• 2011-11-15, 07:30
  • 0

Knuten är fortfarande stor om inte större. Funkar till både vardag och fest, jag gillar det enkla men ändå eleganta looken. Använd någon saltvattenspray eller volymmousse. Föna, borsta och sätt upp. Slarvig, stram eller med en hairbun. Vansinnigt snyggt och framförallt enkelt. HÄR hittar ni ett inlägg där jag visar hur ni gör.


 

 

 

 

 

 

  • 2010-12-28, 15:39
  • 0

Det närmar sig nyårsafton och det ska inhandlas och planeras middagar. Men man vill ju också vara jättesnygg i håret! Jag tycker inte det kan bli för mycket på nyår, det får glittra och glimma hur mycket som helst! Slösa med silver och paljetter och tänk-FEST! Uppsättningar, lockat och volym. Kort hår går att forma med en tång så det blir en festlig känsla. Det finns vackra diadem och detaljer som man kan fästa i håret och det finns ju mängder roliga frisyrer man kan enkelt göra för att få den rätta känslan. Jag har letat efter bilder på festfrisyrer som jag tycker känns rätt nu och som också går lätt att fixa hemma.

Kort, trendigt!

Dessa korta frisyrer blir man helt kär i. Den korta pojk-rockabilly hänger kvar och ännu mer nu efter Petra “September” gått rakt genom rutan varje lördag hemma i sofforna. Enkelt att fixa bara man har bra grejer. A och O är förarbetet! Börja med en texturspray, spraya saltvatten i blött hår för att få stadga och hårstråna separerar från varann. Mycket lättare att styla det som man vill när man fönat.

Saltvatten är bäst när man ska forma en kort, mellanlångt hår!

Sedan sprayar man i en rootlifter bena för bena också i blött hår. Det gör att du får megavolym och det krävs för att kunna forma ett fintrådigt hår som kanske är ganska mjukt. Joicos är min favorit, passar även till alla hår.

Föna allt bakåt med hjälp av en rundborste, viktigt att du fönar från botten och följer med sakta med borste och fön. Det bästa är hög värmen men låg hastighet så du har kontroll. Fäst tex klämmor, nålar på varje sida om du vill få bort sidohåret och få en tuff attityd. Tänk S-former när du lägger håret tillrätta. Vågigt gör att det ser elegant och stiligt ut. Sen är det också trendigt med kontraster- vågigt ner i luggen och kanske burrigt, busigt resten av håret. ( tuppera!)   Hannah Graaf nedan är ybersnygg i detta!

Har man längre hår är det snyggt och locka det men inte ända uppifrån- börja i passer underfrån så går det lättare. Använd värmeskydd som också gör lockarna mer hållbara. Låt svalna och borsta ur för att få snyggare svall. Spraya långt ifrån. Finns inget som är så elegant och vackert som sidbena, vågigt och röda läppar.

Avluta med världens superprodukt. Humidity blocker från Design collection som “låser” frisyren utan att tynga ner, den stänger ute all fukt och frisyren håller längre. Motverkar också friss.

Gör lockar, spraya och tuppera i botten. Borsta ur men här ska det inte vara “perfekt” detta är snyggt till en enkel klänning och tänk bort less is moore. :-)

Vacker som en dag!

Uppsättningar uppsättningar uppsättningar! I löööve it. Mitt tips är- krångla inte till det. Vet att kunderna kan ibland säga, men det gåååår bara inte. Jo! Det gör det visst, tänk slarvigt och upp med det bara. Viktiga är just förarbetet här också. Saltvattenspray eller en fönlotion i blött hår. Föna med tex rundborste eller rulla upp det på värmespolar. Då går det mycket lättare att sätta upp än ett rakt platt hår. Börja tex i nacken underfrån. Tuppera i botten, spraya. Fäst med nålar- tänk tyngdlagen. Du måste sätta nålen nerifrån-upp-ner. Man kan också korsa dom, då sitter som ett smäck! Lägg håret omlott, titta på bilderna så se du att det inte är perfekt. Löst romantiskt och vackert med en fläta eller flera- ta hjälp av en kompis om det är svårt. Att komma med en snygg klänning och uppsatt hår är alltid rätt.

