG

Det blir mer pepp här för dom som vill, jag brinner för att dela med mig av tips efter egen erfarenhet.

IMG_6035.JPG

Sedan har inte skönhet, botox eller filler ett skit med intresse/erfarenhet med motion eller hälsa att göra. Lovar.

Kram!

 • 2016-10-01, 18:55
 • 12

På det gula receptet stod det rask promenad minst 30 min. Jag trodde läkaren var galen. Tabletter menar du?

Jag hade drabbats  av panikångest. Men det förstod jag inte då, jag var fånge i min egna kropp. Har ni någon gång varit med om detta helvete vet ni vad jag menar. Ingenting i världen hjälper. Jag mådde skit. På det gula receptet stod det motion. I raskt tempo, du ska svettas. Minst 30 om dagen. Helst i naturen. Inte kunde jag ta in att min kropp behövde motioneras just då? När det var som mest kaos i min hjärna.

Ett förlorat barn i bagaget men strax efter fick jag två underbara friska tjejer. Hade jobb, en underbar familj och vänner. Då slog det till. Sorgen kom i kapp. Man lurar inte sorg genom trycka ner.

IMG_5887.JPG

Ångest, hjärtklappning, svimningskänsla, sömnbrist, svårt att andas. Trodde jag skulle dö många gånger om. Till slut började jag lyssna på kroppen.  Började träna mer, började gå i skogen.

Läkaren räddade mitt liv. Detta är en del av det vi ska prata om på måndag i Malou efter 10 på TV4 . Titta gärna om ni vill och kan.

IMG_5883.JPG

IMG_5885.JPG

Idag gick jag, Lisa-Marie och Lucy uppe på berget. Ljuvlig dag! Lördag 1 oktober kunde inte börja bättre. Vi gick en timma längs vattnet, Lucy sprang och var  lycklig. Vi tränade även spårning inne i skogen. Hon älskar det. Även matte och lillmatte! Så kul det är att gömma sig, sedan får hon jobba med nosen.

Det är en utav anledningar jag har hund. Avstressande.

IMG_5878.JPG

IMG_5879.JPG

Älskade Lucy.

Lycka! Att få andas frisk luft, ta in alla vackra färger. Lugnet…

I eftermiddag har vi storstädat, river ut allt, fått ordning. Det luktar rent och nystädat. Det är också en skön stress som släpper, snart kommer Janne, vi ska äta en god lördagsmiddag med tjejerna. Marilyn har massor att berätta och visa efter Justin Bieber. Det blir fläskfilegrytan som stod på önskemål och ett gott rött vin.

dsc00577

dsc00569

IMG_5900.JPG

Har ni en skön helg?

Puss! Nu börjar med maten.

 

 

 

 • 2013-02-19, 23:42
 • 0

Äntligen dags för tävling! Den här gången har ni chans att vinna ett par snygga Circle of trust jeans hos Creative lounge! Inte illa va? =) Ni väljer helt enkelt ut era egna favoriter och skriver på min blogg i kommentarsfältet vilka ni väljer! Både jag och tjejerna hemma gillar deras jeans och extra kul med dom mönstrade i vår.

För att tävla, gå in och klicka in ett litet likes på deras facebook, där finns det ofta roliga erbjudanden och tävlingar. Skriv sedan en kommentar här med namn och vilka jeans ni gillar extra mycket. Tävlingen avslutas på söndag kväll kl 21. På Creative Lounges hemsida hittar ni alla modeller.

Lycka till!!!! Plötsligt händer det….

Nu är jag på hotellrummet, ska blogga lite och sedan försöka få lite skönhetsömn innan frukost och in i en taxi vid 07 mot Tv4 och lite smink strax innan. Har varit där ett par ggr tidigare och det är alltid lika trevligt bemötande. Jag hoppas ni tittar i morgon, tror det blir intressant och vi kommer diskutera detta ämne med en forskare och överläkare- PMS är ett ämne vi borde lyfta fram mer då många lider av detta och det finns hjälp att få. Min träning och ändring av kost har hjälpt mig oerhört mycket bland annat. Intressant att endorfiner kan göra så mycket. I morgon får vi veta mer om detta.

TV 4 08.15

Puss och god natt =)