• 2017-08-05, 13:32
  • 12

Malcesine ligger vid Gardasjön i Italien och är ett av vårt absoluta favoritställe vid sjön. Den här gången åkte vi linbanan upp på berget Monte Baldo som ligger på drygt 2000 m.ö.h. Utsikten är slående över sjön och det finns massor med vandringsleder, jag blev knockad där uppe av hur vackert det är.

Vi vandrade i flera timmar och det finns flera restauranger som man kan ta en god lunch på och njuta av utsikten. Det är något visst med alla bergstoppar, jag kan inte få nog av att bara sitta och titta på utsikten. Glöm inte ta med er vatten eller köp där uppe. Det är häftigt att vandra på så hög höjd!

Mitt tips är Malcesine om ni ska välja en by runt Garda, jag tror vi har varit i de flesta byarna men vi åker alltid tillbaka hit. Eftersom vi cyklar mycket runt sjön så får vi se mer än när man åker bil. Ta med er cyklar eller hyr på plats, det är en magisk upplevelse. Sedan kan man ligga vid poolen eller bada i sjön på eftermiddagen och äta gott på kvällen. Priserna är ungefär som här hemma i Sverige så det är varken dyrt eller billigt. Tips på hotell och hur vi körde kommer i ett eget inlägg, det är många som frågar om det och ni är många som redan nu berättat att ni varit på platserna vi tipsat om. Så kul!

Vi var ute och reste i Europa i 3 veckor och jag har många tips som jag kommer dela med mig av löpande här på bloggen. Först ut kommer Monte Baldo i Malcesine! Det är massor av bilder, ändå är det bara en bråkdel av de vi har från vår vandring. Skrolla ner och kika på det ni vill se.

Nu har vi varit hemma en vecka efter 3 härliga veckor! Bilderna är från 16 juli 2017. Över 30 grader så det blev även mycket sol och bad förstås. Det kommer mer tips varje vecka framöver, det är kul att tipsa om vackra platser nere i Europa.

  • 2017-04-17, 15:10
  • 10

Här kommer några bilder från vandringen igår och idag här på Gran Canaria. Jag är så taggad för att vandra mer! Vi ska ju vandra och cykla nere i alperna i sommar och här får vi en mjukstart och framförallt- så mycket inspiration från Christer Skog som är en utav våra duktiga elitidrottränare i bland annat skidåkning i Sverige, som nu är en utav ledarna på Topphälsas träningsresa.

Både jag och Janne älskar honom redan. Han kör all vandring uppe i bergen här och gör fystester om man vill men även en inspirerande föreläsning: Träna för att orka träna. Som han gjorde med Måns Möller igår. Wow säger jag. (Ska berätta mer om det)

Vilken sann inspiratör som är kunnig, har ett stort hjärta och skapar en trygghet och inger respekt under våra pass. På bara två dagar har jag lärt mig massor. Han har ju även forskat i detta, vad händer med kroppen när du tränar? Det berättar han bland annat under våra vandringar, så vi får både motion, frisk luft och en slående utsikt när vi är uppe på toppen.

Åk med på en träningsresa någon gång om ni har möjlighet.

Jag har aldrig gått med stavar innan, erkänner att det kan kännas töntigt men det är både en säkerhet när du är högt uppe och ska ner, men också en bra träning för din core.

Så kul att göra detta tillsammans.

Glad för mina stabila kängor och ullstrumpor.

Idag är det helt vindstilla och över 30 grader så det blir flera vattenstopp.

Kolla vad mäktigt.

Härligt gäng!

Det är så mycket coola växter, allt är torrt som i en öknen, massa enorma kaktusar högt uppe på bergen.

Den här frukten heter kaktusfikon som kan man äta, det är jättemycket näring fast massor med små taggar man får akta sig för. Perfekt om man är uppe på berget och springer och behöver få i sig energi.

Christer och Janne långt ut vid ett stup, här ska man inte vara höjdrädd.

I morgon kör vi några timmar vandring på morgonen igen, det är de passen vi inte vill missa denna vecka. Sedan finns det massor med träning, jag har även kört löpning och löparteknik, ska även testa några nya pass jag aldrig prövat.

Men självklart njuter vi av kalla öl vid poolen också. Idag är det nog värmerekord den här tiden, vi ska åka ner till stranden och havet strax, blir nog skönt med lite salta bad i värmen.

Så här sitter en bloggare vid poolen när man måste jobba. Följer ni mig på intsagram? johannatoftby heter jag där. Det var Janne som lade upp den bilden på mitt konto där, haha. Där får ni ofta och snabba uppdateringar, även mycket film.

Stor kram på er, hoppas jag inte tjatar ut er om resan.

Puss och kram