• 2017-08-05, 23:00
  • 13

Har ni varit på Moster Elins glasscafe i Hjo? Om inte så kommer ett trevligt utflyktstips. Marilyn har nog det mysigaste sommarjobbet tror jag. Hon jobbar hela sommaren på ett populärt glasscafe som heter Moster Elins, det ligger vid Vättern i lilla Hjo bara några mil från Skövde.

Man tror nog inte att ett glasscafe kan vara så poppis och ett så stort utflyktsmål men det är det. För folk åker från andra städer, det är kul att även bloggläsare har varit där och köper glass av Marilyn och hälsar till mig. Tack snälla!

Det ligger precis vid hamnen, man kan köpa färsk fisk, strosa runt i den vackra parken, bada i bassängbad precis bredvid och bada i Vättern på samma badplats.

Jag har kört Marilyn några gånger men varje gång har det varit massor med folk så jag har inte kunnat stannat för att köpa en glass av henne. Men idag var jag, Lisa-Marie och hennes kompis där när vi skulle hämta Marilyn efter sitt pass var slut. Då köpte jag en glass.

Mina favoritsmaker är Polka, saltkola och kaffe. En salig blandning men så god glass.

De har även gott fika, glassmenyer, pannkakor och goda smoothies som jag köpt några gånger. Alltså ni ska se deras glassmenyer, hjälp alltså! Lisa-Marie tog någon med munk, mjukglass och nutella idag, det var som en hel måltid, haha. Men jättegod.

Min lilla plutt! Som fyller 18 om två månader.

Lucy var med. Visst är tjejerna fina i sina förkläden?

Så ser man ofta ut när man har småhundar. I alla fall jag.

Bättre jag tar upp henne istället när vi står i köer med småbarn, hundar och mycket folk. Hon blev trampad av ett fyllo förra helgen i Göteborg, trodde jag skulle slå till idioten men bättre gå därifrån snabbt.

Så ni som klagar på om jag måste bära Lucy, vilket jag gör flera gånger om dagen, det är för att hon inte ska bli ihjältrampad. 2 kilo hund och en vinglig dam med klackar eller någon som bara springer över henne så kan hon dö direkt.

Lägg nu lilla Hjo och Moster Elins på minnet för en trevlig utflykt. Helt klart värt att åka en bit för.

Detta är ingen reklam, jag betalade min glass och tipsar er för jag tycker om att ge genuina tips. Jag tror ni kommer gilla detta nämligen.

När mina barn var små och vi inte hade råd att åka på dyra utlandsresor kunde vi göra små mysiga utflykter istället. Jag vägrade sitta hemma och deppa. Det finns massor man kan göra ändå.

Bara att ta en buss och köpa en god glass, titta på fina båtar i en hamn kan vara det allra roligaste på ett sommarlov. Jag tror barn gillar det enkla och de gillar ofta glass. =)

Så kul att Marilyn trivs med hela goa gänget på glasscafet. Tror också de får lära sig jobba under press och stress för det har varit så mycket att göra hela sommaren. Om en vecka åker vi till Grekland så då är båda tjejerna lediga för sol och bad. Lucy ska åka till sin syster och familj igen så hon får det bra.

Nu ska jag gå ut med Lucy en sväng innan natti.

Kram på er

 

 

 

2017-08-05 Johanna Toftby , ,