Inbakad fläta som man sedan fäster i en stram knut. Lyft lite i håret så blir det snygg form.

Fläta och sen slarvigt uppsatt med nålar. Fint!

Stram hästsvans som man flätat- här kan det behövas extra löshår men då funkar en färdig toffs som man sätter på svansen enkelt. Flätan drar man sen isär lite och busar till.

Så coolt!! Rockabillyluggen(se ovan) samt en stram fläta- sätt nålar vid sidorna så det tigtar till. Den här är min favorit!

Så- vad tycks? Hoppas jag gett er lite inspiration och att ni vågar sätta upp och fixa nyårsfrisyren lite extra. :-)

Puss och lycka till!

  • 2010-10-12, 23:40
  • 0

Har ni haft en bra tisdag? Har hört att många mår dåligt på tisdagar, långt kvar till helgen och ena med den andra.   Varför då? Jag kan inte hålla med om det, det blir helt vad du gör det till. Tänk inte så mycket, det blir väl inte bättre av att gnälla och tänka negativt. Fram för mer positivt-tänk-framåt-tankar! Yes!  Nu gör vi gör veckan lite roligare istället. :-)

Jag har förresten ganska många bilder från salongen som jag ska försöka visa er i mellan varven, i lördags hade jag en uppsättning. Hon skulle på bal och ville ha lockigt, halvuppsatt. (mkt vanligt haha)  Men fint blev det. Jag ska visa er några enkla tips så kan ni fixa enkelt hemma sen.

Ok. Så här såg hon ut när hon kom…

Bästa sättet att bygga volym är,  spraya håret med någon bra saltvattenspray eller en fönlotion med stadga. Joico, KMS har bra grejer. Dela upp håret öra till öra. Använd dig av en volymmaster! Börja nedifrån. Bästa sättet är att vara noggrann med uppdelningen från början. Plocka tunna passeér och sätt volymmastern intill hårbotten. Felet många gör hemma när de ska sätta upp håret är, för lite tuppering och ingen stadga. Då går det inte att fästa nålarna. När du ska fästa fast en passé, tuppera, sätt nålen nerifrån och upp, sen ner igen. Tyngdlagen….man kan sätta dom i kors också så du låser dom. Sen sitter det som ett smäck. Ska man dansa disco måset det hålla.

När du kommit upp till hjässan, tuppera lite extra. Det är oftast där man vill ha högsta punkten… Locka sedan håret, tunna slingor. Bättre att göra ett bra grundjobb, sen busar du till det och “drar ut lockarna” så det blir lite slarvigt.

Jag lockar numera endast med HH simonsens Sylen. (det finns tre olika stl, skiljer inte så mkt) flera undrar vart man kan köpa dom då det verkar svårt att få tag på dom? Vill ni beställa en så maila mig så kanske jag kan fixa det och skicka till er. Bra va?! Den är nämligen grym.

Nu har du en bra grund. Enkelt att svänga upp det helt hur du vill. Snyggt tex att sätta upp allt antingen intill nacken som en stor slarvig knut. Eller högst upp på hjässan är också snyggt. Lek.. och låt det falla ner om det vill. Jag gillar när det är liv och inte så perfekt. Sexy look ni vet. Den här tjejen ville ha uppsatt allt på sidorna och det mesta hängandes i bak. För att få en snygg form kan man sätta fast det lite intill nacken så man får en” droppform”.

Det blir blankt och snyggt om man borstar varje passé innan du lockar det. Spraya långt ifrån, borsta sen locka.  Klart! Den här vackra frisyren kanske man inte går på krogen med direkt…men förarbetet är det samma!

Dags att krypa ner efter mitt 12-timmar pass, men ville in här och skriva till er innan. Nu hoppas jag att ni skrivit tillbaka när jag tittar in nästa gång! :-)

Kram på er